Rechtszaak over rookverbod kleine cafés moet overnieuw

We zijn nog lang niet uitgedokterd met het rookverbod in de horeca. De Hoge Raad, het hoogste rechtscollege in Nederland, heeft vandaag bepaald dat er een nieuwe rechtszaak moet komen over het rookverbod in kleine cafés. Tot die tijd moeten alle asbakken weer van de tafel!

De cafés De Kachel (Groningen) en Victoria (Breda) werden eerder door de gerechtshoven in respectievelijk Leeuwarden en Den Bosch vrijgesproken van overtreding van het rookverbod.

Het Openbaar Ministerie (OM) was het daar echter niet mee eens en stapte naar de Hoge Raad. Die oordeelt nu dat beide gerechtshoven de wet niet goed hebben geïnterpreteerd en dat er wel degelijk ruimte is voor een rookverbod voor kleine cafés.

Het gerechtshof in Leeuwarden was van mening dat nergens in de wet staat dat roken in horecagelegenheden verboden moet worden. Bovendien zouden eigenaren van cafés zonder personeel onevenredig benadeeld worden omdat zij immers geen personeel hebben die ze tegen de rook moeten beschermen.

Voor minister Klink zal het een opluchting zijn. Hij wil graag één lijn trekken voor horeca met en horeca zonder personeel door alle kroegen, discotheken en restaurants te verplicht om ervoor te zorgen dat personeel én klant geen last hebben van rook.

Had hij dat niet eerder kunnen bedenken?

Bron: nu.nl

 

Lees ook:Roken in kleine cafés definitief verboden
Lees ook:‘Rookverbod kleine cafés kan wel’
Lees ook:Rookverbod in de horeca verder onderuit gehaald
Lees ook:Clean Air Nederland: In kleine cafés direct stoppen met roken
Lees ook:Klink versoepelt het rookverbod niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>