Rookverbod keert terug in kleine kroeg

Eventjes mochten de asbakken weer terug op tafel in kleine horecagelegenheden zonder personeel. Maar daar komt binnenkort een eind aan, want minister Klink van Volksgezondheid heeft zijn plannen om de wet aan te passen klaar.

Gisteren heeft de ministerraad ingestemd met zijn voorstellen, nu is het aan de Tweede Kamer om er een oordeel over te vellen.

Afgelopen zomer haalde de rechter tot tweemaal toe een streep door het rookverbod voor kroegen zonder personeel. Daardoor werd het roken in deze horecagelegenheden tijdelijk gedoogd. De minister liet echter meteen al weten dat hij de wet zou aanpassen.

Straks zullen alle kroegen, discotheken en restaurants verplicht worden om ervoor te zorgen dat personeel en klant geen last hebben van rook. Om mogelijke discussie te voorkomen, wordt ditmaal het begrip ‘rookverbod’ letterlijk in de tekst van de Tabakswet opgenomen.

Kroegen mogen nu al rookruimtes inrichten waar klanten kunnen roken. Straks mogen horecagelegenheden ook kiezen voor een ventilatiesysteem. Maar dat moet er dan wel voor zorgen dat de werkplek ook echt helemaal rookvrij is. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zou dat dan moeten vaststellen.

Bron: ministerie van VWS

Lees ook:‘Rookverbod kleine cafés kan wel’
Lees ook:In bijna de helft van de kleine kroegen wordt weer gerookt
Lees ook:Rechtszaak over rookverbod kleine cafés moet overnieuw
Lees ook:Rookverbod in de horeca verder onderuit gehaald
Lees ook:Rookverbod kleine cafés op losse schroeven

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rookverbod keert terug in kleine kroeg

  1. eliza

    daar gaan we weer hier in dit land kan je een wetboek kopen heb je het uitgelezen gooi je het gewoon weg, ze gaan maar door!!!!

      /   Reply  / 
  2. davinci

    Als de overheid in meer dingen zo vasberaden liever gezegt prestige gericht zou zijn , is wellicht het “financiele dal” verleden tijd !! ik denk aan personen die wederom via ” de brievenbus-structuur” de balasting (en sommige voor 2de x)te slim af zijn of liever gezegt de zaak bedonderen.
    Dit geld al helemaal voor mensen die een voorbeeld-functie in de maatschappij hebben !
    Kortom vergeet dat roken in de kroeg en pak de dingen aan die zinvol zijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>