Geen massale vaccinatie tegen Q-koorts


Hoewel het aantal mensen met Q-koorts het afgelopen jaar fors is gestegen, ziet minister Klink een massale vaccinatie tegen de bacterie vooralsnog niet zitten.

Er is wel een vaccin, maar dat is nog niet geregistreerd. Bovendien zijn de bijwerkingen nog niet bekend.

Dat heeft minister Klink van Volksgezondheid gezegd op vragen van CDA’er Henk Jan Ormel die aandringt op vaccinatie. Klink wil wel uitzoeken of het middel in Nederland voor registratie kan worden aangeboden.

Ook overweegt de minister om mensen die een gebied betreden waar Q-koorts voorkomt, te waarschuwen. Bijvoorbeeld met borden langs de weg, zoals ook gebeurde bij de uitbraak van mkz en de varkenspest. Dan weten mensen in ieder geval dat ze een risico nemen als ze een gebied binnengaan.

Q-koorts lijkt op griep en kan leiden tot longontsteking. De bacterie die de ziekte veroorzaakt, komt in grote hoeveelheden vrij bij miskramen van (melk)geiten.

Er is echter nog veel onbekend over de bacterie. Daarom heeft het kabinet maar liefst 31 onderzoeken ingang gezet die meer duidelijkheid moeten geven.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Geen landelijke vaccinatie tegen Q-koorts
Lees ook:Vaccinatie tegen Q-koorts start in januari
Lees ook:Klink: Q-koorts erger dan Mexicaanse griep
Lees ook:Zesde dode door Q-koorts
Lees ook:Drachtige geiten met Q-koorts afgemaakt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen massale vaccinatie tegen Q-koorts

  1. moonwatcher

    Het vaccineren tegen de Q koorts levert geen onaanvaardbare risico’s op. Dat blijkt uit de practijk in Australie. In vergelijking met sommige bijwerkingen van psychofarmaca zoals Risperdal valt het allemaal reuze mee.
    Australie is ook het land waar de ademtest bij alcohol in het verkeer werd ingevoerd, toen er in ons land alleen met blaaspijpjes en bloedproeven werd gewerkt. En ook bij de behandeling van verslaafden aan alcohol en heroine is Australie veel progressiever geweest. Bestel daarover het boek van dr.Neil Beck: “Beating Heroin” en zoek naar het medicijn Naltrexone voor Rapid Detox.
    Mensen die besmet worden met de Q koorts zijn jarenlang uit de roulatie. Boek daarom maar een reis naar een zonnig land wanneer je dicht in de buurt woont van geiten en schapen in de provincie Noord Brabant !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>