Nog veel onduidelijk in Groningse hiv-zaak

De tweede zittingsdag van de spraakmakende hiv-zaak voor de rechtbank in Groningen weinig duidelijkheid gebracht. Zo kunnen deskundigen niet zeggen of de 12 slachtoffers door de daders zijn besmet met hiv. 

De verdachten in de zaak, Peter M., Wim D. en Hans J., kunnen zich weinig meer van de ruige seksfeesten herinneren.

Het Openbaar Ministerie (OM) hoopte met het bloedonderzoek van twee virologen aan te kunnen tonen dat de slachtoffers door de verdachten met hiv zijn besmet. Maar zij kwamen beiden tot de conclusie dat de virusanalyse geen daders kan aanwijzen.

In de groep van verdachten en slachtoffers zijn twee varianten van het hiv-virus aangetroffen. Maar daaruit kan volgens de virologen niet worden afgeleid wie wie heeft besmet. 

Van de 12 hiv-besmette slachtoffers zijn er in ieder geval 2 niet besmet door de verdachten, omdat zij een hiv-variant hebben die niet bij de anderen voorkomt.

Bij vijf van de personen, onder wie verdachte Hans J., zijn meerdere varianten van het hiv-virus in het lichaam aangetroffen, wat volgens een van de virologen zeer zeldzaam is.

Het is dus ook niet uit te sluiten dat de slachtoffers het virus niet van de verdachten hebben gekregen, maar van een ander.

Overigens heeft 1 van de 3 verdachten, Hans J. bekend dat hij met hiv besmet bloed heeft geïnjecteerd bij de slachtoffers en dat hij dat van Peter M. moest doen. Die noemt de verklaringen van J. echter ´fantasierijk´.

Vraag is of bewijs in deze zaak wel mogelijk is.  

Bron: nu.nl

Lees ook:Tot 15 jaar cel geëist in Groningse hiv-zaak
Lees ook:Hoger beroep in Groningse hiv-zaak vol onduidelijkheden
Lees ook:Strafeisen tot 12 jaar in Groningse hiv-zaak
Lees ook:‘Slachtoffers wisten van onveilige seks’
Lees ook:‘Sprake van massahysterie in hiv-zaak’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nog veel onduidelijk in Groningse hiv-zaak

  1. zhou

    Commerciële reclame-, krediet-, internet en de kennis van het artikel samenvatting!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>