Klink versoepelt het rookverbod niet


Minister Klink heeft een paar dagen nodig gehad om na te denken over de uitspraak van de Bredase rechtbank over het rookverbod. Maar hij is eruit. Voorlopig verandert hij niks.

De rechtbank van Breda bepaalde vorige week dat café Victoria uit die stad de asbakken gewoon op tafel mag laten staan.

Want, zo zei de rechter, kroegen zonder personeel worden onevenredig benadeeld door het rookverbod in de horeca. Want er is immers geen personeel tegen de sigarettenrook beschermd moet worden. Bovendien zijn de cafés vaak zo klein dat ze helemaal niet in de gelegenheid zijn om een rookruimte in te richten.

In de Tweede Kamer zei Klink gisteren dat er juist ongelijkheid ontstaat op het moment dat kleine kroegen worden ontzien en de grotere zaken zich wel aan het rookverbod moeten houden.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zal cafés zonder personeel dan voorlopig ook gewoon blijven controleren op overtreding van het rookverbod. In ieder geval tot het hof de zaak in hoger beroep behandelt.

Mocht ook het hof beslissen dat eenmanszaken moeten worden ontzien, dan pas wil de minister verder na denken over wat voor maatregelen hij dan zal nemen.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Rookverbod in de horeca verder onderuit gehaald
Lees ook:Rookverbod kleine cafés op losse schroeven
Lees ook:Rookverbod blijft, hoe dan ook
Lees ook:Bredaas rookcafé vrijgesproken
Lees ook:Roken in kleine kroeg mag tot oktober

1 Reacties // Reageer

One thought on “Klink versoepelt het rookverbod niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>