Drentse ziekenhuizen openen centra voor zwangere vrouwen

Drentse verloskundigen, echoscopisten en gynaecologen zijn in samenwerking met het Universitair Medische Centrum Groningen (UMCG) een echoscopiecentrum begonnen.

In de ziekenhuizen van Assen, Emmen en Meppel wordt vrijdag een 'See Your Baby Centrum', zoals het onderzoekscentrum in de volksmond heet,  geopend.

Alle zwangere vrouwen krijgen voortaan een echoscopie aangeboden, waardoor afwijkingen bij de ongeboren baby kunnen worden opgespoord. Voorheen werd zo'n echo alleen uitgevoerd wanneer er verhoogde risico's  op aangeboren afwijkingen waren.

Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen: tussen de elfde en veertiende week van de zwangerschap wordt een combinatietest gedaan , waarbij wordt onderzocht of er sprake is van een Downsyndroom.

Het tweede onderzoek vindt plaats in de twintigste week van de zwangerschap, waarbij onderzoek wordt gedaan naar een open ruggetje en andere lichamelijk afwijkingen en aandoeningen bij het kindje.

Negentig procent van de zwangere vrouwen maakt nu gebruik van het aanbod een screening te laten maken. Ook al omdat dat onderzoek nu in de basisverzekering is opgenomen. Steeds meer mensen willen ook weten of er een jongetje of een meisje op komst is.

Bron: dvhn.nl 


Lees ook:Vaker abortus bij open rug en waterhoofd
Lees ook:Diabetes vergroot kans op aangeboren afwijkingen baby
Lees ook:Vaker abortus na 20-weken echo
Lees ook:Epilepsiemedicijnen gevaarlijk tijdens zwangerschap
Lees ook:Epilepsiemiddel verhoogt risico op aangeboren afwijkingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>