Vervuilde Heparine maakt geen slachtoffers in Nederland

De vervuilde Heparine (antistollingsmiddel) die in het Atriumziekenhuis in Heerlen is gebruikt bij patiënten heeft geen schadelijke resultaten opgeleverd voor de betrokkenen.

Althans, er zijn geen patiënten aan het gebruik overleden en de bijwerkingen, voor zover die er waren, waren mild. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg donderdag bekendgemaakt.

Bij één patiënt is aangetoond dat zij op het middel reageerde. De vrouw is overleden, maar volgens de Inspectie niet aan de gevolgen van het antistollingsmiddel.

Heparine heeft een remmende werking op een aantal stollingsfactoren, die in het bloed circuleren. Het wordt daarom gebruikt bij behandeling van een acute trombose, maar ook bij hartoperaties, dotterbehandelingen en nierdialyses.

Het middel is niet onomstreden. In de Verenigde Staten zijn zeker 60 mensen overleden nadat zij met het uit China afkomstige middel waren behandeld. 

Zie ook: Patiënten kregen vervuilde Heparine

Lees ook:Patiënten kregen vervuilde Heparine
Lees ook:Twee mensen in ziekenhuis door vervuilde cocaïne
Lees ook:Inspectie doet invallen in praktijk Chinese kruidendokters
Lees ook:‘Bezoek aan Olympische Spelen erg ongezond’
Lees ook:‘Infuus met zuiveringszout gevaarlijk bij kanker’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>