Jam beschermt tegen kanker

Zelf heb ik er een beetje
mijn twijfels bij, maar volgens onderzoekers kan jam helpen het risico te
verminderen dat kanker zich in je lichaam verspreidt.

Dat zou komen door de stof
pectine die je in elke soort jam vindt, schrijft de Belgische krant Het Laatste
Nieuws.

De onderzoekers zouden jam al aanprijzen als het nieuwe 'superfood'. Dankzij de
resultaten van dit onderzoek, kunnen wetenschappers beginnen met de
ontwikkeling van voeding waaraan pectine toegevoegd wordt.

Nadeel van jam is wel dat het een echte suikerbom is. Grootverbruikers kunnen
daarom misschien beter voor een suikervrije versie kiezen.

Overigens hebben ook cranberries en bepaalde soorten appels en bessen een hoog gehalte aan pectine
in zich. Pectine zit ook in drop en
hoestsnoepjes, en het wordt soms als verdikkingsmiddel in yoghurt
gebruikt.

Bron: HLN.be

Lees ook:Artsen waarschuwen voor te veel zoetstof
Lees ook:‘Thee helpt tegen hartaandoeningen en kanker’
Lees ook:Vezels eten tegen hartinfarct
Lees ook:Sperma slikken houdt je jong
Lees ook:Probleem met insulinenaaldjes was bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>