Discussie over aantal bijwerkingen Mexicaanse griepprik

Hoeveel mensen hebben er nu last van bijwerkingen na vaccinatie met de Mexicaanse griepprik? Veel, zegt Carl Koppeschaar van deGroteGriepMeting.nl. Valt best mee, zegt het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Wie heeft er nu gelijk?

Op deGroteGriepMeting.nl hebben al zo’n 17.000 mensen een bijwerking gemeld, bij het Lareb ‘pas’ 1.000. Waar het verschil vandaan komt, is onduidelijk.

Misschien komt het door het feit dat je op de website van de griepmeting de bijwerkingen anoniem kunt melden en dat bij het Lareb wordt gevraagd om je persoonsgegevens in te vullen en de locatie van vaccinatie. Dat doet het Lareb, zodat ze er bij ernstige bijwerkingen voor kunnen zorgen dat de betreffende partij vaccins van de markt gehaald wordt.

De overheid adviseert overigens om mogelijke bijwerkingen te melden bij het Lareb, een onafhankelijk instituut. Wie een prik haalt, krijgt een folder met het verzoek om eventuele bijwerkingen daar te melden.

Over 1 ding zijn de heren het wél eens: of het nou veel of weinig meldingen zijn, de aard van de bijwerkingen zijn mild van aard! En dat is uiteindelijk het belangrijkst!

 

 

Bron: Metro

Lees ook:Bijwerkingen Mexicaanse griepprik vallen mee
Lees ook:Kwart van gevaccineerden heeft last van Mexicaanse griepprik
Lees ook:Ziekenhuizen melden vaker bijwerkingen medicijnen
Lees ook:Zes meisjes in ziekenhuis na prik tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Wat zijn de échte bijwerkingen van de Mexicaanse griepprik?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Discussie over aantal bijwerkingen Mexicaanse griepprik

  1. Hannah

    Er zijn denk ik ook wel ernstiger vermeende bijwerkingen gemeld, weet ik ook van collega’s, maar het is ook juist dat die niet meteen breed uit in de pers besproken worden nadat eerst gedegen onderzoek is gedaan of een ernstige vermeende bijwerking ook echt een relatie heeft met de griepprik. Lareb doet inderdaad bij mogelijk ernstige bijwerkingen gedegen onderzoek en daar kan ik ze alleen maar voor pijzen. Daarom denk ik dat het ook belangrijk is om ook bij Lareb te melden omdat die juist door de niet anonieme meldingen, ook kan nagaan of er binnen een regio meerdere meldingen zijn van dezelfde complicatie.

      /   Reply  / 
  2. mannie

    Lareb is een echt officieel document, er wordt gevraagd naar patiëntnummer en of je Arts, Apotheker of zorgverlener bent… Maar ik ben maar gewoon maar een bezorgde moeder met een zoontje van 1jaar die na 2 dagen opeens koorst aanvallen krijgt… (39,7 oraal)
    Maar heb nu toch beide ingevuld… zowel Lareb als GroteGriepMeting.

      /   Reply  / 
  3. Fan

    effe lezen:

    http://janneskoetsier.com/Weblog/
    Gezondheidsraad geeft onder druk van advocaat van Stichting MWOF vreemde ‘vergissing’ toe. (27-11-09
    Vrijdag 27 November 2009 12:58

    Gezondheidsraad geeft onder druk van advocaat van Stichting MeerWetenOverFreek vreemde ‘vergissing’ toe.

    De Gezondheidsraad heeft in het advies dd 9 nov om gezonde kinderen (6-35 mnd) en zwangeren ook te vaccineren met thiomersal en squaleen houdende vaccins Focetria dan wel Pandemrix, minister Klink op één van zijn vragen onjuist geïnformeerd.
    De bewuste vraag van de minister was of er reden was om zwangeren en kindjes met een ander adjuvansvrije vaccin te enten.
    Het het antwoord van de GezRaad aan de minister in het advies dd 9 nov. luidde dat dit niet aan de orde was omdat een dergelijk vaccin niet geregistreerd was en dus niet beschikbaar.

    Advocaat Hellingman van de Stichting MeerWetenOverFreek heeft de GezRaad schriftelijk op de onwaarheid van dit antwoord gewezen en hierover vragen gesteld, waarop werd toegegeven dat dit antwoord onjuist was.
    Het veiliger vaccin Celvapan, in sommige andere landen gebruikt voor deze groepen, zonder thiomersal en zonder squaleen, was immers al wel geregistreerd door EMEA en bij het CBG (College Beoordeling Geneesmiddelen).
    De GezRaad heeft nu een erratum op zijn eigen website moeten plaatsen, zie de volgende link:
    http://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/fil

    De vraag van de minister naar mogelijke redenen om een adjuvansvrij vaccin te gebruiken voor deze groepen blijft echter nog steeds onbeantwoord.
    Daarom is 24 november een nieuwe brief van advocaat Hellingman uit gegaan naar de GezRaad waarin hierop wordt gewezen en om antwoord wordt gevraagd.
    Wij zijn benieuwd of de GezRaad nu eindelijk de vraag van de minister wel gaat beantwoorden en hoe dat antwoord dan luidt.
    Vreemd is wel dat het ministerie zelf e.e.a. kennelijk niet nagaat en aan de GezRaad vraagt.
    De volledige briefwisseling namens de stichting MeerWetenOverFreek met de Gezondheidsraad is in te zien op http://www.meerwetenoverfreek.nl

    mvrgr, Jannes Koetsier, arts, med.adv. Stichting MeerWetenOverFreek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>