Inspectie voor Gezondheidszorg waarschuwt voor stamceltherapie


De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) waarschuwt voor nog onbekende gevolgen van stamceltherapie en voor risico’s die aan deze therapie kleven. Zij heeft een brief gestuurd aan verenigingen van patiënten met een ernstige en chronische aandoening, zoals een dwarslaesie of multiple sclerose.

De inspectie heeft begrip voor de vaak ondraaglijke en uitzichtloze situatie waarin sommige patiënten zich bevinden. Juist daarom vindt zij het belangrijk te waarschuwen voor dit soort niet wetenschappelijk bewezen en vaak kostbare therapieën.

Op dit moment doet de inspectie onderzoek naar twee klinieken die werken met stamceltherapie, namelijk Cells4health en het Preventief Medisch Centrum. Aanleiding hiervoor zijn klachten van neurologen over de handelswijze van deze centra. Naar verwachting zal het onderzoek nog enkele maanden vergen.

Bron: huisartsvandaag.nl

Lees ook:Omstreden stamcelkliniek wijkt uit naar Duitsland
Lees ook:Mogelijk vergunning verplicht voor stamceltherapie
Lees ook:Inspectie sluit kliniek voor stamceltherapie
Lees ook:Je moet gewoon je gezondheid kunnen checken!
Lees ook:Overheid gaat optreden tegen medische check-up

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>