Embryo´s getest op borstkanker


Twee Britse echtparen krijgen als proefpersoon de kans om hun nog ongeboren kindje te laten testen op borstkankerrisico´s.

De stelletjes hebben beide een uitgebreide achtergrond van borstkanker in de familie en de vrouwen leden ook zelf aan de ziekte. Dat meldde de nieuwszender BBC onder andere op haar website.

De genetische test zal woden uitgevoerd door Paul Serhal van het universitair ziekenhuis in Londen. "Hiermee kunnen we ouders en kinderen in de toekomst veel leed besparen", zei hij tegen de Britse radio.

Tegenstanders vinden echter dat hierdoor het aantal abortussen zal toenemen en ook het ideaal van creatie van een perfect kind te veel op de voorgrond komt te staan.

Tot nu toe was embryonale screening of erfelijke ziektes alleen toegestaan in geval van aandoeningen die áltijd worden overgebracjt op kinderen. Cystic fibrosis (taaislijmziekte) is één van die ziektes.

Het embryo wordt in het lab onderzocht: de deelnemende stelletjes moeten dan ook via IVF zwanger raken.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Abortuscrisis in Groot-Brittannië
Lees ook:Britse baby’s geaborteerd wegens klompvoetjes
Lees ook:Kwart van de Nederlanders weigert griepprik
Lees ook:Abortus om hazenlip komt voor
Lees ook:Kliniek voor kinderkanker komt in Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Embryo´s getest op borstkanker

  1. Netje

    Alsof het leven niet de moeite waard is met genafwijking of borstkanker! Kan uit eigen ervaring zeggen dat dit zeker wel het geval is.
    Ik vind dit echt een stap te ver en zeer decadent.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>