Specialist Emmer ziekenhuis had strafblad

De zwarte lijst voor medisch specialisten moet er zo snel mogelijk komen. Dat wordt vandaag maar weer eens bevestigd. De specialist die onlangs door het Scheper Ziekenhuis in Emmen op non-actief werd gesteld nadat enkele patiënten waren overleden na een maagverkleining, blijkt een strafblad in Duitsland te hebben.

En niet zomaar een strafblad. De NOS meldt vandaag dat Nick Reijnen in 2005 is veroordeeld voor dood door schuld. De Duitse justitie heeft dat bevestigd. En het ziekenhuis in Emmen wist van niets…

Dit is feitelijk dus gewoon een herhaling van de zaak rond de Enschedese neuroloog, waar het Medisch Spectrum Twente ook niet wist dat de man na disfunctioneren in Duitsland weer gewoon zijn praktijken uitoefende.

Maagverkleiningschirurg Nick Reijnen liet in 2002 een doek achter in de buik van een patiënt en deed tot overmaat van ramp niets toen de patiënt met buikklachten terugkwam.

De 66-jarige patiënt is uiteindelijk in een ander ziekenhuis geopereerd, maar overleefde die ingreep niet.

Volgens het Dagblad van het Noorden heeft de man nog zeker 2 medische fouten op zijn geweten. Zo zou hij 2 patiënten verwisseld hebben en bij een vrouw met een liesbreuk vet afgezogen hebben.

Het is werkelijk te bizar voor woorden. Een slechte film lijkt het wel. Ik hoop van harte dat deze man nooit meer zijn vak kan uitoefenen.

Lees ook:Scheper Ziekenhuis wist van strafblad chirurg
Lees ook:Omstreden maagchirurg in Duitsland aan de slag… en ontslagen
Lees ook:Omstreden maagchirurg hangt zielig verhaal op
Lees ook:‘Omstreden chirurg Emmen werkte ook in Duitsland’
Lees ook:Zeker 5 doden na fout maagchirurg Emmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>