Mannen komen 6 kilo aan tijdens zwangerschap vrouw

Ik hoorde dit weekeinde toch over een belachelijk onderzoek. Mannen zouden ook aankomen tijdens de zwangerschap van hun vrouw. OK, zul je denken, vrouwen eten tijdens de zwangerschap misschien iets meer. Hebben meer lekkere trek, en voelen zich minder schuldig als ze een extra koekje nemen, want dikker worden ze toch…. Dus dat mannen dan automatisch ook wat meer eten en ook aankomen is op zich niet zo’n gekke gedachte. Maar het zou niet om een enkel kilootje gaan!

Uit een Amerikaanse enquête van onepoll.com blijkt dat mannen gemiddeld maar liefst ruim 6 (!) kilo aankomen tijdens de zwangerschap van hun vrouw. Sorry hoor, maar die mannen ben ík nog nooit tegengekomen.

Van de 5000 ondervraagden beweerde 20% dat hun vrouw hen grotere porties voorschotelde, 41% zei dat er meer snacks werden gekocht. Kennelijk kunnen de aanstaande papa’s daar geen weerstand tegen bieden!

De mannen gaven zich vooral over aan pizza, chocolade, chips en alcohol. Ook gaf 42% toe vaker naar een restaurant te gaan om te genieten van de laatste maanden met zijn tweetjes.

Maar ach, samen dik, samen lijnen lijkt het motto. Want na de bevalling doet manlief lekker mee met zijn vrouw om de ‘zwangerschapskilo’s’ weer kwijt te raken.

Volgens onderzoekers is de zwangerschap niet altijd de reden voor de gewichtstoename: ‘Een vrouw komt gemiddeld 16 kilogram bij tijdens haar zwangerschap en het is normaal dat ze vaak zin hebben in een snack of vettig eten. Mannen genieten dan ook vaker van een snack, maar zij kiezen meestal voor de ongezondste dingen. Bovendien drinken ze veel bier en daar kunnen ze hun vrouwen moeilijk de schuld van geven.’

Bron: Daily Mail

Lees ook:Meer complicatie bij zwangere vrouwen met overgewicht
Lees ook:Snacks minder populair in de kantine
Lees ook:Botbreuk tijdens zwangerschap schadelijk voor kind
Lees ook:Griep tijdens de zwangerschap tast het IQ van je baby aan
Lees ook:Moederschap maakt 4 kilo dikker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen komen 6 kilo aan tijdens zwangerschap vrouw

  1. Marcel

    Zes kilo vind ik wat veel maar in een artikel in psychologie magazine (vorig jaar ergens) stond een artikel waarin men beschreef dat in de natuur bij een bepaalde aap soort is vastgesteld dat de mannetjes aap tijdens de zwangerschap ook aankwam in gewicht. De reden ervoor schijnt te zijn om alvast reserves op te bouwen voor als het kindje er is omdat het dan wel eens wat zwaarder kan gaan worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>