Wat zijn de échte bijwerkingen van de Mexicaanse griepprik?

Er doen allerlei wilde verhalen de ronde over de bijwerkingen van de prik tegen de Mexicaanse griep. Maar wat is daar nu van waar? Welke klachten komen mensen tegen nadat ze zijn gevaccineerd? Het wordt vanaf vandaag allemaal bijgehouden. 

Want vanaf vanavond kun je op de website deGroteGriepMeting.nl laten weten van welke bijwerkingen je last hebt gehad.  

Volgens de onderzoekers van de website – die sinds enkele jaren bijhoudt hoe de griep, en dit jaar ook de Mexicaanse griep, zich verspreidt – hebben huisartsen geen tijd om bijwerkingen te registreren omdat de toeloop voor de prik door de angst voor de Mexicaanse griep enorm is.

Daarom doet deGroteGriepMeting het. Onderzoeker Carl Koppeschaar hoopt dat zo duidelijk wordt op welke schaal bijwerkingen optreden en welke klachten het meest voorkomen.

‘Het in kaart brengen van bijwerkingen is vooral belangrijk nu de raarste verhalen de ronde doen over vaccineren en de effecten hiervan’, zegt hij hierover in dagblad Sp!ts.

In het onderzoek worden leeftijdscategorieën, risicogroepen en geslacht gescheiden. De resultaten worden werkelijks geplaatst en bijgewerkt op de website.

Lees ook:Bijwerkingen Mexicaanse griepprik vallen mee
Lees ook:Discussie over aantal bijwerkingen Mexicaanse griepprik
Lees ook:Kwart van de verpleegkundigen wil géén griepprik
Lees ook:Voorlichtingscampagne over Mexicaanse griep van start
Lees ook:Kwart van gevaccineerden heeft last van Mexicaanse griepprik

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wat zijn de échte bijwerkingen van de Mexicaanse griepprik?

    1. Henk de Tank

      Nou Arend, ik heb die site bekeken. Het is vooral een uitlaatklep voor vrouwen die begrijpelijkerwijs iets of iemand de schuld willen geven van hun miskraam. Sommigen kregen de miskraam al voordat ze goed en wel thuis waren van de prik. Hoe ellendig de ervaring ook voor deze vrouwen, zo werkt het niet. Daarnaast ging het niet alleen om verhalen over H1N1 maar ook de seizoensgriep en vaccinaties in het algemeen.

      Miskramen zijn verre van zeldzaam en vaak een onverwacht en triest einde van een tot dan toe probleemloze zwangerschap. Onvermijdelijk krijgen er dus vrouwen een miskraam in de dagen na de vaccinatie. Dat wil niet zeggen dat er een verband is.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>