Goed zo, ziekenhuis!

Publiek en patiënt zijn tevreden over de ziekenhuizen. Vooral over de kwaliteit van zorg en hoe artsen en verpleegkundigen hen tegemoet treden. Dat blijkt uit een imago-onderzoek onder publiek en patiënten in opdracht van de NVZ vereniging van Ziekenhuizen en de Orde van Medisch Specialisten.

Aan dit onderzoek hebben circa 1000 mensen meegedaan, waarvan bijna tweederde patiënten en eenderde bezoekers en mensen zonder echte ziekenhuiservaring (publiek). Het onderzoek is door middel van een online vragenlijst en een telefonische enquête afgenomen. De uitvoering van het onderzoek lag bij Interview-NSS.

Publiek en patiënten beoordelen ziekenhuizen gemiddels mate een 6,9. Patiënten lijken een positiever beeld van ziekenhuizen te hebben dan bezoekers en mensen zonder directe ziekenhuiservaring, maar de verschillen zijn niet significant. Over de zorgverlening zijn het publiek en de patiënten positief.

Slechts zeven procent van het publiek en de patiënten is van mening dat de kwaliteit van de zorg niet goed is, terwijl 59 procent van mening dat dit wel zo is. Dat 80 procent van het publiek en de patiënten medisch specialisten deskundig vinden, draagt ook bij aan de positieve waardering voor de zorgverlening. Dit aspect is verreweg het meest van invloed op het rapportcijfer dat publiek en patiënten hebben gegeven.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Meldpunt voor overlast stakende specialisten
Lees ook:Medisch specialisten voeren op 7 oktober actie
Lees ook:APK voor artsen
Lees ook:Medisch specialisten staken massaal
Lees ook:Eén op de drie vindt kantine ongezond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>