In bijna de helft van de kleine kroegen wordt weer gerookt

In bijna de helft van de kleine cafés wordt weer gerookt. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). In 42% van de cafés stonden de asbakken weer op tafel. Begin dit jaar gold dat nog voor 15% van de kleine cafés.

De rechter verwees deze zomer het rookverbod voor horecagelegenheden zonder personeel naar de prullenbak. Sindsdien keren in steeds meer kleine kroegen de asbakken weer terug.

Toch kiest kennelijk een kleine meerderheid van de kroegen ervoor het rookverbod te handhaven. Dat is op zich mooi nieuws!

De VWA richt zich na het rechterlijk oordeel enkel nog op de zaken mét personeel. Die leven het rookverbod over het algemeen goed na, vindt de VWA. In circa 95% wordt het rookverbod netjes opgevolgd.

De controleurs van de VWA voerden tussen 1 juli en 1 oktober dit jaar voerden controleurs 6479 inspecties uit. In 184 gevallen werd een boete uitgedeeld.

Steeds meer horecagelegenheden zorgen voor een speciale rookplek voor hun klanten. Vaak gaat het om een al dan niet overkapte rookvoorziening buiten.

Ruim de helft van alle horeca heeft een sticker of andere aanduiding dat er niet gerookt mag worden.

Lees ook:Meeste horeca houden zich aan het rookverbod
Lees ook:Rookverbod horeca een groot fiasco
Lees ook:‘Rookverbod kleine cafés kan wel’
Lees ook:Rookverbod keert terug in kleine kroeg
Lees ook:Cafés lappen rookverbod nog altijd aan hun laars

1 Reacties // Reageer

One thought on “In bijna de helft van de kleine kroegen wordt weer gerookt

  1. sjaak

    Mooi! Nu de andere helft nog!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>