Medicijnen bestellen via internet: langzaam en duur

Via internet bestelde medicijnen zijn duurder dan dezelfde middelen bij een reguliere apotheek. En wie de medicijnen snel in huis wil hebben, kan beter zelf naar de apotheek gaan. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van de Consumentenbond.

De Consumentenbond deed 35 bestellingen bij verschillende online-apotheken. Het ging om veelgebruikte medicijnen als cholesterolverlagers, maagzuurremmers en voorbehoedsmiddelen als de pil. Van de bestelde medicijnen zijn er 27 geleverd.

De websites Mijn Apotheek, eFarma en Apotheek aan Huis waren alert. Zij namen contact op met de huisarts, waardoor zes middelen niet geleverd zijn. Gemiddeld duurde het vijf dagen voor de medicijnen thuisbezorgd werden. In twee gevallen lag de bestelling de volgende dag al op de deurmat, maar er waren ook uitschieters van tien en elf dagen.

Hoewel medicijnen op het internet vaak goedkoper zijn, krijgt de consument die online bestelt vaak bijkomende kosten voor onder andere verzending, het recept of een online-consult. Deze extra kosten kunnen oplopen tot € 30. Daardoor is de reguliere apotheek uiteindelijk niet alleen sneller, maar ook altijd goedkoper.

Bron: artsenapotheker.nl 

Lees ook:Online bestellen medicijnen blijft gevaarlijk
Lees ook:Inspectie: koop geen medicijnen via internet
Lees ook:Online apotheek kan bezoekje van inspectie verwachten
Lees ook:Ook vandaag: Dure medicijnen in de ban
Lees ook:Achmea gaat samen met ziekenhuizen dure medicijnen inkopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>