Griepepidemie in België is een feit

Het is officieel. Onze zuiderburen hebben een griepepidemie. Volgens het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) zijn alle criteria om te kunnen spreken van een griepepidemie in België, vervuld.

De recentste metingen wijzen uit dat zich 246 mensen per 100.000 inwoners met griepklachten bij de huisarts melden. In België spreken ze van een epidemie als er meer dan 138 op de 100.000 inwoners met griep bij de huisarts komen.

De griep slaat in alle leeftijdsgroepen toe. In ongeveer de helft van de monsters is influenza A aangetroffen. Wel zou het om een variant gaan zijn die in het griepvaccin van deze winter is opgenomen. Iedereen die gevaccineerd is zou dus goed beschermd moeten zijn. Risicogroepen die zich niet hebben laten vaccineren, zouden kunnen overwegen dat alsnog te doen.

De griep is dit jaar extreem laat. Of het grotere aantal grieppatiënten iets te maken heeft met de extreme kou van de laatste week, is niet bekend. Dr. Viviane van Casteren: ‘Het  klopt dat de start van de epidemie samenvalt met de winterkoude, maar er bestaan tot op vandaag geen harde wetenschappelijke bewijzen die het verband leggen tussen overdracht van het griepvirus en lage temperaturen.’

Bron: Knack.be

 

Lees ook:Epidemie Mexicaanse griep is voorbij!
Lees ook:Wel een griepepidemie? Of toch niet?
Lees ook:Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen
Lees ook:Goed nieuws: minder gevallen van griep
Lees ook:Al 14 weken Griep in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>