Nederland koopt 34 miljoen griepvaccins


Op de dag dat er in de media berichten verschenen dat vanwege de hoge kosten er wellicht niet voor iedereen een vaccin tegen de Mexicaanse griep beschikbaar is, besluit minister Klink 34 miljoen vaccins tegen de Nieuwe Influenza A (H1N1) aan te schaffen. Is dat niet toevallig?

Minister Klink schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat hij deze week nog contracten zal sluiten met vaccinfabrikanten voor de levering van vaccins tegen de Nieuwe Influenza A (H1N1) voor de hele Nederlandse bevolking.

Een belangrijk uitgangspunt is dat het vaccin zo effectief mogelijk is en zo spoedig mogelijk toegediend moet kunnen worden. Met de fabrikanten is afgesproken dat het vaccin uiterlijk eind dit jaar beschikbaar moet zijn.

De Gezondheidsraad adviseerde de minister eerder dit jaar om voor de hele Nederlandse bevolking – inclusief de Nederlandse Antillen en Aruba – vaccins aan te schaffen. De minister besloot daarop een optie te nemen op 34 miljoen vaccins, 2 voor elke Nederlander. Met één prik is namelijk niet gegarandeerd dat je voldoende beschermd bent.

Klink houdt rekening met het feit dat misschien niet alle vaccins nodig zijn. In dat geval zal hij de overgebleven vaccins tegen kostprijs doorverkopen aan andere landen die geen vaccins hebben.

Bron: Ministerie VWS

Lees ook:Nederland blijft met 20 miljoen griepvaccins zitten
Lees ook:Dagelijks 10 mensen met Mexicaanse griep in ziekenhuis
Lees ook:Levering griepprik loopt vertraging op
Lees ook:‘Voor iedereen een griepprik wordt te duur’
Lees ook:Zorgmedewerker krijgt voorrang bij griepprik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>