Internetapotheker op vingers getikt

Een apotheker uit Delft is door het Medisch Tuchtcollege op de vingers getikt omdat hij zonder geldig doktersrecept geneesmiddelen verkoopt via internet. Niet dat de berisping erg veel zin heeft…. de apotheker kan namelijk gewoon doorgaan met de verkoop!

De Volkskrant meldde begin dit jaar dat het nog steeds mogelijk is om via internet illegaal aan geneesmiddelen te komen, zonder dat de voorschrijvend arts daarvoor gestraft kan worden.

Dat komt door een maas in de Geneesmiddelenwet, die de internetverkoop van geneesmiddelen juist moest tegengaan. Daardoor zijn artsen wel strafbaar als zij online geneesmiddelen voorschrijven aan patiënten die ze niet kennen, maar apothekers kunnen ongestoord hun gang gaan.

De internetapotheek Dokteronline maakt daar handig gebruik van. De website – gevestigd op de Antillen – laat de recepten door een buitenlandse arts uitschrijven. De apotheker in Delft zorgt vervolgens voor de verzending.

Het Medisch Tuchtcollege kan hem daarvoor wel op de vingers tikken, maar zolang de maas in de wet niet is gedicht, kan hij ongestoord zijn gang gaan. Kennelijk heeft minister Klink niet erg veel haast om hier iets aan te doen.

Bron: NOS

Lees ook:Illegale verkoop medicijnen via internet kan gewoon doorgaan
Lees ook:Online apotheek kan bezoekje van inspectie verwachten
Lees ook:Inspectie waarschuwt voor online medicijnverkoop
Lees ook:Internetdokter 12 maanden geschorst
Lees ook:Tuchtcollege stopt gynaecoloog Rock Goerdin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>