Mexicaanse griep: ‘geheime’ partij vaccins voor kinderen

Minister Klink heeft een ‘geheime’ partij griepvaccins achter de hand voor eventuele nieuwe risiogroepen, zoals kinderen. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid bevestigd tegen het Algemeen Dagblad.

Klink krijgt deze herfst geen 10 miljoen vaccins geleverd, zoals tot nu toe steeds werd gezegd, maar 12,7 miljoen. Van die extra 2,7 miljoen vaccins zijn er 200.000 bedoeld voor de Nederlandse Antillen.

De andere 2,5 miljoen bewaart Klink voor het geval er nieuwe risicogroepen aangewezen gaan worden. Het ligt voor de hand dat de Gezondheidsraad de minister volgende week zal adviseren om ook kleine kinderen in te enten tegen het H1N1-virus.

Met de 2,5 miljoen vaccins zouden bijvoorbeeld alle kinderen tot 5 jaar twee prikken kunnen krijgen. 

Gisteren werd bekend dat er dagelijks zo’n 10 mensen met Mexicaanse griep in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Vooral kinderen onder 5 jaar worden relatief vaak ziek.

Dat is op zich niks om je zorgen over te maken, menen deskundigen. Kinderen hebben nu eenmaal veel (lichamelijke) contacten, waardoor ze het griepvirus snel oplopen.

Bovendien hebben ze smallere luchtwegen die, als slijmvliezen dikker worden, al snel verstopt raken, waardoor ze het benauwd krijgen.

Daarom is het zaak om bij de eerste tekenen van benauwdheid bij kinderen meteen de huisarts te bellen.

Lees ook:Dagelijks 10 mensen met Mexicaanse griep in ziekenhuis
Lees ook:Nederland koopt 34 miljoen griepvaccins
Lees ook:Nederland blijft met 20 miljoen griepvaccins zitten
Lees ook:Nederland mogelijk massaal ingeënt tegen Mexicaanse griep
Lees ook:‘Voor iedereen een griepprik wordt te duur’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mexicaanse griep: ‘geheime’ partij vaccins voor kinderen

  1. wim jansen

    Waanzin, zou ik zeggen. Maar als ouders hun verantwoordelijkheid beseffen (en het kind laten inenten is altijd op eigen verantwoordelijkheid, want je mag tenslotte “nee” zeggen) laten ze hun kind niet als proefkonijn voor een experimenteel vaccin van Novartis gebruiken. Overigens heb ik altijd al gedacht dat minister Klink, geen medicus maar gewoon een bestuurder met als achtergrond rechtenstudie, iets achter de hand, of achter de ellebogen had.

      /   Reply  / 
  2. Fan

    lees eens wat de ouders van Freek ( de jongen die 3 dagen na vaccinatie overleed) te vertellen hebben:

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/5152548/___K
    Beste mensen, laat je niet gek maken door de vaccins. Ik krijg liever de griep dan het vaccin. Mijn liefste FReek was kern gezond dat bleek uit autopsie.3 dagen na vaccinatie was hij er niet meer. Wij kregen zelf te horen van iemand die bij de inspectie gezondheidszorg gewerkt heeft, dat er wel verband is tussen vaccinatie en zijn overlijden. Dus ze moeten van onze lieve kleintjes afblijven. Maffia-praktijken!!!!! schandalig !!!!!Wij blijven vechten voor mijn dierbaarste Freek. kijk op meerwetenoverfreek.nl
    hagoort, Barendrecht | 19:34 | 24.10.09

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>