‘Anticonceptiepil Yasmin heeft gevaarlijke bijwerkingen’

De anticonceptiepil Yasmin zou niet meer moeten worden voorgeschreven omdat deze vervelende en gevaarlijke bijwerkingen heeft. Het zijn keiharde uitspraken van Frits Roosendaal, expert van het Leids Universitair Medisch Centrum in het Radio 1-programma Argos.

In 2002 was er ook al ophef over de anticonceptiepil Yasmin, toen bleek dat een17-jarig meisje na het gebruik van de pil was overleden aan een longembolie. Volgens Argos is er in 2003 nog een meisje (16) overleden na gebruik van de anticonceptiepil.

Uit onderzoek van het programma blijkt dat er veel vervelende tot gevaarlijke bijwerkingen worden gemeld over de ‘lichte pil’, die steeds meer gebruikt wordt; in Nederland door 76.000 vrouwen. Het tromboserisico van de anticonceptiepil zou ‘verontrustend hoog’ zijn.
Ik ben toch benieuwd wat de Nederlandse huisartsenvereniging hiervan vindt…

Lees ook:Meeste reacties op Gezondheid.blog over hpv-prik
Lees ook:Twijfels over veiligheid nieuwe antistollingsmedicijnen
Lees ook:Er komt een anticonceptiepil zonder bijwerkingen
Lees ook:De populairste berichten van Gezondheid.blog
Lees ook:Weinig bijwerkingen baarmoederhalskankerprik

158 Reacties // Reageer

158 thoughts on “‘Anticonceptiepil Yasmin heeft gevaarlijke bijwerkingen’

 1. L Berends

  Zo stom vind ik het van mezelf. Gebruik al enige tij deze pil en heb veel klachten. Hoofdpijn, duizelingen, slaapklachten(nooit door kunnen slapen en altijd rond 4.oo uur wakker), vermoeidheid en af en toe niet scherp kunnen zien. En toch heb ik dit niet met de pil gecombineerd. Echter na dat mijn man mij erop wees en ik de uitzending via internet hoorde viel er wel heel veel op de plaats. Heb en durf hem niet meer te slikken.

    /   Reply  / 
  1. hottie

   ik ga ook voor het eerst aan de pil omdat ik het graag wil doen met iemand maar nu ik dit lees denk ik echt van jaaa fuck it

     /   Reply  / 
 2. L

  Ik gebruik deze pil dus al jaren, en ik heb nooit ergens last van gehad, maar dit is wel verontrustend om te horen natuurlijk!

  Ik geloof dat er een aantal jaar terug juist uit onderzoek was gebleken dat deze pil veilig in het gebruik was, dus ik vind dit wel tegenstrijdig…

  Ben op zoek naar meer info; ook over andere pil soorten, want als het echt zo is dat deze pil “gevaarlijk” zou zijn, stap ik gelijk over op een andere.

    /   Reply  / 
 3. A

  Ik had last van extreme vermoeidheid, slapeloosheid, bevende handen, afwisselend koude rillingen en opvliegers, wisselende stemmingen, en had het gevoel dat mijn hormonen volledig in de knoop waren.
  Bij een bloedtest bleek mijn cortisol niveau een flink stuk te hoog. Omdat ik een volledige hormoonspiegelbepaling vroeg, adviseerde mijn huisarts tijdelijk te stoppen met de pil (Yasmine) zodat de resultaten niet vertekend zouden zijn.

  Ben intussen een maandje gestopt en tot mijn grote verbasing – en opluchting – voel ik me zonder Yasmine stukken beter! Alle nare symptomen zijn inmiddels flink afgenomen, en ik heb terug energie.

  Intussen heeft een bezoekje aan een aantal engelstalige forums me geleerd dat de lijst met mogelijke bijwerkingen op zijn minst indrukwekkend te noemen is, de risico’s zijn dat ook.

  Voor mij is de keuze dus gemaakt: Yasmine hoeft voor mij nooit meer!

    /   Reply  / 
 4. M

  Ik heb vanaf 2003 tot een maand geleden Yasmin gebruikt. In het begin was er niks aan de hand maar na verloop van tijd kreeg ik veel last van minder sexuele behoeftes en pijnen in mijn borsten, onderbuik en hoofdpijnen zeker 1,5 week voordat ik ongesteld moest worden. Vervelend, maar ja dit heb ik zeker nu meer dan een half jaar volgehouden totdat ik vorige maand er genoeg van had. En ben uiteraard met deze pil gestopt. En niet zolang erna dat ik gestopt was las ik op internet wat er allemaal met Yasmin gaande was. Wat me nu al na een maand zonder Yasmin is opgevallen is dat de pijnen er niet meer zijn. Ik voel me ook sexueel minder geremd en verder voel ik dat er een soort last is weggevallen en er energie voor is teruggekomen. Verder ga ik volgende week naar mijn huisarts voor een andere anticonceptie methode die ik voor de toekomst wil gebruiken. In ieder geval geen Yasmin meer!

    /   Reply  / 
 5. Fatima

  Heeft iemand misschien een ander alternatief wat je zou kunnen gebruiken?

    /   Reply  / 
 6. F.Floor (61)

  Volgens de Italiaanse internist dr. L.Marvyn mag de lichte pil absoluut niet geslikt worden dan in combinatie met ascorbinezuur 250mg/dag (= vorm vitamine C, ook wel E-300 en je mag er net zoveel van eten als je wilt want het is niet giftig)
  De prof Mervyn schrijft letterlijk in het huisartsenboek: ‘Alles over vitamine C” het volgende woordgebruik: dit is een medische verplichting. (…!)
  Efin je kunt de pot gewoon bij je eigen apotheek kopen en is +/- e.12/100 pillen dus dat is te doen maar waarom vertellen ze je dat er niet meteen bij?
  Overigens is de longembolie bij het 18-jarige meisje in Utrecht rond 1995 door mij opgelost en bleek: 1 pilletje asperine, maar dan in combinatie met Marvelon te zijn. Dus precies zoals prof.dr.L.Marvyn al had voorspeld want dat kan alleen goed gaan als er E-300 dus ascorbinezuur bij was geslikt.
  Maar waarom staat er op die lichtere pillen NIETS over de contraindicatie met asperine??? Want dat kan je dood betekenen!!
  De bijsluiter over E-300 ascorbinezuur vind je op http://www.promootio.nl/floor en even scroll naar griep.txt Veel suc6!

    /   Reply  / 
 7. Roos

  Er zijn studies gedaan waar uit blijkt dat er bij Yasmin niet meer risico is op trombose dan bij andere pillen. De bijwerkingen die hier boven beschreven worden zullen vaak ook voorkomen wanneer je overschakeld op een andere pil. Het zijn hormoon gerelateerde bijwerkingen. Elke pil heeft een andere samenstelling waardoor de bijwerkingen meer of minder kunnen zijn. Wanneer je pas na 3 jaar last van bijwerkingen krijgt zou ik dat aan iets anders relateren.
  En dan erbij als je van de gemelde bijwerkingen in bijsluiters af moet gaan kan je bij alle medicijnen klachten krijgen en zelfs geen paracetamol meer willen slikken.

    /   Reply  / 
 8. A

  Tja Roos, ik was zelf verbaasd over die “bijnier-reactie” maar ik ben intussen dus een paar maanden met Yasmin gestopt, nam verder geen medicijnen, heb verder ook niks gewijzigd aan mijn levenswijze, en intussen ben ik wel maar mooi van het gros van mijn klachten verlost en zijn mijn bloedwaarden terug normaal.
  Als je even zoekt op internet zul je trouwens zien dat ik niet de enige ben die pas na langere tijd Yasmin slikken dergelijke zware klachten krijgt.
  Nou ja, met mij gaat intussen beter, zoals ik al schreef: voor mij hoeft het niet meer. Iemand anders doet natuurlijk wat ie zelf wil.

    /   Reply  / 
 9. Yasmingebruiker

  Ik las met verbazing de berichten over de Yasmin pil. Ik gebruik al een half jaar deze pil en ik heb nooit klachten gehad. Ik ben zelfs 4 kilo afgevallen. (Mooi meegenomen zeg ik altijd)

    /   Reply  / 
 10. Sonja

  Tja, je hoeft er natuurlijk niet altijd klachten van te ondervinden!

    /   Reply  / 
 11. Eva

  Heb eerst microgynon 30 geslikt en nu Yasmin.
  Heb geen klachten. In Belgie wordt deze lichte pil voorgeschreven door gynaecologen.Ook is er uitgebreid onderzoek naar gedaan.

    /   Reply  / 
 12. Dirkx Eduard

  Hier wordt wel een stukje afgeluld door mensen die menen de wijsheid in pacht te hebben.
  E-300 is bij mijn weten zéker geen ascorbinezuur(vit.C),maar wel vitamine E in een dosis van 300I.E.(Internationale Eenheden!!!,voor je er weer iets anders van maak

    /   Reply  / 
 13. Carolien

  Ik heb sinds vandaag de Yasmin pil in huis op recept van de huisarts en ga hiermee binnenkort beginnen. Is er al iets meer bekend over de negatieve bijwerkingen van deze pil, want dit is niet echt geruststellend.

    /   Reply  / 
 14. F.Floor (61)

  Enummer= door EEG toegelaten hulpstof.
  IE=Internationale Eenheden (=onderdeel van een bepaalde hoeveelheid.
  Overigens hoop ik nu wel voor jouw dat je het onderscheid met ascorbaat (Enummer=301) weet te maken want dat spul is kankerverwekkend en niersteenbevorderend (bron: the Lancet 1993)

    /   Reply  / 
 15. Marian

  Iedereen reageert anders op elke pil, ik ben vanmorgen bij de huisarts geweest en ik stap over van stediril naar yasmin. Hij zei dat ik me bij deze pil net zo goed beter als slechter kan gaan voelen. Verder vind ik sommige berichten op internet een beetje bangmakerij.

    /   Reply  / 
 16. k

  Ik heb ook vele bijwerkingen gehad van de yasmine, die ik na twee jaar niet meer inneem! Idd geen zin in seks, pijnlijke borsten,onverschilligheid,vermoeidheid en opvliegers en koude rillingen en zelfs hartkloppingen. Mijn moeder kwam er op een dag mee dat de yasmine gevaarlijk zou zijn!Er zouden zelfs vrouwen aan zijn overleden! Nou,lekker dan! Ook noemde ze verschillende bijwerkingen die ik later aan die van mij ging koppelen.Oh, dus daar zou het dus aan kunnen liggen dat ik mij zo raar voel! ER is over de yasmin een hele discusssie gewijdt op de radio en daarin kwamen al deze dingen naar boven.Zelfs mijn vriend zei tegen mij dat ik een ander mens was en dat die pil daar de oorzaak van was!
  Ik ben iig gestopt met Yasmine en heb nergens meer last van…Waarom weten huisartsen dit dan niet?!

    /   Reply  / 
 17. jes

  Nu ik al die reacies hoor maakt het mij wel bang, ik gebruik de pil an een tijdje maar heb er geen last van.. denk ik toch, soms heb ik wel eens last van hevige hoofd pijn de hele dag en mijn haar structuur is wel veranderd ik had mooie krullen nu zijn dat geen krullen meer maar ben er nog nooit bij stil gestaan dat dat door de pil is, denk meer dat dat door de zwangerschap komt, tja ik weet het niet Trouwens de pil is niet goedkoop,waarom is hij dan zo slecht? WILLEN JULLIE MIJ HELPEN ALS IEMAND EROP KAN REAGEREN? groetjes

    /   Reply  / 
 18. F.Floor (61)

  Mijn g.., zwangerschap is toch wel het tegenovergestelde van de pil! Wat er dan gebeurt is een hormoon HGC dat het gehele lichaam letterlijk ombouwt tot een vet-verbranding. Omdat er bij deze vorm van spijsvertering tekorten aan bepaalde vitamines gaan ontstaan was het vroeger heel normaal dat je haar pleksgewijs uitviel en je ook je halve gebit kwijtraakte. (!)
  Advies: naar de drogist en koop direkt een pot Gravitamon, 1e-dag 3x en voortaan 1/dag.
  Na 1 maand kun je de wereld weer aan!

    /   Reply  / 
 19. sus24

  ik gebruik de yasmin pil nu ong 7 maand.. en het bevalt me prima! ik wordt er niet dikker van, en mijn huid is veel mooier geworden.. ik denk dat aan alle anticonceptie pillen wel een tromboserisico aan zit..!

    /   Reply  / 
 20. sus24

  ik gebruik de yasmin pil nu ong 7 maand.. en het bevalt me prima! ik wordt er niet dikker van, en mijn huid is veel mooier geworden.. ik denk dat aan alle anticonceptie pillen wel een tromboserisico aan zit..!

    /   Reply  / 
 21. tanneke

  sinds ik deze pil slik ( nu bijna 2 jaar) heb ik geen migraine meer dus ik blijf hem slikken…

    /   Reply  / 
 22. M

  Yasmin is een anticonceptiepil (een combinatiepil) die sinds 2001 in Nederland verkrijgbaar is. Deze pil bevat het progestageen drospirenon en behoort hiermee tot een nieuwe klasse pillen..
  Uit onderzoek is gebleken dat gebruiksters van Yasmin minder last hebben van gewichtstoename en gemiddeld zelfs in gewicht afnemen.
  Bijkomend effect van Yasmin is het gunstig resultaat op puistjes. Bij lichte en matig enstige acne treedt er verbetering op.
  Yasmin heeft een gunstig effect op menstruatiegerichte klachten, zoals gespannen borsten en stemmingswisselingen.
  Recentelijk is er een groots opgezet onderzoek gedaan bij vrouwen die orale anticonceptie gebruiken. Hieruit blijkt dat bij Yasmin het risico op trombose gelijk is aan die van de tweede generatiepillen wat Yasmin tot een veilige pil in het gebruik maakt.
  Uit een recent onderzoek (2005) onder 80 vrouwen van 19-31 jaar die Yasmin slikten bleek deze pil een gunstig effect te hebben op hun seksuele beleving: ze genoten meer van sex dan voor het slikken van de pil, ze werden meer opgewonden, kwamen vaker klaar, werden natter en hadden minder last van pijn bij het neuken. Uitkomsten van eerder onderzoek werden bevestigd: Yasmin verbetert de conditie van de huid en leidt gemiddeld tot gewichtsafname.

  ik ben vandaag naar de dokter geweest om over te stappen omdat ik veel last had van bijwerkingen bij microgynon 30. de dokter adviseerde mij deze pil en ik heb haar gevraags wat zij ervan vond en ze zei dat iedereen gewoon anders op de pil reageert.

  dus stop met dat onnodige bangmakerij, alsjeblieft zeg!

