Tanden bleken vaak onveilig


Wie denkt goedkoop zijn tanden te kunnen laten bleken, moet misschien toch verder sparen. Goedkope schoonheidssalons die tanden bleken met waterstofperoxide hebben te weinig kennis. Met brandwonden, kapotte zenuwen en aangetast glazuur als gevolg.

De kwaliteit van het gebit staat onder druk, vindt de Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (NMT). Ook de Nederlandse Vereniging van mondhygiënisten voelen zich machteloos, omdat er geen controle is.

"Schoonheidsspecialisten kunnen helemaal geen diagnose stellen", laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf. "Agressieve bestandsdelen, zoals geconcentreerd waterstofperoxide, kunnen alleen door tandartsen worden toegepast."

Het bleken van tanden is niet perse een taak van de tandarts. Doordat bleken zo populair is, ontstaat er een wildgroei aan salons die deze service aanbieden. 

Bron: gezondheidsnet.nl 

Lees ook:Thuis tanden bleken kan gevaarlijk zijn
Lees ook:Tandenbleken aan banden gelegd
Lees ook:MRI-scan vindt 90% van agressieve prostaatkankers
Lees ook:Huidkanker wordt steeds vaker laat ontdekt
Lees ook:Steeds vaker tanden beschadigd door piercings

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Tanden bleken vaak onveilig

  1. Annemieke de Vries

    Ik ben het helemaal eens dat schoonheidspecialisten niet mogen bleken. Het zijn immers wel je tanden. Probleem is volgens mij dat methoden onder de € 200,- helemaal geen gediplomeerde mondhygiënisten kunnen betalen. Ik heb daarom naar alle tevredenheid overigens een behandeling genomen bij WIT in Amsterdam. WIT werk uitsluitend met gediplomeerde mondhygiënisten..Ik kan het iedereen aanraden!

    Groetjes Annemiek

      /   Reply  / 
  2. gh s

    het is ook gevaarlijk je kunt het beter aan de tandarts overlaten

      /   Reply  / 
  3. Juliette

    Er zijn vele fabels omtrent het tanden bleken. Het is gewoon raadzaam om eerst langs een tandarts te gaan. De schoonheidssalons spelen op de impulsaankopen die mensen doen en ook het tanden bleken wordt zo in de markt gezet.

    http://tanden-bleken.net

      /   Reply  / 
  4. jeroen

    Dit is weer een modegrill en nog een die niet onschadelijk is als het verkeerd, of onoordeelkundig wordt uitgevoerd. Zijn we het er net langzaam over eens aan het worden dat de superslanke lijn van de topmodellen niet gezond is, hebben we weer wat nieuws gevonden om met z’n allen achteraan te hobbelen.
    Waarom je tanden bleken, wordt je hier een beter, gezonder of gelukkiger mens door?

    Ik zie dit soort modeverschijnselen niet zo zitten. Tanden bleken is net zo zinloos, in mijn optiek, als een platische ingreep om de iets hangende borsten te liften. Er wordt erg sterk ingespeeld door alle cosmeticafabrikanten en plastische ingrijpers op het ideaalbeeld dat niet reeel is. Vergeet niet dat alle modefoto’s worden “gephotoshopt”. Als je echt helder witte tanden wilt hebben, ga dan op de foto en bewerk deze naar believen, witte tanden, grotere of kleinere borsten en strakke buik, lange benen, geen rimpels, alles is mogelijk! Die methode is veel goedkoper en een stuk minder schadelijk voor je…

      /   Reply  / 
  5. Frank Sommer

    De eerste reactie, van Annemieke is niet serieus te nemen. Zij werkt namelijk bij WIT in Amsterdam.

      /   Reply  / 
  6. Kono

    Je moet zorgen dat je jezelf van genoeg informatie voorziet zodat jezelf ook weet wat je doet, en zorg dat je het bij een specialist laat doen, ik heb dit zelf ook laten doen en ben na bijna 1 jaar lang twijfelen nu toch wel heel blij dat ik het heb laten doen,.

    Ik heb dit laten doen bij http://www.perfect-shine.nl die komen bij je thuis, ik ben zelf erg te sprkeen over mijn tanden krijg dan ook alleen maar complimenten en kan jullie het dan ook aanraden om te laten doen!

      /   Reply  / 
  7. Hans

    Volgens een artikel in de Consumentengids van mei 2009 is volgens ene professor Roeters, hoogleraar tandheelkunde de beste methode om thuis te bleken met van je gebit gemaakte bleeklepels op maat (via het laboratorium). Ik kon het artikel niet op internet vinden maar wel een uitvoerige samenvatting op http://www.labdirect.info/consumentenbond.html
    Met laser moet je wel vier keer herhalen voor hetzelfde resultaat. Tel uit je winst. Bovendien moet je je gebit onderhouden en daarvoor dan je die bleeklepels altijd weer gebruiken.

      /   Reply  / 
  8. Witte tanden

    Thuis tanden bleken is het beste. Dan word je niet zo lang blootgesteld aan peroxide

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>