Shocking: 8-jarige krijgt longkanker door vieze lucht

ChinaflagBij een 8-jarige meisje in China is longkanker vastgesteld. Volgens haar artsen is de kanker veroorzaakt door de luchtvervuiling in het land, die steeds meer een gevaar voor de volksgezondheid vormt. Het meisje woont dicht bij een belangrijke provinciale weg in de provincie Jiangsu en heeft volgens haar artsen lange tijd te veel fijn stof ingeademd, meldt de Franse krant Le Monde dinsdag.

Longkanker komt normaliter voor bij oudere mensen; de ziekte wordt gemiddeld vastgesteld op 70-jarige leeftijd, stelt de American Cancer Society.

Door de ernstige luchtvervuiling in China sterven jaarlijks honderdduizenden mensen vroegtijdig. In 30 jaar tijd is het aantal patiënten met longkanker verviervoudigd, erkennen de autoriteiten. In de hoofdstad Peking is kanker de belangrijkste doodsoorzaak.

Fijn stof is een belangrijke veroorzaker van longkanker. In veel Chinese steden komt geregeld 40 keer meer fijn stof voor dan volgens de Wereldgezondheidsorganisatie nog gezond is. In China wordt nog vooral op kolen gestookt. Bovendien telt het land de meeste auto’s ter wereld.

Lees ook:Bizar: Roemeense overleeft 19 jaar op geitenmelk
Lees ook:‘Meer nieuwe gevallen van kanker’
Lees ook:Tbc-besmettingen op basisschool in Zwolle
Lees ook:Artsen vinden gras in longen baby
Lees ook:Amerikaanse tiener sterft aan zalf tegen spierpijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>