    /   Reply  / 
 23. Mar

  ik heb 6 weken lang deze pil geslikt. Mijn laatste hoop op het gebied van de pil. Zelf ben ik een jonge en gezonde vrouw van bijna 30 jr oud. Ben deze pil gaan slikken.. Na 2 weken, een cup er bij.. Een week later geen zin meer in sex, hoofpijn die niet meer op hield, erg en dan errug vermoeid, overslaan van mijn rikketik en zeer gauw aangebrand.

  Kan me niet voorstellen dat iemand binnen 6 weken deze reacties kan krijgen. Pas goed op wat je slikt!! Van een gezond voelende jonge vrouw naar een energieloze oma.. Ik ben VOOR dit middel te laten checken! Kinderziektes bestaan er ook onder auto’s dus waarom niet onder nieuwe anticonc.

    /   Reply  / 
 24. diana

  hallo

  ik heb yasmin nu bijna 6 jaar gebruikt en ik heb erg veel klachten! hoofdpijn 2 week voor de menstruatie, ontzettend pijnlijke borsten, chagarijnig en ontzettend lusteloos! ik heb nooit het verband gelegd met de pil! ik heb nu een andere pil aangevraagd om te kijken of het inderdaad aan yasmin ligt!
  ik hou jullie op de hoogte

    /   Reply  / 
 25. Anomien

  Ik heb 5 jaar microgynon 30 geslikt en kreeg een aantal maanden geleden last van doorbraakbloedingen. Aangezien ik last bleef houden van deze klacht, ben ik naar de huisarts gegaan en heb ik Yasmin gekregen. Ik heb nu geen last meer van doorbraakbloedingen. Van iedere anticonceptie pil kun je last krijgen van bijwerkingen net zoals bij geneesmiddelen. En wat voor de 1 werkt, hoeft nog niet te betekenen dat het voor de ander ook werkt. In Nederland worden medicijnen pas op de markt gebracht als er voldoende onderzoek naar gedaan is en men er ook zeker van is dat het veilig is. Bij iedere pil staat in de bijsluiter dan de kans op trombose toeneemt.

  Dus zoals hierboven al gezegd werd, STOP met deze bangmakerij!!!

    /   Reply  / 
 26. Kimberley

  Ik slik de pil nu een maand.. En ik heb eigenlijk constant last van mijn borsten, ze zijn echt overgevoelig! Om gek van te worden.. Weet niet of het aan de Yasminpil ligt, maar sinds dat ik m slik is het zo.. Is er iemand die ook constant last heeft of heeft iedereen dat pas een week voordat de ongesteldheid komt?

    /   Reply  / 
 27. natash

  Kimberly,

  Dit kan een klacht zijn van de pil, dit móet na 3 a 4 maanden over zijn.
  Ik had er ook erg last van, maar na 2 a 3 maanden was het over.
  Ik ben zeer te spreken over Yasmin.
  Geen stemmingswisselingen meer, geen gevoelige borsten, meer zin in sex, etc..
  Yasmin heeft een verhoogd risico op trombose, maar mijn dokter zei dat de kans gewoon heel klein is. Tenzij je rookt….
  dus stop met onnodig bang maken van mensen, slaat werkelijk nergens op.

    /   Reply  / 
 28. trombosegevalletje

  ja hoor, hier dan toch een ervaringsdeskundige. 1,5 geleden trombose gehad door pilgebruik. Een andere oorzaak dan de pil was niet aan te wijzen, geen lange vliegreis gehad, niet lang stil gelegen oid. Rook niet, leef gezond en geen erfelijke stollingsafwijking. En ja ik slikte yasmin, ongeveer vanaf de introductie op de markt.

  Ik vertrouw de cijfers uit het onderzoek dat uigevoerd is in opdracht van Schering niet. Waar rook is, is vuur. Er zijn teveel negatieve berichten over deze pil. Hoor ook de uitzending van argos op de radio.

    /   Reply  / 
 29. trombosegevalletje

  Oh ja het is geen bangmakerij natuurlijk, het is in mijn geval helaas realiteit.

  Yasmin beviel mijn altijd uitstekend, erg fijn dat de bijwerkingen die je bij andere pillen had verdwenen. Het is niet voor niets een populaire pil.

  Maar ik had het wel prettig gevonden als ik in ieder geval geweten had wat de symptomen van trombose waren zodat ik niet te laat naar het ziekenhuis was gegaan.

    /   Reply  / 
 30. natash

  ik weet niet hoor, maar in de bijsluiter van de pil staat heel duidelijk hoe je kan merken dat je trombose hebt, en ik welke gevallen je DIRECT de dokter moet bellen en DIRECT moet stoppen met Yasmin.

  Wie weet was dit ook met een andere pil gebeurt. Het is lullig voor je..maar het had met elke andere pil kunnen gebeuren.

    /   Reply  / 
 31. Ilana

  Bij mij is net trombose vastgesteld. Ik heb jaren de pil niet gebruikt en ben vier en een halve maand bevallen van een prachtige dochter. Om mijn lichaam rust te geven en het zekere voor het onzekere te nemen ben ik op aanraden van de gynaecoloog begonnen met Yasmin. Nu is trombose in mijn been vastgesteld en de kans is hwel heel erg groot dat het komt door het gebruik van deze pil. Ben er, door de pijn in mijn been, hopelijk op tijd bijgeweest. Ben overigens 35 jaar oud en verder helemaal gezond!

    /   Reply  / 
 32. natash

  Er zijn heel veel oorzaken waardoor je trombose kan krijgen.
  Als ik de bijsluiter zo lees is de kans op trombose íets hoger dan bij een andere pil.
  Laatste onderzoeken hebben zelfs bewezen dat yasmin gewoon een veilige pil is.
  Bij mij werden gewoon 3 vragen gesteld;
  rook je
  komt er vroegtijdig trombose voor in de familie
  heb je verhoogde bloeddruk of komt dit vroegtijdig in de familie voor

  Zolang deze 3 punten niet het geval was, is er ontzettend weinig kans op trombose.

  Nogmaals de mensen die trombose hebben gekregen is het erg lullig, maar bij de 1 had het ook door een andere pil kunnen gebeuren, en bij de ander kan het met de zwangerschap te maken hebben gehad, verhoogde bloeddruk etc.

  Ik zoek geen excuses voor Yasmin omdat ik er heel tevreden over ben, maar Yasmin is lang niet zo gevaarlijk als iedereen zegt.

    /   Reply  / 
 33. natash

  Het EURAS onderzoek, waaraan 58.000 vrouwen hebben deelgenomen, is uitgevoerd in zeven Europese landen (Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Engeland). In dit onderzoek werden drie groepen pilgebruiksters met elkaar vergeleken: een groep alleen Yasmin (16.000 vrouwen), een groep anticonceptiepillen met het progestageen levonorgestrel 16.000) en een derde groep met verschillende andere anticonceptiepillen (26.000). Gecombineerde anticonceptiepillen die levonorgestrel bevatten (2e generatie anticonceptiepil), worden beschouwd als de anticonceptiepillen met het laagste risico op trombose. Om zo veel mogelijk de dagelijkse praktijk na te bootsen, hebben zowel vrouwen mèt als vrouwen zònder extra risico voor trombose deelgenomen aan deze studie. Dit onderzoek heeft opnieuw bevestigd dat het optreden van trombose een zeldzame bijwerking is die bij gebruik van alle gecombineerde anticonceptiepillen kan optreden. Daarnaast was het risico van trombose bij gebruik van Yasmin NIET HOGER dan bij gebruik van andere gecombineerde anticonceptiepillen, inclusief de anticonceptiepillen die levonorgestrel bevatten

    /   Reply  / 
 34. tangerine

  Natuurlijk zijn er mensen die trombose hebben gekregen terwijl ze de yasmin slikten, die zijn er met de microgynon ook en zelfs vrouwen die de pil níet slikken kunnen trombose krijgen. Heel vervelend als jij één van die uitzonderingen bent, maar dat maakt de yasmin níet onveiliger dan andere pillen. Ook heel sneu als jij één van die weinigen bent die hormoongerelateerde bijwerkingen krijgt, maar newsflash.. die kreeg ík met de microgynon. Het verschilt dus maar net per persoon. Ik heb een jaar of 6 de microgynon30 geslikt, altijd dingen geaccepteerd. (hoofdpijn tijdens menstruatie, weinig zin in seks, problemen met mijn stemming.. ik had geen idee dat dit wel eens door de pil kon komen omdat ik eigenlijk gewoon niet meer wist hoe ik me voelde vóór de pil) Toen ik ook nog eens doorbraakbloedingen kreeg was de maat vol. Ik heb nog een tussenstapje gemaakt naar de 50, maar heb 3 weken gehuild zo ongeveer, dus dat was geen succes. Ik slik de Yasmin nu meer dan een jaar. Ik voel me prima, mijn libido is normaal, mijn huid ziet er mooier uit, mijn borsten zijn wat groter geworden. Ik heb nauwelijks tot geen hoofdpijn meer tijdens de menstruatie. Ik heb echt 0,0 klachten dus en ben 100% tevreden.

  Dat verhoogde trombose risico had ik met de microgynon ook, maar daar staat weer tegenover dat ik niet rook en veel sport. Dus dat heft elkaar dan wel weer op.

  Inderdaad, stop toch met die bangmakerij, er is al uit meerdere onderzoeken gebleken dat er nauwelijks een verhoogd tromboserisico is. En ook andere bijwerkingen zijn echt niet erger of meer dan met andere pillen. Ik ken zoveel vrouwen die met de microgynon een libidoloos wrak werden en met andere pillen zijn opgeleefd…

    /   Reply  / 
 35. Claudi

  Ik was 15 jaar en drie maanden aan de Yasmin. Pijn, en opgeblazen gevoel in mijn kuit en mijn knie, vooral in rust. Mijn vader stuurde me naar het ziekenhuis met de diagnose trombose. Ze wilden het niet geloven, want ik was jong, slank en sportief.
  Een d-dimeer test en een echo in de knieholte gaven meteen uitsluitsel: trombose!!
  Ben nu al jaar onder behandeling, met Acenocoumarol en een vervelende trombosekous.
  oorzaak: Yasmin.

    /   Reply  / 
 36. tangerine

  Ook voor jou ontzettend vervelend dat het jou is overkomen. Maar again, dat had ook met de microgynon kunnen gebeuren…

    /   Reply  / 
 37. Ilana

  Ik rook niet, drink niet en leef gezond. Trombose komt niet in de familie voor. Na de bevalling, via een keizersnede, heb ik 5 dagen antistollingsmiddel ingespoten gekregen en mijn bloed was in orde toen in het ziekenhuis verliet. Na twee maanden yasmin heb ik trombose. Verder overigens geen bijwerkingen. Of yasmin de oorzaak is is natuurlijk niet onomstotelijk bewezen. Maar steek je kop niet in het zand.

    /   Reply  / 
 38. Tatiana

  HELP ME!!!!

  Ik heb al 7 jaar de pil gebruikt Begon met marvelon, daarna sinds 2 jaar met microgynon, maar kreeg er puisten van dus ben destijds overgestapt naar de diana/ minerva en daarna even de prikpil en toen weer diana/minerve. Ik gebruikte de pil uiteraard vooral voor de klachten van menstruatie, die waren gewoonweg te erg.

  Maar nu merk ik dat ik alleen in mijn gezicht aankom. Het is net een varkenskop geworden hele dikke/brede wangen heb ik gekregen. Niet normaal. Terwijl ik zelf veel te mager ben (skeletterig). Het ziet er niet uit.

  Heeft iemand hier misschien ervaring mee of een oplossing. Mijn sociale leven is eronder gaan lijden. Ik wil de deur niet uit. Heb ook last van pijnen in de borstkas en migraine.
  Nog geen kanker of trombo ondekt,
  dus voor de vrouwen die wel al zo ver zijn, hoop dat het goedkomt.

  HELP NEEDED…….

  TATIANA

    /   Reply  / 
  1. Eva

   Ik had dat bij microgenon ook! ik kreeg toen de yasmin…

     /   Reply  / 
 39. Sonja

  Wel eens van de dokter gehoord?? Als je hier zo onder lijdt, dan blijf je er toch niet mee doorlopen??

    /   Reply  / 
 40. natash

  Ik steek ook zeker mijn kop niet in het zand. Maar er wordt onnodig bang gemaakt hier. Zoals ik hier al eerder heb gepost; uit de laatste testen wordt bewezen dat yasmin GEEN verhoogd risico heeft op trombose in vergelijking met andere anticonceptie pillen.
  Dus in jouw geval had het ook van de microgynon kunnen komen.
  Ik heb de bijsluiter goed doorgelezen, weet dus wat de symptomen van trombose zijn, en die zal ik altijd in mijn achterhoofd houden, maar dat had ik altijd bij elke pil.

    /   Reply  / 
 41. tatiana

  hai sonja,

  ik ben vaak naar de dokter geweest. zij kunnen niks aan me zien en vinden het vrij normaal. geven alleen medicijnen tegen pijn, maar daar wordt ik alleen maar zwakker van. en over gaat het niet.

  uit onderzoeken komt ook niks naar voren (gelukkig) maar daarover zijn mijn klachten des te vager.

  volgens doktoren is het vrij normaal. Ik heb gewoon last van PMS. veel vrouwen hebben daar hun leven lang last van.

  en omdat uit testen mijn lichaam normaal reageert. gaan kunnen ze niks doen. ik heb niet dagelijks last van de pijnen/ soms is he t gewoon te erg.

  ik kan gewoon niet met en niet zonder de pil.

    /   Reply  / 
 42. trombosegevalletje

  tatiana, volgens mij moet je wat minder met je lichaam of gezondheid bezig zijn. dat helpt vast, probeer leuke dingen te doen en te genieten van het leven. Dat kan ook als je wat minder gezond bent. En als andere mensen zeggen dat je er net als anders uitziet en dat ze niks geks zien dan moet je dat gewoon geloven. de spiegel liegt eerder dan je omgeving. Wat PMS is weet ik trouwens niet.

    /   Reply  / 
 43. trombosegevalletje

  Ik sta echt perplex. Vind jij soms dat je het niet mag zeggen als je bij yasmin gebruik trombose hebt gehad??

  Feit is: ik slikte yasmin en kreeg trombose.

  Bangmakerij is zeggen dat je door yasmin een zeer grote kans trombose hebt. Dat hebben wij allen niet gedaan.

