Medisch specialisten voeren op 7 oktober actie

Wie op 7 oktober onder het mes moet, heeft pech gehad. Medisch specialisten gaan die dag namelijk actie voeren tegen de bezuinigingsplannen van minister Klink. De hele dag draaien ze zondagsdiensten. Dat betekent dat alle geplande operaties verplaatst worden.

Alleen voor spoedgevallen maken de artsen een uitzondering.

Klink wil de ziekenhuizen meer invloed te geven op het werk van de vrijgevestigde specialisten. Zo mogen ze gaan bepalen welke zorg specialisten moeten leveren en tegen welke prijs. Artsen die goede kwaliteit en leveren en weinig fouten maken, kunnen een hoger salaris krijgen.

De politiek hoopt op die manier de kosten beter in de hand te kunnen houden, want de laatste jaren kosten de specialisten steeds vele miljoenen meer dan verwacht.

Volgens de artsen heeft het nieuwe systeem grote gevolgen voor de kwaliteit van de zorg, omdat straks de ziekenhuizen het laatste woord hebben over de noodzakelijke behandeling en niet de arts. Ook voelen ze er niks voor om in een dienstverband te worden gedwongen. Daardoor verdwijnt de vrij gevestigd medisch specialist.

Bron: Orde van Medische Specialisten

Lees ook:Medisch specialisten gaan actie voeren
Lees ook:Medisch specialisten staken massaal
Lees ook:Medisch specialisten denken mee over eigen salaris
Lees ook:Klink pakt salarissen specialisten aan
Lees ook:Specialisten en ziekenhuizen zijn boos op Klink

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>