Weinig bijwerkingen baarmoederhalskankerprik

Wilde verhalen doen de ronde over de bijwerkingen die de inenting tegen het HPV-virus allemaal kan veroorzaken. Flauwvallen, verlamdheid, in coma raken. Je zou er zelfs aan dood kunnen gaan. Het valt allemaal reuze mee.

In Nederland is tot nog toe slechts 1 bijwerking gemeld, aldus het AD. Dat is bijzonder weinig als je bedenkt dat er zo’n 100.000 meisjes zijn ingeënt. Ernstige bijwerkingen zijn nog niet gemeld.

In Groot-Brittannië ontstond veel ophef over het aantal bijwerkingen. Tussen april vorig jaar en maart van dit jaar werden 700.000 meisjes ingeënt. Daarbij werden 2891 bijwerkingen gemeld. Ook hier was geen sprake van ernstige bijwerkingen.

Lees ook:‘Vaccin tegen baarmoederhalskanker is veilig’
Lees ook:Meisje (14) overlijdt na prik baarmoederhalskanker
Lees ook:Bijwerkingen Mexicaanse griepprik vallen mee
Lees ook:Bijna helft van de meisjes weigert HPV-prik
Lees ook:Zes meisjes in ziekenhuis na prik tegen baarmoederhalskanker

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Weinig bijwerkingen baarmoederhalskankerprik

  1. lysanne

    Wat moet je doen als je d’r 2de prik gemisthebt @baarmoederhalskanker prik??
    Heb je een inhaal dag in stadskanaal?

      /   Reply  / 
  2. Sonja

    Ik zou even contact opnemen met plaatselijke GGD. Die kunnen je er alles over vertellen.

      /   Reply  / 
  3. Marielle

    Ik heb 1 van die bijwerkingen gehad bij de 3e prik ik ben flauwgevallen en heb er nog langer dan 2 weken mee gezet had me sgouder zwaargekneusd en een hersensgudding.. Ik heb veel gehuild omdat ik toen gewoon spijt had dat ik de prik heb genomen.. :$ maar verder gelukkig geen bijwerkingen gehad.. dus aan de andere kant ook wel weer blij dat ik hem wel heb gehad ..

      /   Reply  / 
  4. emma sophie

    Ik had alleen spierpijn….

      /   Reply  / 
  5. Hoi

    Ik weet niet of ik hem moet doen wie kan me helpen??

      /   Reply  / 
    1. tja

      Niet iedereen heeft bijwerkingen, natuurlijk, maar de kans zit er wel in. En waarom zou je iets in je lichaam laten spuiten waarvan niet zeker is of het werkt en wat voor effect het heeft terwijl je door een condoom te gebruiken zelf in de hand hebt of je chlamidia, gelachtsziekten of een ander (baarmoederhalskanker veroorzakend ) virus oploopt.

        /   Reply  / 
    2. Deborá

      Ik zou de prik wel gaan halen,
      sommige hebben wel bijwerkingen maar als je geen prik haalt krijg je er misschien spijt van later.
      En trouwens, dokters zouden je heus geen prik geven als het niet goed voor je was.
      Ik hoop dat je hieraan wat hebt
      Groetjes Deborá

        /   Reply  / 
  6. Carolien

    Ik wil hier graag even op reageren.
    Ik ben al drie maanden ernstig moe. Ik zit dus al drie maanden thuis en ben niet in staat naar school te gaan (lees: mijn examens te doen, ik zit in 6V) Dat dit een gevolg is van de baarmoederhalskankerprik is niet vastgesteld, maar van meerdere mensen hoorde ik deze verschillende klachten. Niet alleen heb ik last van ernstige vermoeidheid. Ook flauwvallen en hartkloppingen horen hierbij. Mijn herstel gaat erg langzaam. Ik kon eerst amper lopen, nu kan ik al fietsen. Maar verjaardagen of vakantie zit er voorlopig nog niet in. Ik ben blij dat ik de prik heb gehaald, want het geeft een veilig gevoel, maar het is jammer dat niet eerder aan deze prik wordt gedacht bij gevallen zoals ik. Veel te snel wordt het weggeschoven als psychise problemen of een oud virus. Ik hoop dat meer meisjes zich hier in herkennen, zodat het bekend word in de medische wereld.
    Groetjes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>