  Natuurlijk, het is heel duidelijk dat de kans op trombose ook bij yasmin gebruik erg klein is. Het enige doel dat ik heb met het schrijven van deze berichten is dat mensen een bewuste risicoafweging kunnen maken. Ik heb die trombose gehad, ik slikte Yasmin, en ik vind dat iedereen dat mag weten zodat iedereen weet dat het KAN gebeuren.

  Toch wil ik even jouw onderzoeksgegevens rechttrekken: een ander onderzoek heeft aangetoond dat in Nederland onder de trombosegevallen bij pilgebruikende jonge vrouwen het gebruik van Yasmin 3 x zo hoog is als andere pillen. Inderdaad nog steeds is de kans klein, maar toch, harde cijfers. Wat vind je eigenlijk van de radiouitzending van Argos?

  Het is helemaal niet erg dat de kans wat groter is. Ik vraag me af waarom komt Schering daar niet gewoon voor uit, zodat de voorlichting er op aangepast kan worden??

    /   Reply  / 
 44. Sonja

  @tatiana. Ik heb niet zo heel veel verstand van pms, maar misschien zou je eens op internet kunnen zoeken (er is ook een soort lotgenotenvereniging) of er een anticonceptiemiddel is dat beter bij jou helpt. Misschien een licht spiraaltje als de Mirena of zo?
  Ik moet ook zeggen dat ik het wel met ‘trombosgevalletje’ eens ben dat je er wel heel erg op gefocust bent. je kunt de pil natuurlijk niet de schuld geven van al je gezondheidsklachten.

    /   Reply  / 
 45. natash

  Zeg ik ergens dat je het niet mag zeggen?
  Maar had je het hier ook gezegd als je het van de microgynon 30 had gehad? want dat vergeet jij denk ik, het had net zo goed met een ANDERE pil ook kunnen gebeuren ;)
  het had zelfs ook zonder de pil gekunnen ;)
  Je weet dus geeneens zeker of het überhaupt door de pil komt!
  Dus maak je de mensen bang. Zeker doordat je later doodleuk zegt; ja uit onderzoeken (dat al heel oud is) blijkt dat yasmin 3x zo hoge kans heeft op trombose.

  En het onderzoek wat ik heb gepost is een paar maanden uit, is het nieuwste onderzoek.

  Zelfs vd week van de apotheek meegekregen. Toen ik nieuwe yasmin ging ophalen. Waar duidelijk wordt benadrukt; yasmin heeft GEEN verhoogde kans op trombose.

  Trombose KAN bij ELKE pil optreden.

    /   Reply  / 
 46. Tatiana

  hai

  andere mensen zeggen dat je er net als anders uitziet en dat ze niks geks zien dan moet je dat gewoon geloven.

  antw: trombosegevalletje–> ik was juist degene die het eerst niet zag. iedereen zei het tegen mij. en niet op een manier van ja je ziet er slecht uit maar meer van sjesussss, wat is er met jou gezicht gebeurd, helemaal opgezwollen heb je een operatie gehad ofzo. of een allergie opgelopen. ja zo erg is het.

  en dus ik ben juist niet teveel gefocused op uiterlijkheden, puistje hier daar of vlekken blabla maar dit is niet normaal. en ja lieve schatten ik ben juist heel actief op zoek naar antwoorden. in boeken op internet, want van de dokter krijg ik het niet.

  pms is trouwens hele erge menstruatiepijn e.d. je kunt het gewoon googlen. premenstruation syndrom zoiets. via zoekpagina’s kun het helemaal inlezen.

  wat betreft SONJA het volgende

  je komt wel een beetje gefrustreerd over, maar ik ben echt niet zo’n zielig geval die alleen maar klaagt en niks eraan doet. ik ben juist actief op zoek. alles wat je mij verteld doe ik ook. ik stop niet ik blijf bezig met surfen zoeken lezen. er is gewoon niet genoeg duide;ijkheid, zoek ook in het engels omdat er dan meer artikelen over de pil zijn. en ja aan mirena heb ik ook over gedacht, maar de progestageen zit heel veel bij dit spiraaltje wat ook niet goed is voor je lichaam. dokter had het afgeraden.

  en wat betreft: je kunt de pil natuurlijk niet de schuld geven van al je gezondheidsklachten.

  ik praat hier over de klachten die ik door voornamelijk de pil heb gekregen. en ja stress en depressie helpen hier ook aan mee. bij mijn (lichamelijke)inwendige klachten kunnen er zoveel factoren een rol spelen, maar dat er zoveel aan mijn uiterlijk veranderd is dat komt zeker weten door het oestrogeeen in de pil./ mijn acupuncturist vertelde mij dat deze hormoon zorgt dat je vooral in de breedte bijkomt en in mijn geval mijn gezicht. hij vond het heel vreemd maar waar.

  gr

  antw aan sonja:

    /   Reply  / 
 47. Tatiana

  Om ht nog even te benadrukken:

  er zijn zoveel lelijkheden waar zowat ieder mens mee te maken heeft. puistjes vlekken brandvlekken overbeharing blauwe plekken sneewondjes enzzz, en ja zelfs meiden die gewoon een dikker gezihct hebben gekregen. gewoon molliger zijn geworden misschien ook niet. maar zelf mensen die mij niet kennen vinden het heel apart, heel vreemd. alsof ik een ziekte heb.

  alsof ze in plaats van liposuctie, alles erin hebben gespoten. zo’n mislukte plastische chirurgie geval. terwijl ik 22 ben en nooit niet zoiets heb gedaan en voor de pil had ik een hele smalle gezicht. smal gezicht smalle lichaam.

  dus ja in dit geval kan ik er niet omheen iedereen is erop gefocused.

  sorry voor de frustaties, tis niet persoonlijk bedoeld.

  Ben blij dat hier uberhaupt gereageert wordt.

    /   Reply  / 
 48. natash

  @ tatiana

  is de nuvaring niks voor jou??
  of yasminelle? Dit is een pil die nóg lichter is dan yasmin.

  en anders zou ik second opinion aanvragen bij een andere huisarts, of mijn huisarts verplichten me door te sturen naar een specialist.

    /   Reply  / 
 49. Sonja

  goed advies!

    /   Reply  / 
 50. Bettie

  Ik heb ongeveer een jaar Yasmin geslikt, nadat ik pakweg 8 jaar femodene had geslikt. Ik ben nu een maand gestopt omdat ik met kinderen wil beginnen… Met Femodene had ik op den duur wel wat stemmingswisselingen en ik vond dat het tijd was om te veranderen. Iets meer dan een jaar geleden op Yasmin overgestapt, en kreeg na een maand of twee last van mijn knieen. Deze pijn kwam en ging, en soms bleef ie voor een maand en was ie zo erg dat ik nog zeer moeilijk trappen kon doen. Ook zittend deden mijn knieen pijn. Ik ben naar de dokter geweest, die me uiteindelijk naar specialist doorverwees, en heb een scan laten uitvoeren. Er was niks te zien… Ik ben nu een maand gestopt en heb nog geen pijn gehad… ik hou mijn hart vast.

    /   Reply  / 
 51. Floortje

  Ik ben begonnen toen ik 17 was met Mercilon en dit ging prima in het begin, minder last van puistjes, niet eens aangekomen, maar juist afgevallen. Maar hoe langer ik de pil gebruikte hoe lustelozer ik werd; op een gegeven moment zelfs 3 jaar geen sex meer gehad (en dan ben je halverwege de 20!)Ik was chagerijnig en heel depri. Zocht ruzie met iedereen. In 2001 ben ik overgestapt op Yasmin, dit zou volgens de huisarts een prima alternatief zijn. Ik het begin werkte het inderdaad prima. En nu: gezicht vol met puistjes, zwaar oververmoeid, gevoelig voor (blaas)ontstekingen etc. wel heel veel zin in sex, maar ik heb een erg laag zelfbeeld gekregen, want ben zo opgeblazen als een olifant. Constant last van mijn maag en darmen en vaak hele erge hoofdpijn. Er is niets bijzonders gevonden, wel een redelijk hoog ijzergehalte in mijn bloed, maar niets zorgelijks. Huisarts probeert het op stress te gooien, maar ik lees hier zoveel wat ik herken. Ik ben alweer op zoek naar een alternatief. En zit nu te denken aan een spiraaltje. Zou eigenlijk wel even willen stoppen, maar lijkt mij niet verstandig aangezien ik regelmatig sex heb en een condoom ook niet 100% veilig is. Maar toch…..denk ik dat ik het ga proberen.

    /   Reply  / 
 52. Tineke

  Ik heb Yasmin geslikt om PMS klachten te verbeteren. Dit lukte goed. Daarna ben ik de Yasmin gaan doorslikken. Ik had geen behoefte meer aan seks en kreeg onwelwordingen. Hoe langer ik de pil doorslikte hoe meer onwelwordingen. Pijn in arm en been, prikkelingen, misselijk, chemische geur ruiken en deja vu. De neuroloog kwam met de diagnose: partiele epilepsie. Ik ben helemaal gestopt met Yasmin
  en de onwelwordingen zijn gestopt? Wie herkent dit?

    /   Reply  / 
 53. trombosegevalletje

  Hee natash,

  Als je discussieert moet je niet de hele tijd het zelfde punt herhalen he. “het kan bij iedere pil gebeuren en zelfs ook zonder pil.” JA hehe natuurlijk!!! Dat snapt iedereen die de discussie volgt inmiddels wel hoor. Zeker nadat jij (en als je goed leest ik ook) het al tig keer overduidelijk benadrukt hebt!

  Op dat punt hebben we absoluut geen meningsverschil. Waar dan wel?? (nU ga ik mezelf ook maar even herhalen:) Op het punt dat ik ervan overtuigd ben dat de kans op trombose bij Yasmin iets groter is dan bij andere pillen. Niet alleen gestoeld op mijn eigen ervaring natuurlijk, maar op de berichtgeving en andere onderzoeken die NIET in opdracht van de fabrikant uitgevoerd worden eromheen.

  Als mensen trouwens bang worden van een ‘iets’ grotere kans dan zijn het watjes. Als mensen besluiten deze pil niet te gebruiken dan noem ik ze verstandig.

  Ik ben trouwens in het algemeen sinds ik gestopt ben met de pil niet zo enthousiast meer over pilgebruik (welke soort dan ook) ik heb namelijk nog nooit zo’n goed seksleven gehad als nu.

  Ga ik nu veroordeeld worden voor laster?? LAchen! Beat me up :-)

    /   Reply  / 
 54. natash

  Denk jij echt dat iedereen weet dat trombose bij elke pil kan gebeuren? Hetzelfde risico als bij Yasmin? Dus niet lager of hoger?
  Denk het nl niet ;) Anders hadden wij deze discussie al niet ;) Dus dáárom herhaal ik het.
  Enne waar zeg jij het dan??? Nergens……….

  Mensen zijn watjes als ze bang zijn voor trombose?
  Jeetje wat ben jij kort door de bocht. Trombose is niet niks? Iedereen die wéét wat trombose is (want was jij niet degene die niet wist wat de symptomen van trombose zijn terwijl dit in je bijsluiter staat ;-) )en hier leest; ja het heeft een verhoogd risico dit en dat zus en zo, zal zeggen uh die yasmin..laat maar, terwijl het helemaal niet waar is. Want waarom is het verstandig? Omdat jij trombose hebt gekregen van de yasmin? Terwijl je zelf zegt dat het met ELKE pil kan gebeuren (jaa daar is die herhaling weer :-) )? Met andere woorden; jij raadt gewoon iedereen af om welke pil dan ook te gebruiken?
  Er is helemaal geen onderzoeken gedaan vanuit de fabrikant, maar neutraal. Júist om dit soort dingen te voorkomen. En wat zeggen die; GEEN verhoogd risico bij yasmin. Kijk naar mijn post op 19/1 :) Dan zie je het.

  En jij kan (denk ik) dan nie tegen hormonen vd pil. Als je seksleven nu beter is (als het je daar om gaat iig)
  Mijn seksleven is nu geweldig dóór de yasmin.
  En mijn hele leven.

  En iemand veroordelen ROFL

    /   Reply  / 
 55. Zerien

  hallo mensen,

  ik heb gisteren deze pil dus aangevraagt bij de dokter maar als ik nu lees wat er hier allemaal staat word ik er neit geruster op eigenlijk!!
  Ik heb nu de microgynon 20 maar daar kwam ik veel van aan en kreeg gevoelige borsten en was veel chagerijnig etc..
  ik dacht misschien wordt het wel minder als ik deze gebruik maar ja nu ga ik tog wel heeeeeeeeeeel erg twijfelen al zeg ik zelf..
  wel ? of niet?

  gr zerien

    /   Reply  / 
 56. Ilana

  Hi Zerien,

  Tja….. ik heb trombose gekregen maar ik voelde me absoluut niet slecht daarvoor. Van de Yasmin verlies je vocht, mijn libido was (in tegenstelling tot andere pillen) absoluut goed en mijn borsten niet gevoelig. Dus je komt wel van al die bijwerkingen af. Lastig om je een advies te geven want er zit natuurlijk aan ieder hormoonpreparaat een risico. Maar he dat zit er aan zoveel dan kan je net zo goed de trap afzagen en boven blijven zitten. Ik zeg proberen. Je hebt al de keuze voor anti conceptie gemaakt. Heel veel vrouwen hebben er geen bijwerkingen van en een aantal wel. Nadeel is is dat het dan meteen ook heel erg is.

  Lastig.

  Succes met je keuze en overpeinzingen.

  Groet,

  Ilana

    /   Reply  / 
 57. natash

  niets meer dan lof over de yasmin!
  Het heeft alleen maar positieve bijwerkingen voor mij echt geweldig!
  Laat je geen angst aanjagen door dingen die er worden gezegd. het KAN zijn dat je trombos krijgt, maar zoals er al gezegd wordt, dat KAN met ELKE pil.
  Als jij geen overgewicht hebt, gezond leeft, sport, normale bloeddruk hebt, er geen trombose op vroege leeftijd in je familie voorkomt, of hoge bloeddruk, is de kans dat je trombose krijgt van yasmin klein. Net zo klein als met elke andere pil.

  Just give it a try ;)

    /   Reply  / 
 58. Zerien

  en wat als ik nou wel lichte overgewicht heb?!?!:O

    /   Reply  / 
 59. natash

  Ik heb het over écht overgewicht..dus flink te dik ;)

    /   Reply  / 
 60. Zerien

  oke dan is het goedXD hahaha ik zie wel wat er gaat gebeuren dan

    /   Reply  / 
 61. zusje

  ik gebruik yasmin al 4 jaar constant (dus achter elkaar door)ik heb alleen maar voordeel van yasmin. ik gebruik het niet als anticonceptie maar tegen stemmingswisselingen, buikpijn en menstruatie(fobie) ik vind niet dat het niet meer voorgeschreven zou moeten worden. elk medicijn heeft bijwerkingen en dat moet gewoon goed in de gaten worden gehouden. er is volgens mij geen medicijn waar iedereen tegen kan.

