‘Bezoek aan Olympische Spelen erg ongezond’

Van plan om volgend jaar naar China te gaan en de Olympische Spelen van dichtbij mee te maken? De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) raadt dat af. De ernstig vervuilde steden vormen namelijk een ernstige bedreiging voor de gezondheid.

Van de twintig meest vervuilde steden liggen er volgens de Wereldbank 16 in China. De hoofdstad Beijing, waar ook de meeste Olympische activiteiten plaats zullen vinden, voert de lijst zelfs aan.

Experts van de WHO waarschuwen dat de smog vooral een bedreiging vormt voor mensen met een minder goede conditie. Ook sportminnende hart- en longpatiënten kunnen het vierjaarlijkse evenement dit keer beter links laten liggen, aldus een milieuexpert Krzyzanowski van de gezondheidsorganisatie.

China onderneemt wel pogingen om de steden schoner te krijgen. Zo experimenteren de Chinezen met afwisselende rijverboden voor auto's met even en oneven kentekens. Zelfs hele fabrieken worden verplaatst en honderden miljoenen euro's gaan op aan beter openbaar vervoer.

Toch betwijfelt de WHO of de maatregelen zin hebben. "De kans is groot dat de winst die wordt geboekt in de steden, teniet wordt gedaan door vervuiling elders in China," laat de bezorgde Krzyzanowski weten tegenover de BBC.

Bron: gezondheidsnet.nl 

Lees ook:´Geen gezondheidsgevaar voor Olympische sporters´
Lees ook:Vieze lucht verhoogt kans op diabetes
Lees ook:Patiënten kregen vervuilde Heparine
Lees ook:China opent grenzen voor hiv-patiënt
Lees ook:Shocking: 8-jarige krijgt longkanker door vieze lucht

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Bezoek aan Olympische Spelen erg ongezond’

  1. Azn4

    Onzin. Ben er afgelopen jaar nog geweest. Er is in de zomer veel mist (moessonregen) en daardoor is het grijs en lijkt het net of het allemaal smog is. Tja het is wat de mensen zelf willen geloven en overdrijven. Ik heb er zelf helemaal geen last van gehad. Maar nu vindt ik echt dat ze het onodig overdrijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>