Inspectie waarschuwt voor online medicijnverkoop

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft acht websites met advertenties gevraagd reclames voor geneesmiddelen te verwijderen. Verder wil de inspectie graag dat de sites een waarschuwing plaatsen voor aankoop van medicijnen via internet.


Dat heeft de IGZ maandag laten weten. Veel van de aangeboden geneesmiddelen zijn niet geregistreerd, heeft de inspectie vastgesteld. Dit betekent dat de werkzaamheid en kwaliteit van deze geneesmiddelen niet is getoetst door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.Ook kunnen internetmedicijnen te oud zijn om nog te gebruiken omdat het een restant is van een eerdere gebruiker.

Verder werkt de verkoop van medicijnen via internet in de hand dat patiënten op eigen houtje geneesmiddelen gaan inslaan. Dat kan gevaarlijk zijn omdat een arts of apotheker dan niet heeft gecontroleerd of een patiënt een geneesmiddel veilig kan innemen in combinatie met andere medicijnen.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Inspectie waarschuwt voor zelftest Mexicaanse griep
Lees ook:Onderzoek naar valse internetmedicijnen
Lees ook:Online apotheek kan bezoekje van inspectie verwachten
Lees ook:Waarschuwing voor levensgevaarlijke abortuspil
Lees ook:Internetapotheker op vingers getikt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>