    /   Reply  / 
 62. Mirjam

  Ik slikte ook Yasmin in 2001/2002, totdat dat meisje, een patiente van mijn huisarts, overleed aan trombose, waarschijnlijk veroorzaakt door Yasmin. Toen moest ik en de overige yasmin sliksters in zijn praktijk dus allemaal stoppen. Ik vond het niet erg, want met Yasmin kwam ik kilo’s aan en had heel veel hoofdpijn.

    /   Reply  / 
 63. veer

  ik zit nu 1,5 jaar aan microgynon 30, maar ik wil graag yasmin, want ik heb gehoord dat je dan meer zin in sex hebt. is het verstandig dat ik deze overstap neem?

    /   Reply  / 
 64. natash

  Waarom niet? Proberen is het altijd waard, bij mij heeft het onwijs goed geholpen..

    /   Reply  / 
 65. nog een tromobose gevalletje

  Jahoor,…. nog een trombose geval door de Yasmin! Ik heb 10 jaar lang Femodeen gebruikt, af en toe wat klachten (stemmingswisselingen, pijnlijke borsten) maar verder ok. 2,5 jaar gestopt geweest.. Wilde weer terug aan de pil.. Mijn huisarts raadde me Yasmin aan. Begonnen.. meteen al erg pijnlijke borsten, voelde me erg emotioneel.. en guess what>> binnen 1,5 maand zit ik nu thuis met trombose!!!!
  Ik ben 30 jaar, verder gezond. Geen hoge bloeddruk o.i.d.

    /   Reply  / 
 66. Petra

  Ja en zo kunnen we allemaal roepen; ja ik heb tromobose gehad!
  Sorry maar ik geloof het allemaal niet zo, heb het gevoel dat het vooral bangmakerij is ofzo.
  als er écht zoveel trombose gevallen zouden zijn, zou Yasmin nie meer bestaan.

  Vind het ook erg apart dat mensen met trombose een site gaan zoeken om te vertellen; ik heb trombose gekregen door yasmin. Zoiets vertel je op een forum ofzo, maar niet hier.maar goed,het zal allemaal wel.Ik zweer bij Yasmin, en zo heeeeeeeeeel veel mensen met mij.

    /   Reply  / 
 67. nog een tromobose gevalletje

  waarom ik dat schrijf? omdat de waarheid wellicht toch anders is.. ik vind het net iets te toevallig allemaal. en Frits Roosendaal kletst zeker uit zijn nek?
  maar goed, de discussie op deze site kan eindeloos doorgaan zo.. ik vond, dat ik mijn reactie even moest geven na het lezen van al dat heen-en-weer gediscussieer.
  een ding is zeker, trombose is ongelooflijk vervelend en daar kun je je nooit voldoende iets bij voorstellen totdat je het een keer zelf meemaakt.

    /   Reply  / 
 68. Petra

  Ja omdat je trombose hebt gekregen baal je ervan.als een vriendin van vriendin had gehad dan had je er geen problemen mee gehad.
  Misschien lult frits roosendaal wel uit zijn nek, doen vele artsen of ‘deskundigen’.

  Ik kan ook onder 30 namen roepen; ik heb trombose gehad.
  Of onder 30 namen roepen; de yasmin is een superpil.
  En jij vond dat je je reactie moest geven….omdat? voegt het iets toe? Nee.

    /   Reply  / 
 69. S

  vind je het gek dat je last krijgt van je borsten, vreemde buien etc
  HORMONEN mensen..
  ik heb tot 1,5 jaar voor mijn zwangerschap mycroginon 30 geslikt, DAT is pas n pil met hormonen.. echt te verschrikkelijk voor woorden!
  nu 7mnd na mn bevalling ga ik weer aan de pil.. las in de cosmopolitan dat de yasmin pil n aanrader was.. dus ik ga het uitproberen!
  en de huisarts had alleen maar positieve verhalen over de yasmin pil
  we zien het wel!

    /   Reply  / 
 70. S

  Het is nu 2,5 jaar geleden dat ik begonnen ben met de Yasmin pil. Mijn huisarst adviseerde mij deze pil aan omdat deze pil een van de lichtste op de markt was.
  Nadat ik die pil ben gaan slikken ben ik ongeveer 3 kilo aangekomen en daarna 8 kilo afgevallen!..Stemmingswisselingen, vaak PMS klachten waar mijn omgeving niet blij mee werd.De oorzaak kon best aan de pil liggen, maar had inmiddels een vriend en dat is dan lastig..

  Na ongeveer 1,5 jaar begon ik ineens aan te komen zonder enige aanleiding.. Bovendien heb ik last van duizeligheid, koude rilling (zo koud dat ik onder douche moet gaan staan) erg vaak stemmingswisseling (of ik soms agressief ben), duizeligheid om gek van te worden, last van mijn darmen, last van mijn knieeen en soms wakker worden met vermoeidheid en spierpijn.
  De laatste tijd heb ik ook soms last van een dag koorts! Erg vreemd.
  Ik ben bang dat dit allemaal aan de yasmin pil ligt omdat ik 2,5 jaar geleden veel beter in mijn vel zat!
  Door deze klachten ben ik naar mijn huisarst toegestapt en heb allerlei dingen laten testen o.a. bloed, urine en ontlasting. Uit de test kwam dat er teveel cortisol was (stresshormoon). Dit hormoon zorgt ervoor dat je bijv. erg gespannen kan zijn. Dit cortisol kan ook veroorzaakt worden door idd de yasmin pil!

  Het is niet om de gebruikers van yasmin pil bang te maken. Maar als je een van deze kenmerken merkt. Stop dan alsjeblieft met deze pil.
  Heb een erg vervelende tijd meegemaakt.
  Heeft iemand hier nog verder ervaingen mee? laat het me weten.

    /   Reply  / 
  1. Mirjam

   Hallo S.
   Ik herken wat je zegt.
   Ben nu inmiddels ruim 2 jaar aan de Yasmin, in het begin geen problemen mee, zoals overal staat verbeterde sexlust, afvallen, allemaal prachtig en ik voelde me prima.
   Nu twee jaar later, vermoeidheid (Vooral mijn ogen!) concentratieproblemen en last van de buik zonder enige aanleiding. Dit loopt nu al een tijdje en zelfs mijn vriend zegt dat mijn humeur veranderd is, ik het ene moment emotioneel ben en het volgende onverschillig of somber. Hij herkent de mij soms niet meer zo anders doe ik.
   Ik heb een afspraat gemaakt met de huisarts want nu nog voor de ongesteldheid doorbraakbloeding en onverklaard veel aankomen. Ik ben het zat, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn omgeving want ik functioneer niet lekker meer.
   Zoals hier ook staat is elke pil anders en reageert iedereen er anders op. zou het mogelijk kunnen zijn dat je lichaam op een gegeven moment went aan de hoeveelheid niet natuurlijke hormonen in je systeem en er geen zin meer in heeft? Enig idee iemand?

     /   Reply  / 
 71. Sandra

  Elke pil heeft bijwerkingen ‘S’. Dus dat je last kan hebben van de bijwerkingen is niet om mensen bang te maken,dat snapt iedereen. Maar niet iedereen hoeft bijwerkingen te hebben die jij hebt gehad natuurlijk ;)

    /   Reply  / 
 72. M

  Ik gebruik al jaren Yasmin en had nooit klachten. De laatste tijd heb ik 1 week nadat ik ongesteld ben geweest al weer last van zware en pijnlijke borsten. Verder ben ik oververmoeid en heb steeds een raar gevoel in de spieren van mijn armen, benen en handen. Ook mijn onderbuik voelt vaak aan alsof ik ongesteld moet worden. Soms voel ik een kloppend gevoel in een ader in mijn benen.
  Verder ben ik erg licht in mijn hoofd en heb vaak een zwaar gevoel in mijn hoofd. Verder heb ik veel last van stemmingswisselingen en kan vaak een agressief gevoel hebben.
  Veel vriendinnen van me zijn bezig om van pil te veranderen en we hadden het ook over Yasmin. Toen hoorde ik pas voor het eerst van de nadelen en las op deze site allerlei reacties.
  Veel klachten komen overeen met die van mij en ga nu dan toch over een paar dagen stoppen met deze pil. Eens kijken of ik mijn energie weer terug krijg en of het echt aan de pil ligt….
  Gerbuik ook al 15 jaar non stop de pil en wil toch eens kijken hoe het zonder is.
  Voor Yasmin gebruikte ik Minulet en die beviel ook wel maar omdat je van Yasmin niet aankomt vond ik dat wel interresant.

    /   Reply  / 
 73. trombosegevalletje

  @Petra:

  Heeeee??? wordt daar nu geinsinueerd dat ik onder een andere naam nog een melding van een trombose doe??

  Last van paranoia of zo? Slaap je verder wel goed??

  Na een paar maanden ben ik toch maar weer eens hier komen kijken en het wordt echt steeds leuker. We gaan nu dus zelfs agressief worden als iemand gewoon vertelt dat ie trombose heeft gehad. Wat zijn dit voor een frustraties? Zal ik ook maar even in het wilde weg gaan insinueren: Heb je aandelen in Yasmin ofzo??

  ‘nog een trombosegevalletje’ is dus iemand anders dan ik voor alle duidelijkheid. tsss…

    /   Reply  / 
 74. Petra

  Feit dat jij er zo op reageert zegt mij al voldoende ;) Over paranoia gesproken LOL slaap jij wel goed ;)
  Wie zegt er nl dat ik iemand ervan beschuldig? Waar staat überhaupt dat ik jou ergens van beschuldig? Zo boeiend ben je niet voor me hoor ;) Lachwekkend dat wel ;)

  En agressief whuahahaha arm kind, trauma’s overgehouden aan iemand die d’r/zijn bek opentrok tegen je,en gewoon even haar/zijn mening gaf ;)
  Niet alles is agressief meisje ;) Probeer een verschil te ontdekken he ;)
  Ik roep nergens; ik ga je aanvallen
  ik ga je opzoeken
  ik vermoord je
  bladiebladiebla
  nergens met capslock ‘schreeuwen’ naar iemand

  dus agressief :D LOL

    /   Reply  / 
 75. trombosegevalletje

  “Ik kan ook onder 30 namen roepen; ik heb trombose gehad.”

  Anders zoek je even in het woordenboek op wat insinueren betekent.

  Veel lieve en zoete groetjes

    /   Reply  / 
 76. Petra

  Probeer eventjes te lezen meisje

  ‘wie zegt er dat ik jou ergens van beschuldig’
  ‘waar staat überhaupt dat ik jou ergens van beschuldig’

  Opletten he, voordat je reageert ;)

    /   Reply  / 
 77. trombosegevalletje

  Mijn doel is allang bereikt hoor, als deze site bezocht wordt, dan kun je niet om het woord trombose heen en denken mensen als het goed is iets minder zoals ik destijds, mwoa kans op trombose het zal allemaal wel, is vast alleen iets voor dikkerds en oude mensen.

  Ik discussieer nog lekker ff mee voor de fun. en wat ik verder zeggen wil: ik denk dus niet dat er mensen zijn waarbij dit onderwerp zooooo hoog zit dat ze onder andere namen onderwerpen gaan posten, voor welk kamp dan ook. Dat je het bedenkt alleen al…

    /   Reply  / 
 78. Petra

  Tja ik ben niet zo naïef, dat scheelt misschien ;)
  En newsflash; niet iedereen is zo dat ze alles maar klakkeloos geloven wat er op een site wordt geflikkert.
  Want wat denk je; als een vriendin van een meid helemaal hilarisch is over Yasmin, het is dé pil, super geweldig bladiebla
  en da meidje tikt da in op internet; en ze leest dat 1 of andere onbekende schrijft; ja ik heb er trombose door gekregen

  ze leest verder; elke pil kan trombose veroorzaken

  ze leest nog verder; onderzoeken hebben uitgewezen dat yasmin géén verhoogd risico heeft op trombose zoals eerst gezegd werd

  ze leest weer verder; als Yasmin zo slecht was geweest had deze er niet meer geweest

  ze leest nog verder; ja iedereen kan hier onder een andere naam posten dat ze trombose hebben

  Ze leest dat ‘trombosegevalletje’ d’r bijsluiter helemaal niet heeft gelezen, want daar staan de symptomen van trombose in.

  Ze gaat naar de dokter; die verteld haar; ja er is een kans op trombose, maar dat is bij elke pil zo, en er is geen verhoogd risico

  Ze leest dat ‘trombosegevalletje’ d’r bijsluiter helemaal niet heeft gelezen, want daar staan de symptomen van trombose in.

  Ze denkt is na wat ze heeft gelezen; komt die trombose wel écht door de pil, of zijn er andere factoren

  denk je dan..dat deze meid NIET de Yasmin zou gaan slikken ;)
  Come on, ben is niet zo naïef zeg.

  Mensen gaan echt nie klakkeloos uit van deze site, die doen research ;) En waar komen ze dan op uit….juist, dat de Yasmin helemaal nie zo gevaarlijk is. En dat je met élke pil trombose kan krijgen ;)

    /   Reply  / 
 79. trombosegevalletje

  haha dream on, je denkt toch niet dat mensen zo aandachtig alles gaan lezen?

  die zien pil yasmin trombose in combinatie en weten dan in ieder geval dat de combi bestaat.

  ik ben begin trouwens je veroordelingen, taalfouten, redeneringsfouten en misplaatste smileys beu te raken dus ik kap ermee. houdoe en de mazzel.

    /   Reply  / 
 80. Petra

  hahaha ja denk jij maar dat mensen dit niet aandachtig gaan lezen…waarom ben jij er dan ;) Jij leest toch ook alles of nie? Op een forum lees je toch ook alles ;) Als je ergens naar op zoek bent….ervaring..lees je toch elke ervaring ;) Slimpie ;)

  Taalfouten..dialect heet zoiets ;)
  Redeneringsfouten? Nee, mening waar jij het niet mee eens bent, das wa anders he ;)

  Dat de combi bestaat klopt, bij elke pil bestaat deze combi;) Remember ;)

  doei meisje ROFL

    /   Reply  / 
 81. Crystal

  Zelf slikte ik een andere pil. Toevallig kwam ik dit bericht tegen tijdens het zoeken naar een steunkous. In wil graag elke vrouw waarschuwen die de pil gebruikt. Het maakt niet uit welke pil dat is. Ik heb namelijk een trobosebeen gekregen door het slikken van de pil.De arts wist niet wat het was en stuurde mij naar huis. Totdat ik bij de ehbo belande wegens een dik been en het niet meer kunnen lopen. Nu moet ik minimaal een jaar een steunkous dragen en zit ik aan de bloedverdunners.

