OLVG beste ziekenhuis volgens Elsevier

Koos het Algemeen Dagblad vorige week nog Medisch Centrum Leeuwarden tot het beste ziekenhuis van Nederland, weekblad Elsevier komt tot een hele andere conclusie: het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam, dáár moet je zijn voor de beste medische zorg. Het is maar net naar welke punten je kijkt……

Vorig jaar verkoos Elsevier het OLVG ook al tot het beste ziekenhuis. Met name bij de specialismen chirurgie, cardiologie en orthopedie scoort het Amsterdamse hospitaal hoog.

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein staat tweede in de lijst en het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond is als derde geëindigd. Het beste universitair medisch centrum is het AMC in Amsterdam, dat onder meer uitblinkt in chirurgie en Maag-darm-leveraandoeningen.

De beste algemeen chirurgen zijn volgens Elsevier te vinden in het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Het Amsterdams Slotervaartziekenhuis heeft de beste geriaters. De beste oncologen zijn terug te vinden in het eveneens Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.

De enquête is gehouden onder huisartsen, specialisten, verpleegkundigen en ziekenhuisbestuurders.

Bron: AD.nl

Lees ook:De beste ziekenhuizen van Nederland volgens Elsevier
Lees ook:Drie ziekenhuizen de beste in Elsevier-onderzoek
Lees ook:Of is het St. Antonius in Nieuwegein het beste ziekenhuis?
Lees ook:Beste patiëntenzorg in CWZ Nijmegen en MC Leeuwarden
Lees ook:Of is het Sint Antonius Ziekenhuis de beste van Nederland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>