Zwangere vrouw krijgt géén oproep voor griepprik


Zwangere vrouwen die in aanmerking willen komen voor de prik tegen de Mexicaanse griep, zullen daartoe zelf actie moeten ondernemen. Zij krijgen geen oproep, zoals andere risicogroepen.

Minister Klink heeft besloten dat vrouwen die meer dan 13 weken zwanger zijn in aanmerking komen voor de vaccinatie tegen het H1N1-virus.

Toch krijgen zij geen oproep van de huisartsen, want die weten immers niet precies wie er allemaal zwanger zijn. Zwangeren die de prik willen hebben – die is overigens gratis – zullen zelf actief contact op moeten nemen met de huisarts.

Lees ook:Toch Mexicaanse griepprik voor zwangere vrouw
Lees ook:Wie komt er in aanmerking voor de HPV-prik?
Lees ook:Dokters roepen homo’s op om sperma te doneren
Lees ook:Geen griepprik voor gezonde kinderen komend najaar
Lees ook:104 keer seks voor een baby

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Zwangere vrouw krijgt géén oproep voor griepprik

  1. Hannah

    Ik roep ze wel allemaal op, maar ik werk ook samen met maar 1 verloskundige. Overigens een klein foutje in de txt: het gaat om vrouwen die meer 13 weken zwanger zijn en niet meer dan 13 maanden (dan hoeven ze geen vaccinatie meer).

    Aangezien het vaccin geleverd wordt in flesjes van 10, is het lastig om individuele patiënten buiten het vaccinatiespreekuur om te prikken omdat het vaccin maar beperkt houdbaar is als het flesje eenmaal aangebroken is.

      /   Reply  / 
    1. Amber van Pinxteren Auteur

      Gezien. Dank je wel. Ik heb het gecorrigeerd.

        /   Reply  / 
  2. Richard V

    Minister Klink heeft besloten dat vrouwen die meer dan 13 maanden zwanger zijn in aanmerking komen voor de vaccinatie tegen het H1N1-virus.

    nou nou, ik dacht dat vrouwen het na 9 maanden wel gezien hebben…

    Of worden hier weken bedoeld?

      /   Reply  / 
  3. Waterput

    4.6 Zwangerschap en borstvoeding

    Er zijn op dit ogenblik geen gegevens beschikbaar over gebruik van Pandemrix bij zwangere vrouwen. Gegevens van zwangere vrouwen die werden gevaccineerd met andere geïnactiveerde seizoensvaccins zonder adjuvans wijzen niet op misvormingen of op foetale of neonatale toxiciteit.

    Onderzoeken bij dieren wijzen niet op reproductietoxiciteit (zie rubriek 5.3).

    Het gebruik van Pandemrix kan worden overwogen gedurende de zwangerschap indien dit noodzakelijk wordt geacht, dit met inachtneming van de officiële richtlijnen. Pandemrix kan worden toegediend aan vrouwen die borstvoeding geven

    (zie website voor bron)

    Met andere woorden: de squaleenvariant die we hier krijgen is niet getest op zwangere vrouwen. In Duitsland gaan ze uitkijken naar een andere variant voor zwangere vrouwen.

      /   Reply  / 
  4. Desiree Rover

    Een zwangere vrouw vaccineren is misdadig. Ten eerste zijn alle op eieren gebaseerde vaccins besmet met onbekende ziekteverwekkers. In Vaxigrip zit naast een kwikverbinding ook Triton-X, een stof die membraaneiwitten oplost.
    Het tweede griepvaccindat in Nederland wordt gespoten, Influvac, heeft als bonus de verontreinigingen met formaldehde, cetryltrimethylammonium bromide, ploysorbaat 80 en gentamicine (antibioticum). Bromide pikt op de cel de plaats in van het jodium dat het lichaam nodig heeft voor onder meer de schildklierfunctie. Polysorbaat 80 staat in verband met onvruchtbaarheid.
    Gauw in de rij dus…

      /   Reply  / 
    1. Fan

      http://www.youtube.com/watch?v=nTgyakGAddM
      Finnish minister of health on the flu vaccine. A must see to get another perspective on this so called pandemic. Again, to educate people – this must be viewed. For you to believe or not, I leave that up to you. A must watch video on the swine flu. The Finnish minister of health speaks out against the make believe pandemic. It is only 6 minutes but very powerful. For those involved in health activism, I suggest saving this before it gets pulled off the internet. Good chance of that happening. Click on link…

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>