Strafeisen tot 12 jaar in Groningse hiv-zaak


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag in hoger beroep 12, 7 en 4 jaar cel geëist tegen de drie verdachten in de geruchtmakende Groninger hiv-zaak.

De mannen worden verdacht van het drogeren en opzettelijk besmetten van mannen met hiv. Op de seksfeestjes die het drietal organiseerden was onveilige seks het motto en werden zelfs mannen met besmet bloed geinjecteerd.

Het drietal bevestigde in hoger beroep nogmaals dat de onveilige seks geheel vrijwillig plaats vond en dat de mannen regelmatig op hun feestjes kwamen. Ze wisten wat ze deden, aldus de verdachten.

Over het injecteren zijn ze minder eensgezind. Zo geeft Hans J. toe dat er sprake is geweest van met hiv-besmette injecties, maar M ontkent dat. 

Het OM eistte vorig jaar nog straffen van 15 jaar tegen Peter M. en Hans J. en 8 jaar cel tegen Wim D. Peter kreeg uiteindelijk 9 jaar cel, Hans 5 en Peters partner Wim 1,5 jaar.

Volgens hem OM zijn de mannen met voorbedachten rade te werk gegaan. ‘Berekenend en planmatig’. Op 14 en 15 september gaat de zaak verder, dan mogen de advocaten van de 3 verdachten hun zegje doen.

Lees ook:Hoger beroep in Groningse hiv-zaak vol onduidelijkheden
Lees ook:Fors hogere straffen in Groningse hiv-zaak
Lees ook:‘Slachtoffers wisten van onveilige seks’
Lees ook:Tot 15 jaar cel geëist in Groningse hiv-zaak
Lees ook:Nog veel onduidelijk in Groningse hiv-zaak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>