Bijwerkingen Mexicaanse griepprik vallen mee

Een blauwe plek, een zwelling of een pijnlijke arm, dat zijn wel zo’n beetje de bijwerkingen die optreden na vaccinatie met de prik tegen de Mexicaanse griep.

Dat zegt het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb vandaag in het Algemeen Dagblad.

Volgens het Lareb, waar mensen bijwerkingen van vaccins en geneesmiddelen kunnen melden, zijn er geen verontrustende berichten bij.

Er zijn tot nu toe in totaal 468 meldingen binnengekomen over de Mexicaanse griep. En dat is weinig aldus directeur Kees van Grootheest ,als je bedenkt dat er al honderdduizenden mensen ingeënt zijn.

Lees ook:Kwart van gevaccineerden heeft last van Mexicaanse griepprik
Lees ook:Discussie over aantal bijwerkingen Mexicaanse griepprik
Lees ook:Ziekenhuizen melden vaker bijwerkingen medicijnen
Lees ook:Griepprik wordt onderzocht
Lees ook:Onderzoek naar overlijden 2 kinderen na Mexicaanse griepprik

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Bijwerkingen Mexicaanse griepprik vallen mee

  1. marietje

    heb vandaag de eerste mexicaanse prik gehad heb een erg zere arm en hoofdpijn

      /   Reply  / 
  2. patricia

    Mijn zoontje van 7 heeft vrijdag de eerste mex griepprik gehad en werd maandag lijkwit en misselijk.Ook een verhoging van 38,5.Constant lopen spugen en sinds gisteren is hij beter.
    Waarschijnlijk toch een bijwerking.

      /   Reply  / 
    1. Mariane

      Wat een woeker verhalen gelukkig is Uw zoontje weer opgeknapt.
      Maar van het mexicaanse prik word je niet ziek dan heeft hij het virus voor de prik al opgelopen.
      De mensen die commentaar op de prik hebben zijn waarschijnlijk allemaal gezonde mensen.
      Mensen die al een aandoening hebben volgen toch ook het advies van de arts.En als je een aandoening hebt is het al erg genoeg en doe je wat het beste op dat moment goed voor je is.
      Dus mensen met die verhalen dat de prik slecht zou zijn hebben zieke mensen niets aan die de prik wel moeten halen.De griep is nu nog mild maar als die erg gevaarlijk word staan de mensen die nu een grote mond hebben vooraan. Er zijn zelfs mensen die de prik in het buitenland halen.
      Dat zegt toch ook wel wat.

        /   Reply  / 
      1. Rrrr

        Mariane,

        Als het virus muteert is de huidige prik volstrekt nutteloos, net zoals de prik tegen de vorige seizoensgriep niets helpt tegen de komende seizoensgriep. Het helpt dus niemand iets om zich nu tegen een mild griepje te laten inenten in de hoop dat het ook gaat helpen tegen een gevaarlijker variant.

          /   Reply  / 
  3. Sjaakie

    Klopt als hij gevaarlijk wordt sta ik graag vooraan maar dat is nu niet het geval,reden?zoals Rrr u zegt dit vaccin heeft dan helemaal geen zin.

    “Er zijn zelfs mensen die de prik in het buitenland halen.
    Dat zegt toch ook wel wat.”

    Dat zegt voornamelijk hoe de mensen zich gek laten maken door de overheid en vooral ook door elkaar want Tante Betsy van hiernasst gaat ook met de kids,eigenlijk 3/4 van de wijk nou dan wij ook maar..kudde gedrag heet dat eigenlijk.

      /   Reply  / 
  4. Erik

    Er zouden geen bijwerkingen van het mexicaanse griep vaccin zijn. Mmmm ben benieuwd wat die 2 Zweedse ouderen die nu dood zijn door het vaccin hierover zouden zeggen.
    bron: http://xandernieuws.punt.nl/?id=558632&r=1&tbl_archief=&
    De één z’n doood is de ander z’n brood…toch…
    En de Pharmaceutische industrie… die kunnen altijd zeggen … ‘t was toch vrijwillig …..

      /   Reply  / 
  5. kimberlwy

    mijn zoontje van net een jaar heeft 40.2 graden koorts en hoest zich de longen uit het lijf sinds de prik dit lijkt me niet heel erg gezond vanmiddag toch maar even de huisartsenpost bellen

      /   Reply  / 
  6. Fan

    belangrijk nieuws:

    http://janneskoetsier.com/Weblog/
    Gezondheidsraad geeft onder druk van advocaat van Stichting MWOF vreemde ‘vergissing’ toe. (27-11-09
    Vrijdag 27 November 2009 12:58

    Gezondheidsraad geeft onder druk van advocaat van Stichting MeerWetenOverFreek vreemde ‘vergissing’ toe.

