Griep slaat om zich heen

Na een voorzichtige start slaat de griepepidemie nu toch echt stevig om zich heen. Waren in de eerste week van het jaar 65 op de 100.000 mensen ziek, in week 2 nam dit toe tot 104 – en was er dus officieel sprake van een griepepidemie – vorige week is dit aantal gestegen tot 131.

Dat meldt het Nivel vandaag. De griepepidemie is volgens het onderzoeksinstituut nog niet over haar hoogtepunt heen. Op dit moment zijn er ruim 2 keer zoveel mensen ziek als op het hoogtepunt van de milde epidemie van vorig jaar.

De griep slaat dit jaar in alle leeftijdsgroepen toe. Daardoor is er ook meer werkverzuim dan in voorgaande jaren. Ook zien huisartsen meer complicaties van griep, zoals bacteriële luchtweginfecties

Lees ook:Nederland in de ban van griep
Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt
Lees ook:Epidemie Mexicaanse griep is voorbij!
Lees ook:Griepepidemie breidt zich uit
Lees ook:Griepepidemie in België is een feit

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Griep slaat om zich heen

  1. harrie

    Ik begrijp niets van de aantallen. 131 ziek op 100.000? Dat is toch niks? ongeveer 0,1 %.

      /   Reply  / 
  2. Linda

    Ach ze zeggen toch altijd meteen dat iets heerst of er een epidemie is… Beetje overdreven en iedereen in de stress!

      /   Reply  / 
  3. Willem

    “..ach ze zeggen toch altijd..” Ze zeggen niets, Linda. De Wereld Gezondheidsorganisatie hanteert deze standaard al sinds jaar en dag. En als 131 van de 100.000 mensen DE ZELFDE ziekte hebben, die bovendien uiterst besmettelijk is, dan is dat natuurlijk heel veel en kan dat door het sneeuwbaleffect ernstige gevolgen hebben. De spaanse griepvariant heeft in de vorige eeuw in ruim twee jaar (1918-1919)tussen de 40 en 80 miljoen(!) levens gekost. In de gaten houden dus, en de bevolking informeren en waarschuwen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>