Oktober in teken borstkanker

Traditiegetrouw staat de maand oktober in het teken van borstkanker. Gisteren is de Borstkankermaand officieel van start gegaan. Vandaag lanceert KWF Kankerbestrijding een campagne om het belang van wetenschappelijk onderzoek te onderstrepen.Aan de campagne met als motto ‘Stop borstkanker, geef voor onderzoek’ wordt belangeloos meegewerkt door Sylvana Simons, Ruth Jacott, Catherine Keyl en Mieke van der Weij (op de foto).

Aan de campagne met als motto ‘Stop borstkanker, geef voor onderzoek’ wordt belangeloos meegewerkt door Sylvana Simons, Ruth Jacott, Catherine Keyl en Mieke van der Weij. Deze vier bekende Nederlanders vragen, gehuld in een roze lint, aandacht voor het belang van wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Het roze lint is internationaal het symbool voor borstkanker.

De lancering van de televisiecommercial is vanavond te zien in het progtramma Max en Catherine (17:30 uur, Nederland 2). De presentatrice van het programma, Catherine Keyl, probeert in de maand oktober zoveel mogelijk geld op te halen voor een onderzoeksproject in het Nederlands Kankersinsituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL).

KWF Kankerbestrijding wil in de borstkankermaand vooral het belang van borstkankeronderzoek onderstrepen. Want alleen door wetenschappelijk onderzoek is het volgens de organisatie mogelijk om daadwerkelijk vooruitgang te boeken.

Bron: KWF Kankerbestrijding

Lees ook:Sylvana uit de kleren tegen kanker
Lees ook:Vrouwen onderschatten borstkanker
Lees ook:Borstkanker toch vaak door vrouw zelf ontdekt
Lees ook:Borstkankermaand vergroot kennis én angst
Lees ook:Vandaag een rode jurk, vrijdag een roze

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>