Omstreden stamcelkliniek wijkt uit naar Duitsland

Het bedrijf Cells4Health uit het Gelderse Leuvenheim blijft de behandeling van stamcellen aanbieden. Vanaf 1 januari is klinische stamceltherapie in Nederland verboden, maar het bedrijf kan de behandelingen voortzetten in het buitenland. Dat heeft een woordvoerder van Cells4Health bevestigd.

Het bedrijf biedt de therapie aan in een kliniek in Duitsland. Volgens de Nederlandse overheid is de werkzaamheid van de behandeling nog niet aangetoond, maar Cells4Health hoopt op deze manier de wet te omzeilen. Het zou in ieder geval geen probleem zijn om de behandeling op internet vanaf een buitenlandse site aan te bieden.

Eind oktober introduceerde de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst de regeling stamceltransplantatie. Deze regeling verbiedt klinische toepassing van stamceltherapie in Nederland, in navolging van andere Europese landen. Volgens Hoogervorst zit stamceltherapie nog in een experimentele fase en mag het alleen onder strenge voorwaarden op mensen worden toegepast.

Bron: hln.be

Lees ook:Inspectie voor Gezondheidszorg waarschuwt voor stamceltherapie
Lees ook:Hoogervorst: no-claim was misrekening
Lees ook:‘Opzeggen zorgverzekering moet eenvoudiger’
Lees ook:Hartinfarct ‘genezen’
Lees ook:Viagra-producent komt met website over neppillen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>