Kwart van gevaccineerden heeft last van Mexicaanse griepprik

Ruim een kwart (27,4%) van mensen die met het vaccin tegen de Mexicaanse griep is ingeënt, heeft daarna last bijwerkingen. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb, waar mensen hun bijwerkingen kunnen melden.

Meestal gaat het om lichte klachten zoals een pijnlijke arm, een zwelling, hoofdpijn, vermoeidheid of spierpijn. De overige 72,6% ervaart helemaal geen bijwerkingen.

Het Lareb verzamelt de bijwerkingen op 3 manieren. Zorgverleners kunnen bijwerkingen die samenhangen met vaccins tegen Nieuwe influenza A (H1N1) melden. Patiënten kunnen dat ook doen.

En het Lareb volgt ruim 3000 personen die door de huisarts gevaccineerd zijn gedurende een periode van 3 maanden. Ruim 2500 van hen (2592 personen) heeft de eerste enquêtes ingevuld in het kader van dit Vaccinmonitor onderzoek.

Het Lareb heeft tot en met 25 november 1438 meldingen ontvangen. Het overzicht van deze klachten is openbaar toegankelijk via de bijwerkingendatabank op de website.

Bron: Lareb

Lees ook:Onverwachte bijwerkingen van een geneesmiddel? Meld ze!
Lees ook:Discussie over aantal bijwerkingen Mexicaanse griepprik
Lees ook:Ziekenhuizen melden vaker bijwerkingen medicijnen
Lees ook:Griepprik wordt onderzocht
Lees ook:Bijwerkingen Mexicaanse griepprik vallen mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>