Opnieuw verdacht sterfgeval in ziekenhuis Emmen


Het Scheper Ziekenhuis in Emmen blijft maar weinig bespaard. Nog amper bekomen van alles heisa rond de maagverkleiningschirurg Nick Reijnen, is er nu opnieuw een vrouw onder verdachte omstandigheden gestorven.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Assen heeft – naar aanleiding van berichtgeving van RTV Drenthe – bevestigd dat zij de doodsoorzaak van de 53-jarige vrouw onderzoekt. Het OM vermoedt dat de vrouw een niet-natuurlijke dood is gestorven.

De vrouw stierf afgelopen maandag tijdens de voorbereiding voor haar operatie. Mogelijk was zij allergisch voor het narcosemiddel.

Het lichaam van de vrouw is naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht waar de doodsoorzaak vastgesteld zal worden. Het OM heeft het incident gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Het ziekenhuis is een intern onderzoek begonnen om na te gaan of in de periode voorafgaand aan het overlijden van de vrouw adequaat is gehandeld.

Het Emmer ziekenhuis kwam eerder in opspraak nadat meerdere patiënten overleden na een maagverkleiningsoperatie.

Begin deze maand bleek uit een rapport van een externe commissie dat chirurg Nick Reijnen verantwoordelijk kan worden gehouden voor zeker 5 van de 7 sterfgevallen. De chirurg werd daarop ontslagen.

Lees ook:‘Omstreden chirurg Emmen werkte ook in Duitsland’
Lees ook:Omstreden maagchirurg hangt zielig verhaal op
Lees ook:Scheper Ziekenhuis wist van strafblad chirurg
Lees ook:Omstreden maagchirurg in Duitsland aan de slag… en ontslagen
Lees ook:Zeker 5 doden na fout maagchirurg Emmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>