  Vrouwen moeten helemaal zelf weten welk soort anti-concentie zij gebruiken…maar de pil kan nooit helemaal onschadlijk zijn. Het is maar een tip.

    /   Reply  / 
 82. jemig

  Ook ik ben met yasmin ong 2001 gaan gebruiken, in 2002 werd ik behoorlijk ziek, kreeg hoge bloeddruk (waar ik medicatie voor kreeg), had eiwitten in mijn urine en jawel, ook ik had een veel te hoog cortisolgehalte in mijn bloed. Tot op de dag van vandaag is men er nog niet achter wat er met mij aan de hand was. Toen ik zwanger wilde worden ben ik uiteraard gestopt met yasmin en tada, mijn bloeddruk en cortisol waren weer normaal en er was geen eiwit te vinden (dit bedenk ik me nu pas achteraf nu ik hier zit te lezen). Echt heel apart allemaal. Ook de hoofdpijnen zijn zeer herkenbaar en natuurlijk de stemmingswisselingen. Maar die horen ook bij de andere pillen.
  Ong. een jaar na de bevalling ben ik weer met Yasmin begonnen. Daarna kreeg ook ik erg veel last van mijn knieen en kreeg inderdaad ook last van hartkloppingen en ritmestoornissen en echt extreem vermoeid.
  Wat ik nog vergeten ben te zeggen destijds ben ik ong 15 kilo aangekomen nadat ik met yasmin ben begonnen.

  Omdat ik steeds vaker last kreeg van doorbraakbloedingen en er weer een kinderwens op begint te borrelen, ben ik weer gestopt 2 weken geleden.
  Jullie raden nooit hoe ik me voel:

  Zeer energiek, weer erg vrolijk, er is sinds die tijd geen stemmingswisselingetje meer te bekennen, ook meer zin in vrijen.

  Tjonge, toevallig kom ik via google even op deze site terecht en alle puzzelstukjes passen gewoon!

  Ik zojuist besloten, voor mijn nooit geen Yasmin en misschien ook wel nooit geen anticonceptiepil meer. Het is ook gewoon troep eigenlijk.

    /   Reply  / 
 83. jemig

  Ook ik ben met yasmin ong 2001 gaan gebruiken, in 2002 werd ik behoorlijk ziek, kreeg hoge bloeddruk (waar ik medicatie voor kreeg), had eiwitten in mijn urine en jawel, ook ik had een veel te hoog cortisolgehalte in mijn bloed. Tot op de dag van vandaag is men er nog niet achter wat er met mij aan de hand was. Toen ik zwanger wilde worden ben ik uiteraard gestopt met yasmin en tada, mijn bloeddruk en cortisol waren weer normaal en er was geen eiwit te vinden (dit bedenk ik me nu pas achteraf nu ik hier zit te lezen). Echt heel apart allemaal. Ook de hoofdpijnen zijn zeer herkenbaar en natuurlijk de stemmingswisselingen. Maar die horen ook bij de andere pillen.
  Ong. een jaar na de bevalling ben ik weer met Yasmin begonnen. Daarna kreeg ook ik erg veel last van mijn knieen en kreeg inderdaad ook last van hartkloppingen en ritmestoornissen en echt extreem vermoeid.
  Wat ik nog vergeten ben te zeggen destijds ben ik ong 15 kilo aangekomen nadat ik met yasmin ben begonnen.

  Omdat ik steeds vaker last kreeg van doorbraakbloedingen en er weer een kinderwens op begint te borrelen, ben ik weer gestopt 2 weken geleden.
  Jullie raden nooit hoe ik me voel:

  Zeer energiek, weer erg vrolijk, er is sinds die tijd geen stemmingswisselingetje meer te bekennen, ook meer zin in vrijen.

  Tjonge, toevallig kom ik via google even op deze site terecht en alle puzzelstukjes passen gewoon!

  Ik zojuist besloten, voor mijn nooit geen Yasmin en misschien ook wel nooit geen anticonceptiepil meer. Het is ook gewoon troep eigenlijk.

    /   Reply  / 
 84. Pff

  Tja voor de ene werkt Yasmin, en voor de ander niet. Zoals dit met elke pil is. Kunnen we een hele discussie over beginnen, maar so be it.

    /   Reply  / 
 85. Hilde

  Ik ben een vrouw van 44 en op advies van de gynaecoloog sinds ongv. 1 maand met Yasmin begonnen. Ik had veel last van een pijnlijke en langdurige menstruatie. Ik heb jaren geleden microginon en marvelon geprobeerd maar op beide reageerde ik niet goed. Eigenlijk vond ik toen het middel erger dan de kwaal. Nu hinderde de kwaal me dusdanig in mijn dagelijkse leven (sporten, werk) dat ik vond dat ik het middel maar weer eens een kans moest geven.
  Ik heb echter al weken dagelijks bloedverlies en veel (baarmoeder)krampen. Volgens de gynaecoloog zou dat na verloop van tijd moeten verdwijnen (hij had het zelfs over 3 maanden!!) Heeft iemand hier ervaring mee? Graag je reactie.
  Overigens vind ik het heel positief dat meisjes/vrouwen zo bewust met hun lijf, gezondheid en de pil omgaan. “Vroeger” slikte je vaak wat de arts je voorschreef zonder er kritisch bij stil te staan wat je nam.

    /   Reply  / 
 86. Annik

  Ik slik deze pil al bijna 3 jaar, voorheen ook microgynon geslikt. Aangezien ik van microgynon heel erg veel hoofdpijn kreeg en soms zelfs migraine ben ik over gestapt, nou deze pil Yasmin bevalt me prima. Heb geen hoofdpijn meer en ook niet meer zo’n last van mijn menstruatiestemming!!!! Vroeger was ik behoorlijk chagarijnig, maar sinds ik deze pil slik heb ik ook daar veel minder last van, kortom ik ben ontzettend tevreden.

    /   Reply  / 
 87. Misske

  Alle hormonale anticonceptiemiddelen geven een licht verhoogde kans op trombose, dat is wetenschappelijk bewezen, en elke gebruikster die de bijsluiter heeft gelezen wéét dat.
  Ikzelf heb verschillende pillen geslikt, en elke keer had ik na een tijdje last van bijwerkingen : ofwel hoofdpijn, ofwel maagpijn, gewichtstoename, serieus depressieve buien in de stopweek, enz… Cerazette heeft mijn libido vermoordt, met het implanonstaafje heb ik constant bloedverlies, ben ik 6 kg bijgekomen en sta ik vol puisten, … Zonder anticonceptie heb ik enorm pijnlijke maandstonden en veel te zwaar bloedverlies…
  Uiteindelijk blijft het voor elke vrouw zoeken welke anticonceptie het beste is, wat voor de één werkt, kan bij de ander een ramp zijn. Het is wel goed om ervaringen te lezen, maar uiteindelijk is het maar door het zelf te proberen dat je weet hoe jij erop zal reageren.

    /   Reply  / 
 88. Juul

  Hi Tatiana, ik heb de bovenstaande berichtjes allemaal gelezen. Nu zie ik dat iemand jou de Nuvaring aanraad om te proberen. Ik slik zelf Lovette… maar hiervoor heb ik de nuvaring geprobeerd. Leek erg handig tegen het vergeten vd pil en weinig hormonen dus dat zou ook lekker zijn. Probleem alleen: De ring bleef niet goed zitten. Ik heb het echt goed ingebracht e.d maar toch bleef het niet zitten zoals de bijsluiter beloofde. Ik voelde niks van de ring tijdens de sex maar mijn vriend zeker wel. En het voelde echt naar voor hem. Dus deden we de ring tijdens de sex uit (kan nl max een uur uit, zoals ik me kan herinneren), maar dat neemt dat toch de geilheid er op het moment een beetje af. En het geeft je ook geen veilig gevoel.

  Dus ik ben weer terug bij Lovette.
  Een vriendin van mij heeft de Nuvaring ook geprobeerd (ondanks mijn ervaring), eerst leek het voor haar prima te werken. Maar ook bij haar bleef de ring niet zitten… ze was de ring op een gegeven moment gewoon kwijt!! Bleek tijdens sex uit te zijn gegleden en door slapen daarna ergens onder t bed te zijn beland. Dat was wel een gevaarlijke situatie want dan is de ring dus te lang uit geweest (zonder dat je het uberhaupt doorhebt) en moet je de morning after slikken.

  Ervaringen van mijn kant en die v vriendinnetje, niet positief.

  Ik heb erg met je te doen. Jou klachten zijn echt apart en klote. De zorg in Nederland is best wel slecht… je klachten worden nooit serieus genoeg genomen en vaak wordt je weer naar huis gestuurd met de boodschap dat het wel niks bijzonders zou zijn. Ik heb zelf een tijdje in Duitsland gewoond en daar is de zorg geweldig goed. Je voelt je dan ook direct stukken zekerder over je gezondheid want je weet dat ze daar altijd alles proberen uit te sluiten, hoe klein je klacht ook is. Ook over Belgie hoor je tegenwoordig veel goede dingen over hun zorgbeleid in het nieuws!

  Misschien heb je niks aan mijn tips… maar ik raad je toch iig aan om met je zorgverzekeraar te praten over mogelijkheden om in onze buurlanden geholpen te worden.

  Heel veel sterkte!

  gr Julia

    /   Reply  / 
 89. Juul

  Oh lekker irritant dit…. mijn reactie komt dus helemaal onderaan te staan en wordt niet gekoppeld aan het oude bericht waar ik op wilde reageren… Zal wel aan mijn anti-forum skills liggen haha. Nou hoop iig dat Tatiana dit nog leest.

    /   Reply  / 
 90. Nix

  Ben vorig jaar oktober 2007 begonnen met de yasmin.Ook ik had gelezen over de yasmin en de kans op trombose maar ik dacht dat die kans heel klein was dat het mij zou overkomen. Dat heb ik dus verkeerd gedacht. Nu 9 mnd later zit ik al een maand thuis met een trombose been. Waar het van komt weet de huisarts ook ni. Roken doe ik ni,erfelijkheid is het ook ni, geen operaties of eender wat gehad. Ben onmiddelijk moeten stoppen met de pil. Aan de ene kant vind ik het jammer want mijn gewicht bleef lekker op peil,geen puistjes maar aan de andere kant blij omdat ik soms kon huilen en depri kon zijn zonder reden en mijn zin in sex was ook minder dan voorheen.Na een maand gestopt te zijn heb ik wel terug last van puistjes en meer zin om te eten. Enfin, ik wilde gewoon even mijn verhaal kwijt en de vrouwen die net als ik de pil gebruikt voor een mooie huid,gewicht afname en minder last van de menstruatie pijn en ni echt voor anticonceptie toch eens alles goed te overwegen of het dat wel waart is om dat risico te lopen.

    /   Reply  / 
 91. Gaby

  Er zijn vast mensen die klachten hebben door het gebruik van de Yasmin, MAAR dat had je misschien ook wel gehad bij een aantal andere pillen. Ik gebruik de yasmin ongeveer 7 jaar en heb geen klachten. Had ik wel van de pil die ik daarvoor gebruikte… Luister naar je lichaam en probeer iets anders als jij er geen goed gevoel bij hebt. Mijn zusje krijgt puistjes van chocola, wil niet zeggen dat dat voor iedereen geldt. Net zoals de klachten van de pil.

    /   Reply  / 
 92. michelle

  Nou sorry maar ik kan bijna niet geloven dat mensen zich goed voelen bij de yasmin pil!
  Ik slik hem nou (pas) 2 weken en ik voel me echt verschrikkelijk!!
  Mijn borsten doen erg zeer en ze lijken gegroeid(halloooo ik heb al een cup c alsjeblieft zeg),ik ben het ene moment blij en dan weer boos, ik heb nergens zin in, ik weet met mezelf geen raad! Wat een hoerenpil ik ben er vandaag meteen mee gestopt, ik kan er gewoon niet meer tegen!

  Voor mij absoluut geen pillen meer, al die rotzooi in je lijf is nergens goed voor.
  Op naar het ouderwetse condoom.

    /   Reply  / 
 93. boo

  Ik wil ook even reageren op het onderwerp yasmin-pil.. en ben van mening dat het inderdaad een middel is dat van de markt gehaald moet worden.
  Zelf kreeg ik ernstige darmklachten, die leken op de symptomen van de ziekte van crohn. Vreselijke pijnen.
  Hetzelfde met de combinatie-pil tryginon.. en de klachten verdwenen even snel als ze gekomen waren (5 dagen) toen ik gestopt was.
  Ik vraag me af of er een anticonceptie-middel is zonder al die vervelende bijwerkingen.. Nu heb de prikpil, en ben erg depressief geworden.. zo erg dat mn relatie op het spel staat.. Maar ik ben erg vruchtbaar en wil nog geen kind. Later wel..
  Wat moet ik doen..?

    /   Reply  / 
 94. mij

  zag dat iemand ook iets schreef over last van de bijnieren..?
  Dat verband heb ik nooit gelegd, maar toen ik de yasmin gebruikte had ik ook veel pijn op de plaats waar je nieren zitten.. maar ben van mening dat alle hormoon preparaten wel bijwerkingen moeten hebben.. pff voelde me het beste zonder. maarje wil nog geen kind en heb wel een vriend wat moet je dan..?? Nu ook prikpil.. en ken mezelf niet meer terug.. en mn vriend ook niet. what 2 do?

    /   Reply  / 
 95. gerda

  Ook ik heb Yasmin gebruik van januari van dit jaar. Ik ben 46 jaar en kreeg hem voorgeschreven om mijn menstruatie beter te regelen. Wat een drama. Hoofdpijn, inderdaad pijn op de plaats waar de nieren zitten, rugpijn, moe, altijd een heel klein beetje misselijk. Daar komt nog bij dat deze oplossing alleen ter regeling van de menstruatie was, want ik ben gesteriliseerd.
  Telkens bloedingen tijdens het slikken tussendoor. Na een paar maanden rommelen helemaal genoeg van, halverwege een strip gestopt, en jullie raden het al: na twee dagen (!) helemaal opgeknapt!
  Kijk uit met deze pil zou ik zo zeggen.

    /   Reply  / 
 96. Maaike

  Ik snap niet helemaal waarom dit überhaupt bestaat.
  Iedereen reageert anders op de pil.
  Ik heb héél veel pillen geprobeert, maar alleen van Yasmin heb ik nergens last van.
  Ik kreeg van Microgynon 20 trombose, en waar is die site? Moet dit nou ook als gevaarlijke pil worden aangeschreven?
  Ik vind dit allemaal onzin.

