Roken in kleine kroeg mag tot oktober

Wil je lekker aan de bar een sigaretje op kunnen steken, dan zul je komende zomer in de kleinere kroegen moeten zijn. Minister Klink heeft – na de vrijspraken van café De Kachel in Groningen en café Victoria in Breda - besloten kleinere kroegen voorlopig niet aan het rookverbod te houden.

De Voedsel en Warenautoriteit zal cafés zonder personeel tot eind augustus niet controleren en ook zullen opgelegde boetes voorlopig niet worden geïnd. In grotere horecagelegenheden met personeelm blijft alles het oude. 

Klink denkt begin september met aangepaste wetgeving te kunnen komen. Die moet dat nog door de Tweede Kamer goedgekeurd worden, waardoor kleinere kroegen naar schatting tot zeker eind september niets hebben te vrezen.

Gisteren werd ook bekend dat het Openbaar Ministerie bij de Hoge Raad in cassatie gaat tegen het arrest in de zaak De Kachel. Dat deed het OM ook al tegen de vrijspraak van de Bredase kroeg Victoria.

Lees ook:‘Rookverbod kleine cafés kan wel’
Lees ook:Klink versoepelt het rookverbod niet
Lees ook:Rookverbod blijft, hoe dan ook
Lees ook:Rookverbod kleine cafés op losse schroeven
Lees ook:Ook Bredase kroeg hangt sluiting boven het hoofd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>