Moet Ik Kies Bewust-logo nog gepromoot worden?

De Gezondheidsraad adviseerde minister Klink eerder deze maand om tot één gezondheidskeurmerk tekomen om zo de verwarring rond de huidige logo’s weg te nemen. Wat doet vervolgens Clémence Ros, voorzitter van de Stichting Ik Kies Bewust? Die gaat trots lopen verkondigen dat er al bijna 3000 producten met het Ik Kies Bewust-logo zijn en dat ze het logo ook nog eens gaat promoten.

Is dat niet vreemd als de minister net vorige week heeft lopen verkondigen dat hij tot 1 gezondheidslogo wilt komen en dat het de bedoeling is dat het Ik Kies Bewust-logo en het Klavertje Vier van Albert Heijn hierin worden opgenomen?

De komende tijd wil de stichting Ik Kies Bewust consumenten duidelijker maken waarom producten met het logo erop gezonder zouden zijn dan andere vergelijkbare producten.

Er komen er nieuwe prints op de ‘gezonde’ producten en komen er nieuwe publiciteitscampagnes. Ik vind het echt belachelijk dat er zoveel geld gestoken wordt in een keurmerk waarvan het juist de bedoeling is dat het opgaat in een nieuw logo.

De Gezondheidsraad wees er ook op dat de huidige producten met een gezondheidskeurmerk niet altijd zo gezond zijn als ze beweren. Ze houden zich namelijk niet altijd aan de officiële gezondheidsadviezen van het Voedingscentrum… Ook wat dat betreft is het maar beter als er snel 1 duidelijk keurmerk komt waar de consument echt iets aan heeft.

Lees ook:´Eén logo voor gezonde voeding´
Lees ook:Eén voedsellogo voor een gezonde keuze
Lees ook:Levensgevaarlijke XTC-pil in omloop!!
Lees ook:Dilemma: gezonde óf verantwoorde keuze?
Lees ook:Geen graatmagere modellen meer bij Dove en Andrelon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>