Aantal gevallen van Mexicaanse griep niet meer te tellen

De Mexicaanse griep verspreidt zich zo snel dat het niet meer te doen is om het exacte aantal besmettingsgevallen bij te houden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt dan ook op met de regelmatige updates en gaat alleen nog het aantal dodelijke slachtoffers noteren.

De eerste tekenen dat de WHO het niet langer kon bijhouden, waren al op de website te zien. Gaf de WHO eerst dagelijks en daarna om de twee dagen een update, sinds 6 juli zijn er geen nieuwe cijfers meer verschenen.

Toen stond het aantal ziektegevallen wereldwijd op ruim 94.000. De Europese gezondheidsdienst ECDC houdt nog wel dagelijks het aantal ziektegevallen bij, maar de vraag is voor hoelang. En ook is onduidelijk hoe accuraat de cijfers zijn.

Gisteren repte de ECDC bijvoorbeeld nog over 14 doden in Groot-Brittannië, terwijl dat aantal inmiddels al was opgelopen tot 29.

Ook is de kans groot dat de getallen die genoemd worden, slechts het topje van de ijsberg zijn. Niet iedereen met griep meldt zich immers bij de huisarts.

Volgens de WHO verspreidt het H1N1-virus zich sneller dan griepvirussen tijdens eerdere pandemieën. Toen hadden virussen meer dan 6 maanden nodig om zich te verspreiden. Het H1N1-virus had er slechts 6 weken voor nodig!

Lees ook:Hoe kiest de Mexicaanse griep zijn landen uit?
Lees ook:Al 167 mensen overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep zet gestaag door
Lees ook:Ruim 300 sterfgevallen aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep stijgt gestaag in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>