  Probeer het gewoon, iedereen reageert anders op de pil. Klaar. Geen andere discussie meer mogelijk.

    /   Reply  / 
 97. gerda

  Maaike, een en ander kan geen toeval zijn, en discussie is altijd ergens goed voor. Niemand hoeft zich aangevallen te voelen. Zo te zien op deze site zijn er met deze pil toch wel erg veel problemen.

    /   Reply  / 
 98. Maaike

  Ja en zo te zien zijn er ook aardig wat mensen met vooral positieve ervaringen.

  En zoals ook al vaak gezegd wordt; iedereen reageert anders op de pil, welke pil geschikt is voor diegene, mag en kán niemand over oordelen.
  Wat slecht voor jou is, heb ik onwijs veel baat bij.
  Dus we kunnen allemaal roepen; deze pil is goed of deze pil is slecht.
  Elk persoon reageer anders. Klaar toch?

  En ik voel me niet aangevallen, ik denk dat niemand dat hier doet.
  Maar de waarheid bij ELKE pil is; bij de een werkt het, bij de ander niet.
  Zo simpel is het.
  En hoezo toeval? alles wat jij beschrijft staan als bijwerkingen in de bijsluiter vd pil élke pil.

  En ja ik heb die site gezien. En ik bedoel dat niet.
  Hier wordt er geluld hoe gevaarlijk de pil dan wel niet mag wezen (terwijl je door doktoren en wetenschappelijke onderzoeken nú leest dat het niet waar is)
  maar waar is de site over Microgynon 20 dan? Heb ik ook trombose door gekregen, en zo vele meiden met mij.

    /   Reply  / 
 99. dora

  Hallo
  mijn dochter slikt sinds iets meer dan een week de pil yasmin
  ze krijgt last van pukkels,is heel erg schagerijnig en veel huilbuien om niks
  nu ik dit allemaal lees raad ik haar aan om met deze pil te stoppen
  ze is normaal gesproken een hele vrolijke spontane meid,maar hier zie ik niets meer van terug

    /   Reply  / 
 100. dora

  Ik zou graag even willen reageren,op het stukje van de pil yasmin
  mijn dochter slikt sinds een dikke week yasmin,ze is trouwens 16,en gebruikt het omdat ze zo erg last heeft van haar menstruatie
  ze had nooit last van acne,nu wel,na 3 dagen pilgebruik
  nu begint ze met stemmingswisselingen,huilbuien
  je kan niks tegen haar zeggen of bam ,meteen een heftige reactie
  zou dit met de pil te maken kunnen hebben?
  ze was altijd heel opgewekt,vrolijk en vriendelijk
  hoop dat ik een berichtje terug krijgt

    /   Reply  / 
 101. Brieke

  Hallo,

  Ik ben 17 jaar en heb meer dan een jaar de Yasmin pil geslikt.
  Ik had echter wekenlang iedere dag vreselijke hoofpijn, was heel veel dagen moe, en de afgelopen tijd had ik echt iedere dag vreselijke hoofdpijn. ook voelde ik me heel erg raar, alsof ik de de omgeving van buitenaf zag zeg maar..
  Ik vond dit echt niet fijn, ik vond het akelig zelfs.

  Ik ben naar de dokter gegaan, die stuurt me door naar de neuroloog.
  Maar ik denk echt dat het door de pil komt.
  Want sinds dat ik die slik, heb ik die verschijnselen.
  Ik had er eerder nooit bij nagedacht dat het aan de pil kon liggen, totdat mensen mij aanraden ermee te stoppen.

  Nu ben ik nog geen week gestopt met de yasmin pil, en ik merk al gelijk dat er verbetering is.
  Mijn hoofdpijn is er nog, maar al stukken minder, en dat rare gevoel is ook niet zo vaak meer aanwezig.

  Ik schrok overigens wel van de vele berichten van mensen die trombose opgelopen hebben.
  Omdat ik ook wel eens pijn heb in mijn knieen of benen, ben ik nu toch wel een beetje bang.
  Ik heb op internet gezocht naar de verschijnselen, maar daar stond ook bij dat je benen dan opzwellen en paars worden.. dat is bij niet zo dus … ?!

  Als laatste dan: ik wil niet zeggen dat ik bedoel dat de yasmin pil nou zo slecht is, want wie weet had ik deze verschijnselen ook van een andere pil gekregen.
  Daar kan ik niks over zeggen, want yasmin is de eerste en (tot nu toe) nog de enigste..

  Groetjes! xx

    /   Reply  / 
 102. Agnes

  IK hoor hier iedereen over yasmin .
  maar ik ben het met de mensen eens dat het verschilt per persoon en en zit altijd een bijwerking risico aan. zelf ben ik begonnen met microgon 30 en ik voelde me lusteloos werd chaggerijnig en opvliegers ook hoofdpijn was er veel. nou heb ik altijd al een moeilijke menstuatie gehad altijd heel veel pijn elke maand en veel bloedverlies. daardoor ben ik ook aan de pil gegaan. toen mijn omgeving tegen mij begon dat die klachten wel eens van die pil konden zijn ben ik naar de dokter geweest en overgestapt naar lovette dit vertelde de dokter mij, is een pil met minder aantal hormonen. deze pil werkte veel beter voor mij, geen hoofdpijnen meer en geen opvliegers ik was minder chagerijnig.
  ik kan gewoon niet tegen te veel hormonen in een pil maar een ander heeft dat jkuist weer nodig ik vind gewoon dat je samen met je dokter goed moet kijken wat voor een pil je neemt en ook goed in de gaten houden wat er anders word door die pil en of dat shadelijk of vervelend is. zo kom je uit op een pil die wel bij je past.

  en als je echt zat bent van die pil
  mensen er is nog genoeg andere soorten anticonseptie.
  groetjess

    /   Reply  / 
 103. mascha

  hoi hoi
  slik de pil nu al 6 jaar, nog nooit problemen gehad met Yasmin. Alle pillen hebben een risico, van een spiraal bijv. kan je ook onvruchtbaar worden. Ik rook ook..en dat zou de kans alleen maar verhogen op trombose. Ik maakte me ook druk en heb het nagevraagd aan verschillende medici, die zeggen dat er altijd wel iets qua bijwerking worden gevonden of mensen die overlijden aan bepaalde pillen. het ligt er maar net aan waar je wel of niet tegenkunt. bij operaties hoor je ook van te voren wat de risico;s zijn, kun je ook overlijden, dat is gewoon verplicht om te vermelden…en zeg nou zelf…hoeveel medische missers worden er wel niet gemaakt…alles is onzeker.

    /   Reply  / 
 104. mascha

  hoi hoi
  ik zou je graag wat willen vragen, ik slik nu al 6 jaar yasmin en heb de laatste tijd erge last van een soort gevoel van borrelen in mijn benen en armen(laat ik het zo maar noemen) had jij dit ook? anders wil ik dit laten onderzoeken, ook heb ik sinds de yasmin erge last in de winter van verslechterde bloedciculatie, namelijk wintertenen en handen. hoop van je te horen.

  gr Dascha

  ps: zou heel graag, als je het wilt vertellen, jou symptomen horen, bedankt!!

    /   Reply  / 
 105. mascha

  hoi hoi
  ik zou je graag wat willen vragen, ik slik nu al 6 jaar yasmin en heb de laatste tijd erge last van een soort gevoel van borrelen in mijn benen en armen(laat ik het zo maar noemen) had jij dit ook? anders wil ik dit laten onderzoeken, ook heb ik sinds de yasmin erge last in de winter van verslechterde bloedciculatie, namelijk wintertenen en handen. hoop van je te horen.

  gr Dascha

  ps: zou heel graag, als je het wilt vertellen, jou symptomen horen, bedankt!!

    /   Reply  / 
 106. mascha

  kan ook door je zwangerschap komen! bij zwangerschap is het risico op trombose erg groot! (ik spreek uit ervaring)

    /   Reply  / 
 107. mascha

  hoi hoi
  ik heb zelf ook lang de diane pil geslikt. had ook een hele dikke kop en lang ongesteld! slik nu al 6 jaar de yasmin pil
  en zit super in mijn vel! heb energie, voel me totaal niet meer opgeblazen en heb nergens last van. ben ook maar 3 dagen ongesteld :D :D

  gr Mascha

    /   Reply  / 
 108. mirjam

  ook ik slik sins drie jaar de yasmin pil.in het begin heb ik nergens last van gehad. de laatste paar maanden heb ik ontzettende hoofdpijn en ben ik steeds koud. nu blijkt mijn bloeddruk te hoog te zijn en mijn hormoon speiegel ook. ook ik heb last van pijnlijke borsten en heb er 2 cup maten bij gekregen. mijn zin in sex is zo goed als verdwenen.ik ben nog maar een jonge meid van 26 jaar. ik heb deze pil via het ziekenhuis gekregen maar ik zou zeggen doe er eerst wat meer onderzoek naar voor je deze pil voorschrijft.

    /   Reply  / 
 109. Ria

  Het is goed dat iedereen beseft wat de gvolgen zijn van pilgebruik. De pil simuleert een zwangerschap, en daardoor kunnen er bijwerkingen zijn die je bij een zwangerschap ook hebt. Ik kan zelf geen pil (meer) slikken, omdat dan de bekken instabiliteit verergerd. Helaas word er in de bijsluiters niet eens over gerept. Ik liep al wekelijks bij de fysio, tot ik via via de tip kreeg om te stoppen met de pil. Nu ben ik bijna zonder pijn.

    /   Reply  / 
 110. Natisha

  Ik heb de pil nu 2 dagen geslikt en heb vandaag de gynaceloog gescproken en die zegt dat het niet mogelijk is dat ik na 2 dagen kan zeggen dat ik er last van heb. Ik heb lopen kotsen… en misselijk en lusteloos gevoeld en nu voel ik me inmiddels beter nu ik hem niet meer heb ingenomen.

  Ik mag hem ook niet meer slikken van mn moeder. Ik ben tevens erg blij dat ik jullie ervaringen heb kunnen lezen ..

    /   Reply  / 
 111. Natisha

  Beste dora,
  ik denk dat het best wel mogelijk is dat het door deze pil komt. ik heb net mijn ervaring met deze pil op deze site geplaatst tot ik opeens uw bericht las. ik heb hem net 2 dagen geslikt en op de eerste dag, een paar uur nadat ik heb ingenomen had begon ik me heel duizelig en misselijk te voelen ik kreeg opeens ook heel veel slijm in me mond wat sommige zwangere vrouwen ook wel hebben en op de 2e dag werd het alleen maar erger. ik moest er ook van kotsen. Ik ben zelf ook heel jong 19 jaar en moest deze pil gebruiken vanwege hevige menstruatie pijnen.

    /   Reply  / 
 112. Hilje

  Hallo allemaal,

  Ik slik z’n 2 maanden nu de Yasmin pil.
  Toch ben ik er alleen maar van aan gekomen en ben ik van cup E naar cup F gegaan.
  Ondanks dat het groter is geworden heb ik er niet zo heel erg last van, en is mijn menstruatie pijn ook veel minder geworden!
  Maar in de stopweek wordt ik pas de 5 a 6 de dag ongesteld, is dat normaal, of verschilt dat per persoon?

  De berichten hier op het Forum verontrusten me wel!

  Ciao,

    /   Reply  / 
 113. els

  hallo , ik ben moeder van een 17 jarige dochter die veel last heeft van haarongesteldheid die is ongeveer nu om de week. Ze is naar de dokter geweest en men heeft de pil; yasmin voorgeschreven. Mij is verteld dat je de eerste weken moet doorhalen voordat je lichaam eraan gewend is maar als ik jullie ervaringen lees betwijfel ik het. Ik heb een grootste zorg die dat weet ik zeker mij op geen enkel pharmaceutische site beantwoord zal worden.
  Borstkanker zat in mijn familie; ik heb gehoord dat er 44 procent mer kans op borstkanker is. Weet iemand hier iets meer van, is een routine controle als preventie voor de bijwerking bij de dokter verstandig als het zo is verbied ik de pil ze heeft nog een leven voor zich. bedankt vast voor jullie reakties

    /   Reply  / 
 114. Sonja

  44% meer kans op borstkanker als je de pil slikt? Dat lijkt me aan de hoge kant. Het RIVM meldt een verhoogde kans van 24%, maar er zijn ook onderzoeken waaruit zou blijken dat de pil helemaal niet de kans op borstkanker verhoogd. Hoe dan ook, borstkanker op jonge leeftijd komt weinig voor, dus als je dan een 24% hogere kans hebt, is dat nog weinig. Bovendien neemt de kans op eierstok- en baarmoederhalskanker door het slikken van de pil juist af. Vergeet niet dat het niet slikken van de pil ook risico’s met zich meebrengt: zwangerschap!

    /   Reply  / 
 115. els

  hoi,

  ik heb meer dan 6 jaar yasmin gebruikt en ben op afraden van mijn moeder er toch mee doorgegaan. heb altijd erg last van stemmings wisselingen gehad en van pijn in mijn kuiten, die ook erg dik waren. nu ruim een maand gestopt en ik voel me veel “frisser” alhowel mijn huisarts zei dat je over een half jaar pas echt het effect kan zien. ben alleen wel bang voor hevige en onregelmatige menstruatie, dit was tevens de reden waarom ik begonnen ben met de yasmin
  Maar wie weet is dit na 6 jaar wel heel anders…

    /   Reply  / 
 116. Riekie Kok

  Ik kom net van de gynocoloog vandaan, ik slik al jaren GEEN pil, en ben vorige week met deze pil begonnen omdat, ik hevige bloedingen had.Na 2 dagen werd ik ontzettend misselijk, en licht in mijn hoofd, ik had het gevoel dat ik braken moest.Het werk, wat ik doe, moest ik samen met mijn collega doen, zo misselijk was ik, terwijl ik voor die tijd geen last had, ik was al 18 jaar van de pil af.Nu zegt mijn arts vanmorgen, dat kan niet aan de Yasmin liggen, dan zou u de 1ste zijn, hmmmm, ik wist bijna wel zeker dat het aan de pil moest liggen.Hij zei dat ik niet op Internmet moest gaan lezen, want als daar 1maal wat opgezet werd, gaat het er niet meer van af, het was onzin volgens hem. Ik moest bij de 2de strip maar kijeken of ik de klachten nog had, dan zou het kunnen dat het aan de pil lag, maar dan was ik wel de 1ste die die symptonen kreeg van de pil.Mijn zus heeft borstkanker gehad, en deze pil werd afgeraden, wat zegt de arts, ja maar dat is je zus overkomen, er zijn mischien 1 op de 10000 gevallen dat het jouw overkomt, ja wat moet je daar nou mee.Het is wel een mooi afslankmiddel, je hebt geen hongergevoel, doordat je er misselijk van bent, maar dat hoort toch niet zo, ze moeten toch weten wat het met je lichaam doet. Hij is een mannelijke arts hoe kan hij nou weten hoe de pil valt, hij vloeit niet, hij slikt niet, alleen van de studie kan hij het ook niet weten, als ik lees hoeveel klachten er zijn over de yasminpil, ik weet niet of ik wel door blijf slikken,ik vraag een second opinion aan, sterkte iedereen die deze pil slikt

    /   Reply  / 
 117. E.Anoniem

  De dokter heeft me gister Yasmin voorgeschreven en schijnt het dus wel goed te doen. Ik ben er nog niet aan begonnen maar als ik dit zo lees, weet ik het ook niet meer.

