Helft Britse zwangere vrouwen wil geen vaccin tegen Mexicaanse griep

Inenten tegen de Mexicaanse griep of niet? Dat is de de vraag voor iedereen die tot een risicogroep behoort. Maar waar je normaal enkel een beslissing voor jezelf neemt, moeten zwangere vrouwen ook aan het belang van hun kindje denken. En dat is een zware last.

De Britse website Mumsnet vroeg zwangere vrouwen wat zij doen. Wat bleek? De helft van de bijna 1500 Britse zwangere vrouwen die de enquête invulden, zei het vaccin voor Mexicaanse griep te zullen weigeren. Ze vrezen namelijk dat het meer kwaad dan goed zal doen voor hun baby.

Ook moeders van kleine kinderen zijn huiverig. Eveneens de helft zal haar kind van onder de 5 jaar niet laten inenten. Zij vertrouwen niet zonder meer op de overheid die beweert dat het vaccin veilig is.

Zij voelen zich daarbij gesteund door sommige artsen en verpleegkundigen die openlijk hebben getwijfeld aan de veiligheid van het vaccin. Volgens sommigen zou het vaccin het risico op verlamming verhogen of zelfs tot de dood leiden.

In Groot-Brittannië behoren zwangere vrouwen tot de belangrijkste doelgroepen van de vaccinatie. Zij zullen als één van de eersten voor het vaccin in aanmerking komen.

Bron: The Guardian

Lees ook:Meerderheid verpleegkundigen wil geen prik tegen Mexicaanse griep
Lees ook:Kwart van de verpleegkundigen wil géén griepprik
Lees ook:Wel of geen griepprik voor zwangere?
Lees ook:Run verwacht op vaccinatie Mexicaanse griep
Lees ook:Brits zorgpersoneel ziet inenting tegen Mexicaanse griep helemaal niet zitten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>