Vrouwen onderschatten borstkanker

Een ruime meerderheid van de Nederlandse vrouwen denkt dat borstkanker veel minder vaak voorkomt dan het geval is. Bovendien onderschatten ze het aantal vrouwen dat aan de ziekte overlijdt. Tegelijkertijd zijn ze pessimistischer over de overlevingskansen dan nodig is. Dat blijkt uit een onderzoek dat KWF Kankerbestrijding gisteren bekend heeft gemaakt.

Voor het onderzoek heeft GfkPanel Service Benelux 492 vrouwen ondervraagd. Hieruit bleek dat 61 procent vande vrouwen het aantal sterftegevallen door borstkanker onderschat. Eén op de negen vrouwen zal ooit in haar leven borstkanker krijgen. Jaarlijks krijgen ongeveer 12.000 vrouwen die diagnose. Driekwart van de vrouwen die borstkanker krijgen, zijn 50 jaar of ouder.

De maand oktober staat wereldwijd in het teken van borstkanker. KWF Kankerbestrijding vraagt deze maand vooral aandacht voor de noodzaak van onderzoek. Zo zal er een campagne gelanceerd worden om geld te verwerven via donaties en de verkoop van roze armbandjes.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Borstkanker neemt toe
Lees ook:Borstkankermaand vergroot kennis én angst
Lees ook:Oktober in teken borstkanker
Lees ook:Ooit gerookt? Dan meer risico op borstkanker
Lees ook:Borstkanker toch vaak door vrouw zelf ontdekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>