    /   Reply  / 
 118. sandra

  maak je geer zorgen ik heb de pil al jaren gepruik k heeb nergens last van dag

    /   Reply  / 
 119. chantal

  ik ben door het slikken van de yasmin pil heen toch zwanger geworden.
  alleen wist ik het niet,ik had geen dikke buik en kwam niks bij in gewicht,de dokter zei me zelfs dat ik niet zwanger was,dus ik wilde het zeker weten en ging samen met mijn moeder op 5 augustus naar het ziekenhuis toe,en wat zat daar….een gezonde baby die op 23 september om 10.44 geboren is,en zijn naam is dean

    /   Reply  / 
 120. stessie

  Hallo, ik slik nu een een jaar of wat de Yasmin; ik heb hoofdpijn erg vaak (werk als stewardess en heb dan ook na een lange vlucht ontzettend extra last) en de dagen voordat ik ongesteld moet worden heb ik al last van hoofdpijn, dat beweegt van voor naar opzij en kan lang aanhouden. Tevens was ik altijd al gevoelig voor blaasontsteking en nierpijn en nu wordt ik vaak wakker met pijn in de nierstreek. Toen ik dat las bij een andere forumschrijfster dacht ik: goh dat is toch niet goed. Trombose zit bij ons in de familie (mijn vader) dus ik maak me zeker met mijn vliegende beroep met werken in een drukcabine wel zorgen. Morgen ga ik naar de arts toe: OF een andere pil (ik heb echt te veel en te vaak hoofdpijn) of en dat denk ik zelf, het liefst weer stoppen ermee. Die pillen zijn uiteindelijk allemaal troep. Yasmin pil zorgt nu voor hoofdpijn bij mij, maar de Microgynon deed dat ook, alleen maar 1 dagje bij ongesteld zijn en nu is dat wel veeel vaker en pijnlijker. Ik ben dat gewoon zat. Probleem is alleen dat zonder pil je toch ook snel zwanger kunt raken bij een keer te gemakkelijk zijn; we willen evt een tweede kindje in de toekomst dus een spiraal is dan wat mij betreft te snel al. Zijn er dames die een pil hebben waarvan ze zeggen: ja dat ging eigenlijk altijd vrij goed? Ik vraag me het af, het hormonenspul blijft zooi…..Ik denk dat idd alles voor iedereen verschillend werkt maar we zijn als vrouwen wat mij betreft in de underdog positie dat we dit soort zooi slikken om zwangerschap te voorkomen. Alleen condoom is minder veilig maar voor ons vrouwen een stuk fijner, omdat alle ellende eromheen beperkt wordt. Ik heb geen menstruatieklachten dus voor mij is de pil geen noodzaak behalve dan als anticonceptie. Toch nog eens goed nadenken of ik nog wel weer veder ga met de pil……..

    /   Reply  / 
 121. SanDy

  Hoi allemaal..
  ik ben net een paar uurtjes geleden begonne met de Yasmin-pil en dan lees ik dit :S
  Het maakt me verschrikkelijk paniekerig en wil er eigenlijk gelijk mee stoppen. is dit echt zo gevaarlijk??? Ik heb gehoord dat yasmin juist de libido verhoogt… en uit de reakties haal ik dat het juist vermindert wordt…
  Heeft iemand ervaring met verhoogde libido en positieve ervaringen over yasmin. ik ben zeer onzeker nu… ik heb deze pil zelf gekocht, zonder een voorschrift van de arts, omdat mijn vriendinne dit gebruiken en er helemaal geel last van hebben..

    /   Reply  / 
  1. Stessie

   Hallo, ik ben inmiddels gestopt met deze pil en het gaat wel iets beter. Helaas heb ik nog wel hoofdpijn af en toe maar wel minder. Ik ben nog maar een keer ongesteld geweest sinds ik gestopt ben en toen had ik toch ook weer hoofdpijn, een paar dagen. Of dat dus door de pil kwam weet ik nu niet meer zeker, of dat het nog niet uit mijn lichaam is, de stoffen van de pil maar dat lijkt me wel als je gestopt bent…? Hoe dan ook, ik kan nog niet zeggen of het verschil maakt zonder pil, in elk geval een klein beetje. Ik zou zeker niet gelijk paniekeig worden; het zal per vrouw verschillen hoe zij reageert op een pil en hoe zij in elkaar zit lichamelijk denk ik. We zijn allemaal verschillend en er is geen maat om mee te meten voor allen. Dus probeer de Yasmin gewoon en kijk wat het met jou doet. Verhoogd libido, dat is mij niet opgevallen speciaal dus zo zie je maar dat dat bij iedereen anders werkt hormonaal. Wel ben ik afgevallen maar ik ben ook gaan sporten dus wie zegt dat dat door de Yasmin kwam. Hoe dan ook, je zult het zelf ervaren hoe het voor jou werkt!

     /   Reply  / 
 122. chantal

  ik heb ook van 2003 tot 2008 de pil Yasmin geslikt…En ben door de pil heen zwanger geworden…Maar echter zei de dokter mevrouw u bent niet zwanger,mijn moeder nog een keer aan de dokter gevraagd : mevrouw ik verzeker u ze is niet zwanger, dit is iets anders dan een zwangerschap dit is een Kieste…Dus wij op 5 augustus om 16.30 naar het ziekenhuis toe, komen ze me daar feliciteren,Proficiat mevrouw u bent 6 a 7 maanden zwanger….Leuk om te horen, als je er eerst een andere diagnose gesteld worden…Maargoed:) gelukkig was mijn vriend er net zo blij mee als ik en is op 23 september onze zoon geboren…p.s en ook alle testen en bloed en urine onderzoeken bleken uit dat ik niet zwanger was….

    /   Reply  / 
 123. Liza

  Hallo allemaal!
  Ik ben ooit op mijn achttiende begonnen (inmiddels 25) met de pil microgynon. Door de vele bijwerkingen van deze pil (slapeloosheid, stemmingswisselingen, 8 kilo aangekomen!!, last van puistjes, hoofdpijn etc), ben ik op aanraden van mijn huisarts overgestapt naar Yasmine. Je raadt het al; ik ben flink afgevallen, gave huid, minder last van menstruatiepijnen, verhoogd libido en geen negatieve bijwerkingen meer.. Dus nogmaals een bevestiging dat het verschilt per pil en per persoon. Tuurlijk heb ik nog wel eens last van stemmingswisselingen of krampen in mijn buik en rug voor de ongesteldheid. Maar dat is logisch.. Dat blijf je toch houden! De pil staat echt niet garant voor geen pms meer.. Er zitten tenslotte hormonen in; dus logisch dat dit altijd bijwerkingen heeft! Iedere pil dus! Het is trouwens bewezen dat vrouwen die yasmine slikten een verhoogd libido kregen.. Nou dames, succes!

    /   Reply  / 
 124. Julie

  Ik ben er mee eens! ik heb Yasmin gebruikt kreeg mega hogebloedruk…last van geizichtsverlaat en zeer verhoogde Cholesterol en vocht vasthouden benen!!!

    /   Reply  / 
 125. Julie

  En oog nog een leleijke pigment vlekken op mijn gezixht in dezon van Yasmin!! Is echt erg!!!

    /   Reply  / 
 126. Beertje

  Ik gebruik sinds 5 maanden Yasmin, in begin voelde ik me erg goed.Nu sinds enkele weken ben ik kortademig en veel last van hoofdpijn. Verhoogde libido merk ik zelf niks van.Morgen zal ik helaas naar de arts gaan voor een ander pil.

    /   Reply  / 
 127. Beertje

  Ik gebruik Yasmin sinds enkele maanden en hebt pijn in mijn longen sinds 3 weken.Vaak wakker snachts enz.Kortademenigheid.

    /   Reply  / 
 128. Monique

  Ik ben 2 jaar geleden begonnen met Yasmin. Ik was inmiddels een jaar gestopt met Microgynon 30, omdat ik merkte dat ik er enorm van aankwam. In dat jaar ben ik dus ook flink afgevallen. De huisarts raadde me de Yasmin aan, omdat deze vocht zou afdrijven. In de afgelopen twee jaar ben ik echt veel aangekomen en heb ik last van enorme stemmingswisselingen, lusteloosheid en geen zin meer in seks. Vorige maand ben ik een maand gestopt met de pil en ik veranderde weer in een vrolijk mens. Sinds ik met mijn laatste stopweek weer begonnen ben, ben ik weer terug bij af en nu ik al deze verontrustende reacties en herkenbare bijwerkingen lees, heb ik besloten vandaag nog te stoppen met Yasmin en het voortaan alleen nog met condoom te doen!

    /   Reply  / 
 129. mo

  Hmm Yasmin,….?

  Ben inmiddels 40 waarvan 25 jaar pilgebruik, na de kids overgestapt op yasmin nu na 9 jaar gestopt.
  In vergelijking met microgynon 30/50 marvelon , diane 35,gaf de yasmin de minste klachten voor mij, kortere menstruatie, libido ging (invergelijking tot de andere anticonceptie ) omhoog minder last pukkeltjes.Dit alles zeer positief.
  Tijdens yasmin had ik ontregelde darmen (waarondervoedselintolerantie),zonneallergie, en enorme stemmingswisselingen .Negatief
  Sinds ik gestopt ben voel ik me super had alleen de eerste 10 dagen nadat ik gestopt was enorme buikpijn .(wist ook meteen weer waarom ik toen der tijd met de pil begonnen was)en kan nu alleen maar opgelucht zijn. Wat ik wel nog even wil aanstippen is dat de meeste onderons de pil zijn gaan slikken toen ze in de puberteit kwamen deze periode is voor niemand leuk dan schommelt je hele hormoon huishouding. Mijn tip: wacht tot na je puberteit met de pil, dan kun je goed het verschil merken .(Las namelijk veel over het libido hier), en deze is in je puberteit nog niet eens goed opgang en waneer je dan de pil gaat slikken wordt deze ook nog eens onderdrukt.

    /   Reply  / 
 130. Desiree

  verontrustend om te lezen dit! Toch ga ik er volgende week aan beginnen, elke pil heeft andere bijwerkingen en iedereen reageert er anders op. Besef wel dat hier >bijna< alleen mensen komen met klachten, of die eraan gaan beginnen.

    /   Reply  / 
 131. Patrieske

  Hallo Dames,

  tjee wat een reacties, maar even n verse reactie. Ik gebruik nu dus ook de Yasmin pil. Helaas heb ik de anticonsepties hiervoor niet goed doorstaan, en ik gebruik Yasmin nu pas 2 maanden, en ik ben hier ook niet echt happig op.
  Weet je wat het is, iedereen reageerd natuurlijk anders op welke pil dan ook, yasmon of niet. Helaas heeft deze pil een slec ht begin gehad, doordat er dus mensen aan zijn overleden. We weten ook niks hoe de leefomstandigeheden zijn van deze personen. En slecht nieuws, of negatief nieuws blijft altijd hangen… Internet staan vol met ”wetenschappelijke onderzoeken” maar men weet ook dat er altijd een risico aan wel anticonceptie gebruik dan ook.. Dan zou ik zeggen slik dan helemaal geen pil, en gebruik een condoom… En de pil, moet je lichaam aan wennen. En dat kan even duren. Het krijgen van trombose tijdens pilgebruik is natuurlijk verschrikkelijk, maar elke pil heeft deze risico, Helaas. Niemand weet ook van te voren of je het wel of niet zou kunnen krijgen.

  Wij vrouwen moeten helaas zo’n ongezonde hormoonzooi slikken, omdat wij niet ongewenst zwanger willen zijn. Wij vrouwen moeten dan tegen de natuur in, iets gaan slikken waar rotzooi inzit. Als dit niet werkt, en ik krijg er veel te veel last van, dan ga ik toch maar condoom werk doen hoor. Niks die zooi… spiraal zit ook risico’s aan vast, en nuvaring e.d. reageer ik slecht op…

  Succes met beslissen, en ow, om de reactie ”maar condoom is risico op scheuren e.d.groot”. Een pil is ook maar 99% veilig…
  En het belangrijskte is, luister naar je lichaam!

    /   Reply  / 
 132. Sabine

  Ik heb jaren lang microgynon gebruikt en ben enorm depressief geweest en had enorme hoofdpijnen waardoor ik soms niet meer kon functioneren. Ik ben 2 jaar gestopt met de pil en ik vind het heerlijk om niet meer die zooi in mn lichaam te hebben. Toch ben ik weer met de pil ”yasmine” begonnen 2 maanden terug vanwege een vaste relatie en ik werd gelijk weer depressief en kreeg hoofdpijnen, ik merkte het vanaf de 1e dag dat ik er mee begon dat mijn stemming slechter werd en mijn omgeving merkte dat ook. De 1e keer dat ik hem niet meer slikte voelde ik me gelijk al beter. Mijn dokter zegt dat er geen andere pil is en dat overal die zelfde stof inzit waar je depressief van kan worden. Ik vind het erg moeilijk om te weten wat nu te doen. Mn vriend zegt dat ik voor een 2nd opinion moet gaan, omdat er zoveel verschillende pillen zijn. Maja ik heb er al 2 gehad met dezelfde bijwerkingen… lastig hoor

    /   Reply  / 
 133. shiva

  Hoi allemaal,
  ik ben er sinds kort achter dat Yasmin ook niets voor mij is. Ik heb het 10 jaar gebruikt en ik ben al 10 jaar depressief. Eerst denk je,’ach, puberteit.’ Maar als je midden in de 20bent, gaat dat ook niet meer op. Verder had ik absoluut geen zin in sex. En ik had last van duizelingen. Zo erg dat het bij mij paniekaanvallen heeft getriggerd. Daardoor heb ik bijna mijn baan verloren en nu vecht ik nog steeds tegen mijn eigen ik. Vrienden en vriendinnen hebben je 10 jaar lang anders bekeken. Nu ik gestopt ben voel ik me super en de duizelingen zijn verdwenen. Ik heb al 6 maanden geen paniekaanvallen gehad en mijn libido is trough the roof!!! Het moeilijkste is nu mijn vrienden laten kennis maken met de nieuwe, eigenlijk echte, ik. Jammer voor die mooie huid, die nu wat minder is, maar die troep slik ik dus nooit meer.

