‘Thee helpt tegen hartaandoeningen en kanker’


Thee helpt tegen de dorst en kan bovendien de gezondheid ten goede komen. Dat constateren Britse onderzoekers in het tijdschrift European Journal of Clinical Nutrition, meldde de BBC gisteren.

Hoewel veelal wordt gedacht dat thee juist vocht aan het lichaam onttrekt, ontdekten de onderzoekers juist dat thee de dorst net zo goed lest als water. Bovendien zou het kunnen helpen tegen hartaandoeningen en sommige vormen van kanker.

De gezonde werking zou vooral uitgaan van bepaalde antioxidanten in de theebladeren, waarvan al eerder is aangetoond dat ze schade aan menselijke cellen voorkomen.

Het enige nadeel van thee is dat het de opname van ijzer uit andere voedingsmiddelen kan verhinderen. Daarom kunnen mernsen met bloedarmoede beter geen thee tijdens de maaltijd drinken. De Britse deskundigen vergeleken voor hun onderzoek de bevindingen van andere wetenschappers.

Bron: AD

Lees ook:‘Groene thee goed tegen slechte adem’
Lees ook:Witte thee houdt je jong én gezond
Lees ook:Sterkere thee is gezonder
Lees ook:‘Overdosis antioxidanten veroorzaken kanker’
Lees ook:Groene thee verkleint kans op longkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>