Scholen dicht vanwege Mexicaanse griep

In diverse landen zijn scholen gesloten vanwege een uitbraak van de Mexicaanse griep. Zo zijn in Hongkong alle basisscholen voor 2 weken gesloten nadat in korte tijd bij 12 middelbare scholieren het griepvirus is geconstateerd. Een deel van hen heeft de ziekte in eigen land opgelopen.

De Japanse school in de Duitse plaats Düsseldorf, waar zeker 30 kinderen besmet zijn geraakt met de Mexicaanse griep, blijft ook nog zeker tot eind volgende week dicht. Dat hebben de Duitse gezondheidsautoriteiten laten weten.

De besmette kinderen zijn in quarantaine geplaatst. Onder de 560 kinderen op de school bevinden zich ook nog veel kinderen die zich niet lekker voelen. De autoriteiten houden er rekening mee dat het aantal besmettingen oploopt.

In Nederland moeten we nog even geduld hebben voor we ons kunnen laten inenten tegen de Mexicaanse griep. De vaccins voor ons land zijn naar verwachting pas in januari beschikbaar. Eerder werd gesproken over oktober.

Fabrikant Solvay heeft echter laten weten dat die datum niet haalbaar is. Het bedrijf is net begonnen met het ontwikkelen van een zogenoemd ‘testvaccin’. De ontwikkeling hiervan duurt 3 tot 4 weken. Pas daarna kan de massaproductie beginnen, waardoor het vaccin pas omstreeks januari 2010 op de markt zal komen.

Lees ook:Scholen in Madrid dicht om Mexicaans griep
Lees ook:Mexicaanse griep kostte 144 miljoen. Jammer dan!
Lees ook:30 Nederlanders met Mexicaanse griep
Lees ook:Kleine kinderen inenten tegen Mexicaanse griep of niet?
Lees ook:Geen angst voor Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>