‘Voor iedereen een griepprik wordt te duur’


Minister Klink wil 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep aanschaffen, zo maakte hij onlangs bekend. Voor iedereen 2 vaccins. Maar kennelijk heeft de minister het prijskaartje dat daaraan hangt, niet goed bekeken. Want ineens begint hij terug te krabbelen en is het nog maar de vraag of er komende herfst voor iedereen wel een vaccin beschikbaar is.

Een woordvoerder van minister Klink zegt vandaag in het Algemeen Dagblad dat mogelijk alleen risicogroepen voor een vaccin in aanmerking komen. Wat een flauwekul!

Want wie behoren er tot een risicogroep? Dat wordt nog lastig te bepalen. We weten dat jonge mensen tussen de 20 en 40 relatief vaak getroffen worden door de griep.

Chronisch zieken komen wat mij betreft ook als eerst in aanmerking voor een prik. Maar wanneer ben je chronisch ziek?

En wat doen we met onze kinderen? Die gaan we toch zeker ook inenten?

Ik vind het een beetje vreemd dat minister Klink een optie neemt op 34 miljoen griepvaccins – waarmee Nederland echt een voorloper is in de wereld – en vervolgens begint te piepen dat het toch allemaal een beetje duur wordt.

En dan tegelijkertijd iedereen de stuipen op het lijf jagen door te roepen dat er duizenden doden gaan vallen…

Nee, Klink moet zijn geld maar elders gaan halen. Het gaat geloof ik om zo’n 300 miljoen euro. Die moeten we vast wel met een of andere bezuiniging bijeen kunnen sprokkelen. Of misschien kan Europa wel bijspringen…

Lees ook:Zorgmedewerker krijgt voorrang bij griepprik
Lees ook:Inentingscampagne Mexicaanse griep begint op 1 oktober
Lees ook:Klink wil overtollige vaccins verkopen
Lees ook:Levering griepprik loopt vertraging op
Lees ook:Dagelijks 10 mensen met Mexicaanse griep in ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>