Scheper Ziekenhuis wist van strafblad chirurg

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen wist dat chirurg Nick Reijnen in Duitsland een medisch strafblad had. Dat zegt bestuursvoorzitter Maarten Rutgers vandaag in het Dagblad van het Noorden.

Het ziekenhuis heeft tot nog toe steeds ontkend dat zij wisten dat de chirurg – die in Emmen een reeks maagverkleiningen uitvoerde met dodelijke gevolgen – eerder in Duitsland een fatale fout had gemaakt.

Volgens Rutgers heeft Reijnen 4 jaar geleden gemeld dat hij in 2002 door de Duitse rechtbank is veroordeeld voor dood door schuld. Het ziekenhuis probeerde dit te checken bij de Duitse klinieken, maar die weigerden volgens hem iets te zeggen.

Vervolgens is de man maar het voordeel van de twijfel gegeven en kon hij gewoon in het Emmense ziekenhuis blijven werken.

Rutgers zegt pas sinds een week te weten dat het Scheper Ziekenhuis, waar hij pas 1 jaar werkzaam is, op de hoogte was van het medisch strafblad van Reijnen.

‘Ik ken niet alle details uit de dossiers van onze specialisten. Hoe op de veroordeling is gereageerd, kan ik achteraf niet precies reconstrueren’, zegt hij in de krant.

De chirurg legde eind vorige maand zijn werk neer nadat bekend werd dat er sinds 2008 zeker 6, maar mogelijk zelfs 9 patiënten, zijn overleden na een maagverkleining.

Lees ook:Specialist Emmer ziekenhuis had strafblad
Lees ook:‘Omstreden chirurg Emmen werkte ook in Duitsland’
Lees ook:Omstreden maagchirurg in Duitsland aan de slag… en ontslagen
Lees ook:Zeker 5 doden na fout maagchirurg Emmen
Lees ook:Omstreden maagchirurg hangt zielig verhaal op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>