Roken in kleine cafés definitief verboden


In kleine cafés zonder personeel mag definitief niet gerookt worden. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem bepaald.

Voor wie de draad kwijt is – en dat is niet zo vreemd – nog even een korte reconstructie. De cafés Victoria in Breda en De Kachel in Groningen moesten zich voor de rechter verantwoorden omdat zij de wet aan hun laars lapten en de asbakken gewoon op de tafel lieten staan.

De gerechtshoven in Leeuwarden en Den Bosch spraken de cafés vrij, omdat het rookverbod niet goed in de wet zou staan. Het Openbaar Ministerie (OM) was het daar niet mee eens en stapte met een cassatieberoep naar de Hoge Raad.

Die bepaalde dat de gerechtshoven in Leeuwarden en Den Bosch de wet niet goed hadden geïnterpreteerd. Er zou weg degelijk ruimte zijn voor een rookverbod voor kleine cafés. Het hof in Arnhem kreeg de opdracht om de zaak opnieuw te behandelen en die heeft nu bepaald dat het rookverbod gewoon geldt.

Zolang de Tweede Kamer de wet niet aanpast, mag er dus niet gerookt worden in de horeca. Trekt demissionair minister Klink alsnog aan het laatste eind!

Lees ook:Rechtszaak over rookverbod kleine cafés moet overnieuw
Lees ook:Rookverbod in de horeca verder onderuit gehaald
Lees ook:‘Rookverbod kleine cafés kan wel’
Lees ook:Cafés lappen rookverbod nog altijd aan hun laars
Lees ook:Clean Air Nederland: In kleine cafés direct stoppen met roken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>