Advies: HPV-vaccin niet in basispakket

Het is toch volstrekt onvoorstelbaar dat verschillende Europese landen al begonnen zijn met de vaccinatie van meisjes en (en jongens) tegen het HPV-virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt en dat het vaccin in Nederland mogelijk níet in het basispakket wordt opgenomen!

Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) geadviseerd het vaccin Gardasil tegen baarmoederhalskanker niet in de basisverzekering op te nemen. Volgens het college is de doelmatigheid van dit middel onvoldoende aangetoond.

Het college maakte dat dinsdag bekend. Als Klink het negatieve advies volgt, zal het middel niet worden vergoed. Het vaccin, dat 375 euro kost, biedt bescherming tegen een aantal typen van het humaan papillomavirus (HPV). Deze typen veroorzaken 50 tot 70 procent van alle gevallen van baarmoederhalskanker.

Het is te hopen dat minister Klink een stuk verstandiger is en het advies van het CVZ naast zich neerlegt. De minister is toch zo'n voorstander van preventie?? 

 

 

Lees ook:‘Vaccin tegen baarmoederhalskanker redt veel levens’
Lees ook:Producent verliest kort geding vaccin baarmoederhalskanker
Lees ook:Vaccinfabrikant: 1 prik tegen Mexicaanse griep voldoende
Lees ook:Vaccin tegen Mexicaanse griep effectiever dan gedacht
Lees ook:Felle strijd om vaccin baarmoederhalskanker

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Advies: HPV-vaccin niet in basispakket

  1. hannah

    Bron? Een amerikaanse nieuwsaflevering van YouTube? Zeer betrouwbaar.
    Denk je echt dat een vaccin in andere landen goedgekeurd wordt als het zo gevaarlijk is? En denk je dat bij een enkel nieuw medicament lange termijn effecten bekend zijn? En dan heb ik het over de LANGE termijn, en niet over 2/3 jaar.
    De keuze ligt uiteindelijk toch bij het individu, en als je het risico niet wilt nemen dan laat je het toch gewoon??!
    Als je niet weet waar je het over hebt, gewoon niet reageren zou ik zeggen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>