    /   Reply  / 
 134. Pingback: De populairste berichten van Gezondheid.blog | INFOPLAZA

 135. Theeleut

  Ik slik nu al 20 jaar de pil. Ben begonnen met de marvalon, toen de microgynon en sinds de lancering van de Yasmin aan de Yasmin begonnen. In vergelijking vind ik de Yasmin de fijnste pil. Bij de Microgynon had ik veel last van depressies, geen zin in sex en ben toen 16 kilo aangekomen in een jaar tijd. Hoofdpijn heb ik al ruim 20 jaar. Dus of dat te wijten is aan de pil…dat weet ik niet goed. Maar het is zeer zeker niet door de Yasmin alleen.
  Iedereen reageert anders op de pil, welk merk dan ook. De 1 valt er juist van af, de ander komt er van aan. Feit is dat er bij pilgebruik gewaarschuwd wordt voor trombose. Ik heb er bewust voor gekozen om steeds een jaar te stoppen met de pil tussen de verandering van merk. 5 jaar geleden ben ik ook gestopt met het slikken van de pil en heb dat 3 jaar volgehouden. Ik denk dat het goed is om eens in de zoveel tijd je lichaam te reinigen van de pil. Om ook zo te zien hoe je lichaam daarop reageert. Momenteel ben ik weer gestopt omdat we zwanger willen worden. Ik moet zeggen dat ik het bericht nogal over vind komen als bangmakerij. Iedereen weet dat er aan medicatie, of dit nou anticonceptie is of een ontstekingremmer, altijd bijwerkingen bij kunnen komen. Dus ik vind een reactie als ‘Wat erg dit bericht!’ of ‘Ik wist dit niet!’ redelijk naief. Het zijn geen zoetjes mensen. Lees de bijsluiter, vraag advies aan je huisarts, maar ga niet zelf lopen dokteren en ondertussen mensen bang lopen maken op het internet.

    /   Reply  / 
 136. pilletje

  Ik gebruik nu zo’n 17 maanden de Yasmin pil (de jaren ervoor andere anticonceptiepillen), ik wilde deze gaan gebruiken omdat ik acné heb, de eerste 3 maanden merkte ik niks maar na 3 maanden begon mijn huid helemaal op te knappen geweldig! maar wel had ik veel hoofdpijn en ben vaak moe en heb andere vage klachten, en sinds afgelopen januari krijg ik opeens mijn puistjes terug en heb ik pijn in één borst en lijken mijn hormonen wel helemaal van slag (vet haar), nadat ik eens ben gaan surfen op het net over de Yasmin heb ik besloten om er (vandaag) mee te stoppen, de pijn in mijn borst is er nog steeds (ben er al mee naar huisarts geweest maar die zegt dat ik het even aan moet kijken)maar ben bang dat het door deze pil komt en als ik het nadat ik gestopt ben nog steeds heb ga ik weer naar de huisarts (voor de 3e keer)want ik begin toch een beetje bang te worden…ik hoop ook dat als ik gestopt ben ik mijn energie weer terug krijg en de hoofdpijn weggaat…ik vind het erg jammer want het ging zo goed met deze pil in het begin…nu zal ik hoogstwaarschijnlijk weer acne krijgen en zeer pijnlijke menstruaties, maar ik ga het toch proberen zonder anticonceptiepil, kijken of het beter bevalt zonder al die chemische rommel….

    /   Reply  / 
 137. Pin

  Ik lees hier veel negatieve reacties over de Yasmin pil en wil toch even laten weten dat ik zelf erg goede ervaringen heb met deze pil. Ik gebruik hem nu 9 jaar (mijn leeftijd is 26). Ik heb twee maanden Microgynon 30 gebruikt als eerste pil, maar was overgestapt omdat ik daarvan huiduitslag kreeg. Sinds ik Yasmin gebruik heb ik zelden nog puistjes in mijn gezicht. Mijn menstruaties zijn minder heftig en duren maar 3 dagen. Vroeger viel ik vaak bijna flauw van de pijn, met de Yasmin pil is het veel draaglijker. De enige eventuele bijwerking is dat ik af en toe hoofdpijn heb, maar dit zou natuurlijk een andere oorzaak kunnen hebben dan de pil.

    /   Reply  / 
 138. Pin

  Even ter aanvulling op mijn vorige berichtje: Ook is er niks veranderd aan mijn libido (nog steeds evenveel seksuele behoeftes). Af en toe heb ik stemmingswisselingen en last van neerslachtigheid, maar dit had ik ook al voordat ik ooit aan de pil begon.

    /   Reply  / 
 139. Catharina

  Hallo,

  Ik gebruik nu bijna 9 jaar Yasmin. Ik heb nooit ergens last van gehad. Het was de ideale pil. Het enige verschil is dat ik al zo’n 8 jaar absoluut geen zin meer heb in iets van seksueel contact. Dus ik ben gaan wisselen in 2011. Zoeken naar een pil dat ook dit probleem niet zou hebben. Ik heb in totaal 4 pillen geprobeerd elke 3 maanden maar bij alle pillen kreeg ik bijwerken die ik liever niet had. Totdat zelf ineen 11 kilo aankwam. (ik woog 57 kg) dus er mocht wel iets bij. Ik ben weer terug gegaan naar de in december. Nu was ik afgelopen april 2012 een Amerikaanse zender aan het kijken toen ik een zeer schokkende reclame zag over deze pil. Ik heb de reclame nog niet op Youtube gevonden maar ik weet wel dat ik geheel stop met de pil. Doe mij maar condooms. Als ik nu geen zin heb en zonder pil wel dan is het nog altijd fijner met condoom dan helemaal geen sex.

  Iedereen met het probleem dat je een Libido van nul hebt, je kunt wisselen van pil naar pil maar als je geheel stopt komt het naar een paar maanden terug.

    /   Reply  / 
 140. Isabella

  Bijzonder om zo veel herkenbaarheid te lezen.Vroeger heb ik wel eens een pil geslikt, maar ik kon er toen niet tegen. Op advies van de huisarts heb ik vorig jaar drie strippen Yasmine achter elkaar door geslikt vanwege mijn hormonen die al een paar maanden overhoop lagen.De huisarts hoopte dat mijn hormoonhuishouden dan gereset zou zijn, maar dat was niet zo. Ik vond het toen heerlijk om de pil te slikken, omdat ik geen schommelende emoties had. Na twee maanden ben ik er weer aanbegonnen, maar nu lijkt het hopeloos: ik voel mij futloos, amper energie, geen zin in vrijen, ik kijk wazig en ik voel mij niet gezellig. Na al dit hierboven gelezen te hebben vermoed ik dat ik tot de categorie behoort die Yasmine moeilijk verdraag. Ik ga maar eens stoppen en kijken wat dat doet.

    /   Reply  / 
 141. Pin

  Hoi allemaal, ik heb een vraag over de Sandoz Ethinylestradiol/Drospineron pil. Ik heb deze laatst van de apotheek meegekregen i.p.v. mijn gebruikelijke Yasmin pil. Volgens mij is de samenstelling wel ongeveer gelijk, maar ik weet het niet zeker. Hebben jullie ervaringen met deze pil/is deze hetzelfde als Yasmin?

    /   Reply  / 
  1. Anouk

   hoi pin,
   dat zou ik ook wel graag willen weten! hier hetzelfde na jaren gedoe met microgynon (hoofdpijn) eindelijk gewend aan de yasmin wat heel goed ging, ging ik nieuwe ophalen kreeg ik deze mee?! omdat dat dezelfde pil zou zijn maar dan een andere fabrikant.. nu heb ik sinds de hele week al onwijze hoofdpijn en zo herkenbaar met eerder.. baal er best een beetje boel van! hoe gaat dat nu bij jou want jij slikt hem al sinds mei? voel jij je anders?

     /   Reply  / 
 142. Pin

  Hoi Anouk, ik ben laatst even bij de apotheek langs gegaan om het te vragen. Ze zei dat het precies dezelfde pil is, maar van een andere fabrikant. Niks om ons zorgen over te maken dus. Ik had zelf ook het idee dat ik ineens een wat onregelmatige huid had, maar dat had volgens haar niks met de ‘nieuwe’ pil te maken.

    /   Reply  / 
  1. Eva

   Ik had de vorige keer ook de nieuwe variant van de Yasmin gekregen. Vanwege problemen met die nieuwe pil krijg je echter nu gewoon weer de Yasmin als je de pil gaat halen.

   Het verontrust mij wel een beetje dat ik veel van dezelfde klachten heb als veel mensen hier. Moe, lusteloos, misselijk, hart slaat soms over, hitte aanvallen etc. Ben hier ook voor naar de dokter geweest maar die zij haal maar een zwangerschapstest. Gelukkig bleek ik niet zwanger maar misschien ligt het hier wel aan!!!

     /   Reply  / 
   1. Eva

    Ik gebruik de Yasmin overigens al bijna 10 jaar

      /   Reply  / 
 143. I. Georgieva

  Beste mensen,

  Ik kan helaas alleen bevestigen dat Yasmin pil zeer gevaarlijk is. Ik heb diep veneuze trombose in mijn been gekregen nadat ik 6 maanden de anticonceptie pil Yasmin heb gebruikt. Ik kreeg het voorgeschreven door de huisarts tegen puisjes en mijn huid werd inderdaad mooier maar een trombose is een zeer ernstige bijwerking die ook nog dodelijk kan zijn, dus mocht je klachten krijgen moet je meteen naar de huisarts of de spoedeisende hulp. Nu word ik 3 maanden lang behandeld met injecties en bloedverdunners, 3 keer per week ga ik naar de trombose dienst voor bloed onderzoek, dus het is geen pret. Wees heel voorzichtig met het gebruiken van deze pil!

    /   Reply  / 
 144. Floor

  Omdat ik hoop dat andere vrouwen niet hetzelfde hoeven doormaken als ik een verlag van mijn reactie op de yasmin pil en nuva ring. In de bijsluiter staat dat deze symptomen bij 1 op de 10000 of 100000 vrouwen voorkomen, dus ik had nooit gedacht dat waar ik last van had aan de pil lag. Ook de huisarts en fysiotherapeut hadden de symptomen niet gelinkt. Na een aantal maanden, ongeveer half jaar, werd ik vermoeid, mijn gewicht nam toe. Dat klinkt allemaal nog redelijk normaal. Na een half jaar kreeg ik enorme pijn in de gewrichten van mijn benen en steken in mijn hele benen. Er werd niets gevonden in bloedonderzoeken. Daarna kwam de pijn in mijn rug en bekken. Alle spieren sloegen vast, kon soms nauwelijks bewegen. Werd steeds vermoeider en begon wazig te zien. Ben nu gestopt en merk dat alle boven genoemde symptomen verdwijnen en vrij snel ook. Ik zou iedereen die twijfelt over of wat je voelt van de pil komt willen aanraden om een paar maanden te stoppen en een condoom te gebruiken. Gewoon om voor jezelf uit te sluiten dat het aan de pil ligt.

    /   Reply  / 
 145. anouk

  Hoi!
  Ik slik de pil nu nog maar 4 dagen, maar ik heb nu al het gevoel dat ik extreem vermoeid ben sindsdien, en ik heb nergens meer zin in. Ook heb ik steken in mn borst. Ik geloof niet dat het komt door de Yasmin pil, want ik ben er nog maar zo kort mee bezig. Zou het gewoon in mijn hoofd zitten? Al deze reacties en enge bijwerkingen maken het er ook niet beter op haha. Hiervoor slikte ik de lichtste microgenon pil, maar daar kwam ik erg van aan en voor modellenwerk was dat dus geen optie meer.
  Wat denken jullie?

    /   Reply  / 
 146. anouk

  Ik wilde trouwens een anticonceptie waar je niet van aan zou komen. Eerst kreeg ik de nuvaring, maar die durfde ik niet aan omdat het bij die erg voor de hand lag dat je aan komt. Heb ik goede keuze gemaakt met Yasmin?

    /   Reply  / 
 147. Pin

  Hey Anouk, ik denk dat je eerst nog een weekje (of twee) moet aankijken hoe het dan gaat, als je nog steeds last houdt kan het best van de Yasmin pil komen. Ik had vroeger eerst een maand Microgynon 30 geprobeerd, maar daarvan kreeg ik buikpijn, hoofdpijn en veel puistjes. Toen moest ik er bij de huisarts op aandringen dat ik een andere pil wou, daarna was alles weer helemaal beter! Kan dus best dat je gevoelig bent voor jouw pil.

    /   Reply  / 
  1. anouk

   Bedankt voor je reactie:) ja het is wel erg vroeg om conclusies te trekken al. Ik ga het aankijken! Ik overweeg misschien ook een koperspiraaltje, maar daar was mijn huisarts het niet mee eens ivm met mijn 16 jarige leeftijd.

     /   Reply  / 
 148. Lorna

  Hoi Dames,

  ik slik sinds een maand de yasmin pil, zit nu in mijn eerste stopweek. Ik moet zeggen dat ik me al heel de maand niet echt prettig voel, veel huilbuien, down-gevoel en ik ben al drie keer bij de dokter geweest omdat mijn linkerbeen zo’n ontzettende pijn doet. Ik ben normaal gesproken zeer sportief, sport zo’n 4 keer in de week. Sinds een maand sport ik echter niet meer, de pijn in mijn been is te erg en daarnaast voel ik me zo extreem vermoeid. Hoe lang ik ook slaap ‘s nachts, ik word elke ochtend alsnog moe wakker..
  Ik had dit alles niet aan de Yasmin pil gerelateerd. Tot nu, nu ik in mijn stopweek zit noemen mijn vriend, ouders en vriendinnen me een ander mens. Weer meer mezelf. Ik moet eigenlijk morgen weer aan een nieuwe strip beginnen, maar twijfel enorm. Zeker nadat ik al jullie berichten heb gelezen.

    /   Reply  / 
 149. Pin

  Hoi Lorna, als je zoveel last hebt en geen andere oorzaken vindt zou ik inderdaad stoppen, dan merk je vast ook snel verbetering!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>