    De Gezondheidsraad heeft in het advies dd 9 nov om gezonde kinderen (6-35 mnd) en zwangeren ook te vaccineren met thiomersal en squaleen houdende vaccins Focetria dan wel Pandemrix, minister Klink op één van zijn vragen onjuist geïnformeerd.
    De bewuste vraag van de minister was of er reden was om zwangeren en kindjes met een ander adjuvansvrije vaccin te enten.
    Het het antwoord van de GezRaad aan de minister in het advies dd 9 nov. luidde dat dit niet aan de orde was omdat een dergelijk vaccin niet geregistreerd was en dus niet beschikbaar.

    Advocaat Hellingman van de Stichting MeerWetenOverFreek heeft de GezRaad schriftelijk op de onwaarheid van dit antwoord gewezen en hierover vragen gesteld, waarop werd toegegeven dat dit antwoord onjuist was.
    Het veiliger vaccin Celvapan, in sommige andere landen gebruikt voor deze groepen, zonder thiomersal en zonder squaleen, was immers al wel geregistreerd door EMEA en bij het CBG (College Beoordeling Geneesmiddelen).
    De GezRaad heeft nu een erratum op zijn eigen website moeten plaatsen, zie de volgende link:
    http://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/fil

    De vraag van de minister naar mogelijke redenen om een adjuvansvrij vaccin te gebruiken voor deze groepen blijft echter nog steeds onbeantwoord.
    Daarom is 24 november een nieuwe brief van advocaat Hellingman uit gegaan naar de GezRaad waarin hierop wordt gewezen en om antwoord wordt gevraagd.
    Wij zijn benieuwd of de GezRaad nu eindelijk de vraag van de minister wel gaat beantwoorden en hoe dat antwoord dan luidt.
    Vreemd is wel dat het ministerie zelf e.e.a. kennelijk niet nagaat en aan de GezRaad vraagt.
    De volledige briefwisseling namens de stichting MeerWetenOverFreek met de Gezondheidsraad is in te zien op http://www.meerwetenoverfreek.nl

    mvrgr, Jannes Koetsier, arts, med.adv. Stichting MeerWetenOverFreek

      /   Reply  / 
  7. Tonny

    Mijn dochtertje van 4 had ook koorts na een paar uur na inenting, 39,5 nu 3 dagen later is het nog niet voorbij en hoest ze nog steeds. De huisartesenpost die mijn vriendin belde in de eerste nacht dat ze telkens wakker werd, werd gezegd dat ze de zoveelste was die belde met deze klachten. Hoe zeg men dat, operatie gelukt, patient overleden?

      /   Reply  / 
  8. m

    hoi wij zijn maandag een prik wezen halen voor mijn zoontje van 4 donderdag 39.5 gr koorts en hoesten voor de rest alles goed ik denk van de prik

      /   Reply  / 
  9. laura

    Mijn zoontje van 3 maandag laten inenten.
    dinsdag klaagde hij over een zere buik, was helemaal opgezet. ‘s nachts overgegeven en hoge koorts 40.5. Tot vandaag heeft hij nog niet anders als koorts gehad en hoest de longen uit zijn lijf.
    daarnaast ook nog diarree en wil bijna niks eten.
    Hij is altijd een erg druk kind, maar ligt nu al 5 dagen niet anders dan op de bank. Speelt niet, loopt bijna niet.
    Hij ging prima gezond heen, had hem extra nog koorts gemeten voor de prik. (voor de zekerheid)
    Hoezo bijwerkingen vallen mee, een doodziek kind is geen meevaller

      /   Reply  / 
    1. Inge

      Iedere homeopatische werkende arts kan uw kindje voor de reactie na de prik goed behandelen.
      Wij hebben al jaren goede resultaten met homeopathie. Onze kinderen werden ook doodziek van inentingen, door homeopahie kan je ze voor en na het prikken goed beschermen. Kijk ook eens bij Kritische prikken of op de site http://www.tinussmits.nl.
      Ik wens je beterschap met je kindje en denk goed na of je een 2de inenting tegen de mexicaanse griep wel wilt geven.
      Je kunt ook kiezen voor homeopatische korrels tegen de griep. Wij hebben ons gezin op deze manier 2 weken geleden behandeld zonder nare bijwerkingen. Vrijdagavond hoorde ik op tv dat de griep al op zijn retour is. Net nu in heel het land de kinderen zijn ingeent.

        /   Reply  / 
  10. Else

    Mijn dochter heeft woensdag een prik gehaald: nergens last van. Alleen een wat pijnlijke prikplek waar nu een blauwe plek op is gekomen. Maar ze heeft er zelf geen last van.

    Dat de bijwerkingen meevallen is een algemene uitspraak. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. En het is nooit leuk als je kind net die uitzondering is!

      /   Reply  / 
  11. michelle

    als ik dit zo lees dan ga ik mijn kind voor geen goud inenten tegen de mexicaanse griep.

      /   Reply  / 
  12. michelle

    sorry was nog niet klaar.
    mijn zoontje is een paar weken geleden nog heel erg ziek geweest dus waarschijnlijk heeft hij die prik al niet eens meer nodig

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>