Alarmniveau Mexicaanse griep mogelijk naar hoogste fase

De Mexicaanse griep mag dan volgens de Mexicaanse regering op zijn retour zijn, het aantal besmettingsgevallen neemt nog altijd toe. Gisteren zijn er weer 3 landen bijgekomen waar de ziekte voor het eerst is opgedoken. Een van die landen is Portugal.

Op dit moment zijn er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 21 landen waar de ziekte is aangetroffen. In totaal gaat het om 1085 ziektegevallen. Het aantal doden is in Mexico toegenomen tot 25. Het aantal sterfgevallen in de Verenigde Staten is op 1 blijven steken.

Terwijl de Mexicaanse regering de teugels weer wat laat vieren en enkele beperkende maatregelen opheft – woensdag mogen bijvoorbeeld de restaurants weer open en een dag later de musea en kerken – waarschuwt de WHO dat we waakzaam moeten blijven.

Volgens het Algemeen Dagblad zou WHO-chef Margaret Chan zelfs in een interview met de Spaanse krant El Pais gezegd hebben dat wordt overwogen om het alarmniveau voor de Mexicaanse griep te verhogen naar de zesde en hoogste schaal, als een teken dat er een wereldwijde epidemie dreigt uit te breken. Maar VN-baas Ban Ki-moon zou dat hebben bestreden.

De WHO stelt dat het te vroeg is om te zeggen of de uitbraak van het virus zijn top heeft bereikt.

Lees ook:Mexicaanse griep eist derde leven in VS
Lees ook:Mexicaanse griep explodeert in het weekeinde
Lees ook:Volgens Mexico is griep alweer op zijn retour
Lees ook:1 op de 5 mensen raakte besmet met Mexicaanse griep
Lees ook:Opnieuw een griepdode in Groot-Brittannië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>