Amerikaanse tiener sterft aan zalf tegen spierpijn

In de Verenigde Staten is een 17-jarig meisje overleden aan overmatig gebruik van een zalf tegen spierpijn, heeft onderzoek van een patholoog-anatoom uitgewezen.

Het meisje was veldloopster en studeerde aan de Notre Dame Academy in de staat New York. Ze overleed aan een overmaat van de stof methylsalicylaat in haar lichaam, het werkend bestanddeel van pijnverzachtende middelen voor spieren.

Haar lichaam had de grote hoeveelheid stof over een langere periode opgenomen, omdat ze naast een zalf ook plakstrips met het bestanddeel gebruikte en een derde, ongeïdentificeerd middel met de stof. Het meisje overleed op 3 april aan wat artsen hebben beschreven als een zeer zeldzame vergiftiging door methylsalicylaat.

Johnson & Johnson, de fabrikant van Bengay, een van de middelen die ze gebruikte, heeft zijn medeleven aan de familie kenbaar gemaakt en herinnerde klanten in een verklaring aan het belang van het lezen van de bijsluiter. Daarin staat te lezen dat het product niet meer dan drie- of viermaal daags aangebracht mag worden en dat indien de klachten aanblijven, een arts geraadpleegd dient te worden.

Bron: hln.be 

Lees ook:Je lichaam maakt zelf GHB aan
Lees ook:‘Zwarte zalf kan geen kanker genezen’
Lees ook:Er komt een vaccin voor het zikavirus
Lees ook:Bizar: Roemeense overleeft 19 jaar op geitenmelk
Lees ook:Opnieuw gezond Brits meisje (6) overleden aan Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>